Det var den 30 augusti som Athletic lyckades vinna en tävlingsmatch senast och det fanns förhoppningar om att en vinst till slut skulle komma ikväll mot ett Celta som överraskat i inledningen av den här säsongen.

Valverde hade valt ut De Marcos som spets på innermittfältet och Iraola spelade till höger i backlinjen. Förutom den ändringen så var det samma elva som spelat de flesta matcherna den här säsongen. Beñat var den som förpassats till bänken till fördel för Iraola.

Matchen började bra med högt tempo av hemmalaget och djupledslöpningar vilket laget saknat den senaste tiden. En tveksam straffsituation gav i alla fall Aduriz chansen att bara några minuter in i matchen slå in en straff för att ge Athletic ledningen med 1-0.

Athletic fick vind i seglen och spelade för ovanlighetens skull med lite självförtroende och fart de första 25 minuterna och hade ett par chanser att öka på ledningen men det förblev bara 1-0 och Celta smög sig in i matchen och de sista 20 minuterna var till bortalagets favör utan att de lyckades skapa några riktigt farliga lägen. Athletic kunde trots allt gå till halvtidsvila med ett måls ledning.

Andra halvlek började som den första gjorde med Athletic som försökte stänga matchen och i den 66:e minuten får Aduriz chansen att göra 2-0 men lyckas inte vricka in bollen och några minuter senare så gör istället Nolito 1-1 med en snyggt placerad bredsida. Inte helt oförtjänt men ganska typiskt för den här säsongen.
Athletic lyckas inte knyta ihop säcken utan istället knyter det sig totalt spelmässigt efter att Celta kvitterat och det håglösa alibispelande Athleticspelarna med gamnacke kommer tillbaka. Helt plötsligt så är det återigen omöjligt att ens slå in ett inlägg i straffområdet och omöjligt att slå en passning i djupled.

Ett misslyckande från Valverdes sida? Som trots allt haft ett långt landslagsuppehåll på sig att vidta åtgärder för att komma ur krissituationen som råder just nu. Man behöver ta sig ur bottenstriden innan det går för långt.

Bättre lycka mot Porto?

Aupa?