Det har varit minst sagt turbulent kring den röd och vita klubben de senaste dagarna med rykten om Javi Martínez till Bayern München och Fernando Llorente till Juventus. Inget är officiellt än men de båda har hunnit med att bli utbuade på träning och fått tränat med resten av ”de oönskade”.

Nu till morgondagens match så är ingen av de två med i truppen som Bielsa tagit ut, utan det är följande spelare som ska försöka ta hem de första poängen i ligan.

Iraizoz, Toquero, San José, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Iñigo Pérez, Gurpegi, Aduriz, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Igor Martínez, Ruiz de Galarreta, Ramalho.

Jag gissar på följande laguppställning:

Iraizoz
Iraola – Gurpegi – Ekiza – Iñigo Pérez
Iturraspe
Susaeta – Ander Herrera – De Marcos – Isma López
Aduriz

En ganska bra uppställning med Ibai, Toquero och framtidslöftet Ruiz de Galarreta att slänga in om det går dåligt framåt. Muniain, Aurtenetxe och Amorebieta är skadade och missar matchen på söndagen.
Betis har värvat sparsamt och förlorat en del nyckelspelare. Iriney t.ex. som var bra i matcherna mot Athletic och var väldigt nyttig på defensiva mittfältet för de gröna. Santa Cruz var bara utlånad förra säsongen, precis som Jefferson Montero. Båda inblandade i mycket framåt för Real Betis.

En som dock stannat kvar och som fått vara med de stora grabbarna i landslaget är den förre detta Athleticspelaren Beñat Etxebarria som nu är högaktuell för en flytt tillbaka till Bilbao då Javi Martínez ser ut att försvinna. Det kan vara Beñats sista match mot sin klubb i hjärtat. Han har en bra chans att visa upp sig nu på San Mamés.

Förväntningarna är höga trots skador och mediacirkusen kring Martínez och Llorente och vi hoppas på spelare som Aduriz som säger sig själv ha längtat länge att dra på sig den röd och vita tröjan igen. Nu får han äntligen chansen inför hemmapublik. För en spelare som övertygat på försäsongen Isma López blir det ett test för att se hur bra han är egentligen, på högsta nivån.

Det ha varit mycket bollande mellan spelare i backlinjen men Gurpegi har på ett imponerande sätt gått in och axlat rollen som erfaren mittback. Bielsa har tränat med San José bredvid Athletics Dolph Lundgren men jag tror mer på att Ekiza kommer att starta då han spelat mer i den positionen än San José under försäsongen.

Ibai är en möjlig startspelare då han varit inblandad i mycket framåt på försäsongen men jag tror att Susaeta är förstavalet på högerkanten, och Isma har ju en naturlig vänsterfot så Ibai får nog nöja sig med ett inhopp.

Gött att vi är igång! Aupa Athletic!