Goda nyheter. 

Fernando Torres läge är stabilt efter den otäcka kollisionen med Álex Bergantiños under torsdagskvällen. Det meddelade Atlético de Madrid strax efter slutsignalen på Riazor. Anfallaren fördes till sjukhus iförd nackkrage av Riazors sjukpersonal sedan matchen stoppats upp under en längre sekvens där spelare, ledare och en överväldigande majoritet av arenan chockats av situationen som uppstått. Torres har röntgats för såväl huvud och hjärnskador på Modelo de A Coruñas sjukhus som ligger i anslutning till arenan där det sedermera bekräftades att han inte drabbats av några skador. Han tappade visserligen medvetandet, men fortsatte att andas under tiden. 

Deportivos chefsläkare Carlos Lariño uttalade sig om Torres situation i samband med en radiointervju i Cadena COPE natten till fredag gällande spelarens situation och det som hände: "Torres är vid medvetande. Undersökningarna som gjorts visar på att allt är normalt. Han är i perfekt skick. Enligt protokollet måste han övernatta på sjukhus, men han kommer lämna sjukhuset ihop med sin familj under morgondagen. Fernando var medvetslös i ett par minuter. Han reagerade inte, men han andades. Det finns ingen anledning att oroa sig. Gabi och Vrsaljko gjorde ett perfekt jobb (med att hjälpa honom att inte svälja tungan, reds. anmärkning). Gabi blev till och med biten när Fernando öppnade munnen" sade Lariño till radiostationen. 

Antonio Sans, talesman för Bahía Internacional, agenturen som representerar Torres gick snabbt ut i media och lugnade de röd-vitrandiga supportrarna. Därefter pratade han i Cadena SER om det inträffade: "Fernando har aldrig blivit så skrämd som han blev ikväll. Det handlade om några sekunder..men Fernando mår bra och är vid medvetande. Undersökningarna infriar optimism. Han har inte drabbats av några skador. 

Torres gamla representant José Antonio Martín, mer känd som Petón i agent och mediakretsar hade också pratat med familjen strax innan han uttalade sig i COPE: "Jag pratade precis med Fernandos familj. Jag pratade just med Olalla (hans fru, reds. anmärkning) och enligt henne skämtade han om det inträffade i stil med att "allt är bra, inget hände" sade han.