Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde att ställa upp med en förväntad och sin bästa startelva. Det innebar fem förändringar från förra helgen mot Elche och att startelvan såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Fabián Orellana.

Matchen inleddes i ett ganska lugnt tempo där Celta Vigo hade det mesta av bollen. Villarreal såg dock farliga ut när de anföll med fart och bortalaget fick frispark i ett farligt läge efter nio spelade minuter. Giovani dos Santos klev fram och sköt över mål.

Det var en jämn start på matchen men inget av lagen skapade något speciellt farligt framåt. Orellana var pigg för Celta Vigo men yttern fick inte till den sista avgörande passningen. Nolito provade med ett skott från dålig vinkel i den 26:e minuten. Bortamålvakten Sergio Asenjo räddade utan några större problem och det var den bästa chansen så långt.

Farligare blev det några minuter senare efter ett inlägg från Planas och Nolito sköt i straffområdet. Men spanjoren fick ingen bra träff och bollen gick över mål. Celta Vigo fortsatte dock att ha det mesta av bollen och styra spelet.

Det blev dock Villarreal som tog ledningen efter att Denis Cherysev slagit in bollen i straffområdet och Moi Gómez sköt in 0-1. Sergio Álvarez ville ha det till offside eftersom Uche stått precis framför målvakten och stört honom. Men domaren godkände målet och värre blev det nästan direkt efter avspark för Celta Vigo.

Villarreal snodde snabbt åt sig bollen efter avsparken och stormade direkt framåt med flera spelare. Celta Vigos försvar hängde inte med och hemmalaget såg ut
som de sovit. Gómez sköt in 0-2 från strax utanför straffområdet. Berizzo kunde inte vara nöjd med spelarnas agerande och plötsligt låg ”de himmelsblåa” under med två mål.

Några minuter senare var det nära ytterligare ett insläppt mål när Gabriel nickade en hörna strax utanför och Álvarez tajmat sitt försök till utboxning helt fel.

Precis innan halvtid reducerade Joaquín Larrivey efter ett misstag från Victor Ruíz och anfallaren kunde sno bollen. Nyförvärvet kom fri mot målvakten och gjorde inget misstag. 1-2 och Celta Vigo var tillbaka i matchen.

Andra halvlek:

I den andra halvleken jagade Celta Vigo en kvittering, men det var Villarreal som hotade mest framåt de första minuterna. Mario blev fri i straffområdet och sköt. Álvarez gjorde dock en fin parad och räddade med vänsterbenet.

Riktigt farligt blev det för Celta Vigo efter en hörna där Andreu Fontás cykelsparkade bollen men Bruno Soriano nickade bort den på mållinjen. Mycket nära en kvittering för hemmalaget som fick fortsätta att jaga.

Krohn-Delhi spelade bra och rörde sig över stora ytor. Han låg bakom mycket när Celta Vigo fortsatte att trycka på framåt och tog över matchen. Jakten på en kvittering blev allt mer intensiv.

I den 69:e minuten gjorde Berizzo sitt första byte när Jonny Castro kom in och Planas gick ut. Nästa förändring kom sex minuter senare när Levy Madinda ersatte Radoja på mittfältet.

När det återstod tio minuter av matchen flyttade Celta Vigo upp sina positioner för att få till det viktiga målet. I den 84:e minuten gjorde Berizzo sitt sista byte när Charles ersatte López och det var en offensiv förändring.

Strax efter det fick Fontás sitt andra gula kort och visades ut efter en sen tackling på Uche. Celta Vigo fick avsluta matchen med en spelare mindre och det försvårade jakten på en kvittering.

Villarreals försvar var väldigt organiserat och svårt att komma igenom. Larrivey hade ett kanonläge från nära håll men hans nick räddades av Asenjo. Istället kontrade bortalaget in 1-3 efter en misslyckad frispark från Celta Vigo och matchen var avgjord.   

Om matchen:

Det här var Celta Vigos första förlust för säsongen och det dröjde till den sjunde omgången innan den kom. Villarreal vann med 3-1 eftersom de var effektivare framåt, men ”de himmelsblåa” förtjänade en poäng.

Hemmalaget hade inte marginalerna med sig och den olyckliga minuten i första halvlek då Villarreal gjorde två mål blev kostsam. Celta Vigo var ibland uddlöst framåt, medan Villarreal gick rakare mot mål och satte sina lägen. Bortalaget var farliga med sina kontringar och när de anföll med fart.

Celta Vigo har dock fått en bra start på säsongen och senast man var obesegrade i sina sex första ligamatcher i La Liga var 2002/03 och då slutade man på femteplats. Nu är det landslagsuppehåll innan den åttonde omgången återvänder och ”de himmelsblåa” ställs mot Athletic Bilbao.