Celta Vigo tog emot Eibar på lördagskvällen och var ute efter tre poäng i kampen för en Europa League-plats. Eduardo Berizzo valde en stark startelva och en glad nyhet var att Nolito var tillbaka på bänken efter över två månaders skada.

Celta Vigo inledde piggt och i den 14:e minuten slog Iago Aspas en fin passning in i straffområdet till Daniel Wass som sköt direkt. Men skottet gick rakt på Eibars målvakt som räddade utan några större problem. Iago Aspas provade även själv med ett par skott och Celta Vigo kändes heta framåt där samarbetet mellan John Guidetti och Aspas fungerade bra.

Efter drygt 20 minuter slarvade Sergi Gómez och slog bollen mitt på en motståndare som sista spelare och bollen hamnade till slut hos Borja Bastón. Eibar-anfallaren gjordes ned i straffområdet och ville ha straff, men domaren friade. Väldigt klantigt av Gómez att ge bort ett sådant kanonläge till motståndarna.

Aspas fick revansch i den 31:a minuten när han utnyttjade en fel passning av Eibars försvar och spelade fram bollen till Guidetti som satte bollen i mål. 1-0 till Celta Vigo och svensken gjorde mål i sin andra ligamatch i rad.

Några minuter senare utökade Celta Vigo sin ledning när Jonny Castro via en motståndare sköt in 2-0 från utanför straffområdet. Vänsterbackens första mål i La Liga kom på ett snyggt sätt i hans 104:e match.

I den andra halvleken fick Guidetti ett kanonläge att göra sitt andra mål när han kom fri men målvakten räddade. Celta Vigo fortsatte att ha det mesta av bollen och hade kontroll på matchen.

I 69:e minuten kom Guidettis andra mål efter ett riktigt fint anfall från Celta Vigo. Daniel Wass slog en perfekt passning till Hugo Mallo som slog in bollen snett bakåt i straffområdet till svensken som satte 3-0 i öppet mål.

Precis efter det byttes Nolito in och gjorde comeback efter sin skada medan Theo Bongonda gick ut. I den 78:e minuten gjorde Berizzo sitt andra byte när Guidetti gick ut och ersattes av Claudio Beauvue.

När åtta minuter återstod av ordinarie speltid fick Eibar straff efter att Sergi Gómez fått bollen på handen. Saúl Berjón tog straffen och reducerade till 3-1 för baskerna. Några minuter senare gjorde Takashi Inui mål för gästerna och det blev spännande i slutet av matchen.

Eibar jagade en kvittering men kom inte närmare utan Celta Vigo vann med 3-2 efter att det blivit onödigt spännande i slutet.  

I och med segern går Celta Vigo förbi Eibar i tabellen och upp på Europa Leauge-plats, men Athletic Bilbao som under söndagen möter Real Sociedad kan ta över positionen.

Startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Marcelo Díaz, Pablo Hernández;
Iago Aspas, John Guidetti, Theo Bongonda.

Tankar om matchen:

Celta Vigo stod för en riktigt fin insats och var klasser bättre än Eibar men gjorde det onödigt spännande i slutet av matchen genom att släppa in två mål på knappt tre minuter. ”De himmelsblåa” hade det mesta av bollen och kontrollerade matchen under stora delar men slarvade i slutet. Celta Vigo har problem att stänga matcher helt och försvarsspelet kan bli bättre.

John Guidetti stod för två mål och gjorde en kanonmatch. Svensken har kommit in mer i laget och samarbetar bra med de andra i anfallet. Det var en vinst som ger mersmak inför slutet av sässongen och förhoppningsvis är svackan över. Nu kan laget koncentrera sig helt på ligaspelet och Celta Vigo visade att man kommer att slåss om Europaplatserna.