Athletic hade ju faktiskt en liten chans att få häng på framför allt Villareal på 4e plats när man ockås möter de gula U-båtarna om en vecka. Villarreal tappade ju oväntat poäng hemma mot Sporting så chansen fanns om Athletic nu kunde vända den dåliga bortatrenden...

Caparros gjorde åtminstone vad han kunde och ställde upp med en offensiv startelva enligt följande.

                            Iraizoz

          Iraola - San Jose - Ekiza - Koi

De Marcos - Gurpegi - Martinez - Muniain

                 Susaeta - Llorente


Båda lagen öppnar lite avvaktande och det skall dröja nästan en kvart innan det börjar hända lite grann, först testar en Getafe spelare Iraizoz som räddar till hörna och strax efter skjuter en pigg Muniain ett bra skott som stryker ribban.

Efter det händer egentligen inte mycket mer i en över lag dålig första halvlek där båda lagen har förvånansvärt svårt att skapa något bra spel. Kanske har det otäcka vädret en inverkan men visst kan man begära mer från 2 lag i Spanska högsta ligan.

Det blir dock en chans till innnan domaren blåser av för halvtid, Gurpegi får nästan öppet mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet och skall bara lyfta in bollen i nätmaskorna men en Getafeförsvarare hinner precis få en tå på bollen och styr ut till hörna.

Ingen är nöjd med första halvlek vilket inte minst Caparros visar när han i halvtid byter ut Gurpegi och sätter in den betydligt mer spelskicklige Orbaiz.

Båda lagen höjer intensiteten och kvaliten direkt i andra halvlek och redan efter 3 minuter är en Getafespelare ren i Iraizoz straffområde, turligt nog halkar han innan avslutet kommer och chansen rinner iväg i det plaskvåta gräset.

Några minuter senare får Susaeta sin bästa och sista chans i matchen då han får ett halvt friläge, avslutet är liksom hela Susaeta tamt och helt utan självförtroende då Getafes målvakt enkelt kan rädda skottet.

I den 56e minuten lurar Muniain 3 Getafeförsvarare och tar sig ner mot kortlinjen där han serverar Llorente ett fint inlägg, Llorente som dittils i matchen varit tämligen usel förstärker sin dåliga form med ett väldigt klent avslut som Codina enkelt avvärjer med en tv-räddning. Normalt sett är det ett givet mål för Llorente som väldigt sällan missar ett sånt nickläge från 2 meter...

Typiskt nog kommer hemmalagets mål när Athletic börjat ta över matchen och det kommer givetvis också i en kontring efter Llorentes miss...

Bollen slås mot Arizmendi som löper mot  vänster hörnflagga där San Jose möter upp och är klart före, lite nonchalant försöker han täcka bollen istället för att lyfta upp den på läktaren vilket skulle visa sig vara ett felbeslut...

Arizmendi tar enkelt bollen av San Jose med en glidtckling och skickar in bollen framför Iraizoz mål där den till slut hamnar hos Manu som trycker in bollen från nära håll.

1-0 och det känns lite snopet.

Caparros agerar omedelbart igen och plockar ut både De Marcos och Susaeta till förmån för Urko Vera och David Lopez  vilket ju senare  skulle visa sig vara 2 geniala byten.

Det dröjer heller inte länge innan inbytte lopez är inblandad i kvitteringen. Efter en kväll med otroligt dåliga fasta situationer från Baskerna är det en fröjd att se David Lopez på plan och i 69 minuten slår också specialisten en frispark som Manu(igen) nickar in i egen bur. 1-1 och det känns faktikst ganska rättvist.

Nu blir det lite stiltje i spelet och det dröjer 10 minuter innnan nästa chans dyker upp, Urko Vera slår en fin boll i djupled för Muniain som löper ifrån sin försvarare ganska enkelt. Tyvärr kommer ynglingen lite ur vinkel och skottet lyckas målvakten med visst besvär styra ut till hörna.

Strax efter är det så dax igen för superhete Manu att slå till och på vilket sätt han gör det. Efter en fin kontring hamnar bollen så hos Manu Getafes högerkant där han  möter en för dagen genomusel Koi, Koi backar och backar och backar tills Manu nästan är framme vid straffområdeslinjen. En lätt kroppsfint lurar Koi och Getafeanfallaren klipper till med högerfoten, bollen letar sig upp i nättaket likt en projektil och Iraizoz skall nog varta glad att han inte fick händerna på den bollen.

84e minuten och 2-1 gör att matchen nästan känns körd...

Men skam den som ger sig, Athletic radar upp några fasta situationer på övertid och den absolut sista är en hörna från höger.

David lopez  är givetvis exekutor och i mängden av folk i straffområdet tror jag för en liten stund att det är vår målvakt Iraizoz som nickat  bollen i mål, på reprisen visar det sig dock att det är vinterns nyförvärv Urko Vera som sätter pannan till och blir kvällen hjälte. 

2-2 och matchen är slut!

Athletic gör ingen bra match men det är givetvis starkt att ändå ta poäng. Skall man vara med och fightas om 4e platsen måste man dock  vinna matcher som den här.

+ Muniain, Ekiza, Urko Vera, David Lopez och Javi Martinez

- Llorente, Susaeta, San Jose och Koi

Villarreal om en vecka!


Aupa Athletic!


Skrev visst att Urko Vera gjorde målet med pannan... verkar visst vara näsan som är den största hjälten...