Startelvor

Atlético Madrid
Moyà
Juanfran – Giménez – Miranda – Siqueria
Arda – Gabi – Mario – Tiago – Griezmann
Mandzukic

Rayo
Toño
Ze Castro – Ba – Morcillo
Aquino – Baena – Trashorras – Fatau – Kakuta
Jozabed
Manucho

Första halvlek
De första tio minuterna går Atlético ut hårt i sin press och går högt. Rayo vägrar ändra någonting i sitt spel och försöker spela sig ur situationerna . De gör en del misstag men kommer undan billigt.
Atlético skapar ett par chanser i inledningen genom Arda Turan.
I den tredje minuten ordnar han en frispark efter att ha blivit neddragen. Frispark från höger, ungefär 25 meter från mål som Gabi tar hand om. Han hittar Mandžukic med en utåtskruvad frispark inne i boxen, vid straffpunkten. Kroaten sliter sig loss, dålig markering, men nickar ändå utanför Toños högra stolpe. Borde ha gjort mål.
Minuten efter sätter Toño igång spelet. Han spelar den kort till Morcillo som gör ett jättemisstag. Arda snor bollen, Atleti startar en kontring, men precis när turken ska sätta in den avgörande passningen så lyckas en Rayo-spelare bryta i sista stund. Mandžukic skulle fått ett jätteläge att göra mål annars.
I den tolfte minuten pressar Atlético Rayos backlinje högt och Griezmann plockar upp en dålig passning och får ett friläge lite i vänsterposition. Ensam med Toño gör han inga fel och placerar bollen till vänster om honom.

 Tiago har chans att utöka till 2-0 bara minuter efter målet på en hörna från vänster. Portugisen skarvar vid den första stolpen men bollen går ganska rakt på målvakten.
Atlético har två fasta situationer till som är bra, en frispark och hörna som hotar.
Rayo Vallecano är nära en kvittering när man kommer till inlägg från höger och Manucho kommer först på bollen men nicken går precis utanför.

Istället utökar Atlético sin ledning, återigen genom franske Griezmann. Anfallet började med en långboll mot Mandzukic som skarvar vidare till Griezmann som springer sig fri och enkelt lägger in bollen i nät, på samma sätt som vid det första målet.
Rayo försöker skapa tryck via sitt passningsspel men kommer inte riktigt igång, mycket tack vare Atléticos position- och presspel så de rödvita kan försöka kontra. Bortalaget bjuder dock tillbaka ganska bra i sitt presspel och vinner tillbaka bollen vilket bjuder på ett ganska böljande spel i en tio minuters period.

Efter en halvtimmes spel får dock Rayo bättre ordning på sitt bollinehav.
Rayo får även till en reducering när Kakuta bryter fram på vänsterkanten och hittar in med en passning centralt i banan till Trashorras som fint prickskjuter in bollen längs backen intill Moyàs vänstra stolpe.
Rayo kommer mer och mer in i matchen och samtidigt som båda lagen har lite den matchbild som de vill ha så har det blåklädda bortalaget mer tryck just nu och Manucho får ett bra läge till på nick men misslyckas helt efter en bra framspelning av Kakuta.
Två fasta situationer skapar tryck när Kakuta först skjuter en frispark som leder till en hörna som hotar lite.

Andra halvlek
Matchen drar igång med ett par fina dragningar av Kakuta.
Atlético inleder matchen på ett positivt sett och Griezmann har två möjligheter först på en långboll men Tono kommer precis före.
Strax därefter slår Griezmann ett inlägg men bollen ändrar riktning och går istället mot mål och Toño får sträcka ut och rädda till hörna.
Atlético får efter dessa två lägen ett bra tryck och lyckas hålla ett högt tempo i sitt spel och man vinner mycket andra bollar utanför straffområdet.
Mandzukic har ett bra läge efter ett inspel från höger men målvakten kommer precis före.
Kroaten fixar fram en hörna strax därefter när han nickat bollen på Ze Castro.
På den efterföljande hörnan så styr Manucho in bollen i eget mål med knäet. Hörnan var så klart slagen av Griezmann som stod för en stark match.
Atlético och Griezmann är så nära ett till mål minuten efter en perfekt passning igenom hela banan bakom Rayos backlinje men Griezmanns skott går utanför.

De rödvita har verkligen höjt tempot i andra halvlek och skapar massivt med tryck.
Efter en kvarts spel får Rayo till ett bra anfall längs högerkanten och får även till ett skott men bollen går långt utanför.
Trashorras hittar Manucho med en bra passning bakom Miranda och Moyà kommer ut, Manucho petar bollen förbi målvakten som stoppar upp Manucho. Där kunde det blivit straff!

Rayo Vallecano kommer efter dessa situationer in mer i matchen igen samtidigt som Atlético tappar lite av den kraft framåt som de hade i inledningen.
Trashorras slår en briljant passning bakom ett lågt stående Atlético-försvar men Rayo-spelaren lyckas inte med avslutet och Moyà kommer ner och greppar bollen.

Griezmann står för en jättefin prestation när han driver bollen från över halva plan och gör allt rätt när han utmanar försvararen och tar sig förbi och skjuter boll i hörnet han kommer löpandes från men bollen går i stolpen.
Griezmann sätter fart igen i en kontring där de kommer tre mot en. Fransosen släpper bollen till Torres som kommer fri men när han ska peta bollen förbi Toño så kommer målvakten när bollen. Raúl García som var den tredje spelaren i kontringen fångar upp bollen och försöker lyfta in den mot Griezmann och Torres men Toño som står långt ut plockar ner bollen.
Strax därefter blåser domaren av matchen.

Matchfakta
Atleti: Moyà; Juanfran, Giménez, Miranda, Siqueria; Arda (García), Gabi, Mario, Tiago, Griezmann; Mandzukic (Torres)
Rayo: Toño; Ze Castro, Ba, Morcillo; Aquino, Baena, Trashorras, Fatau (Bueno), Kakuta (Moreno); Jozabed (Pozuelo); Manucho
Mål: Griezmann (12’, 22’), Manucho (56’ (O.G.)), Trashorras (35’)