Miami, New York, Washington - nej, jag pratar inte om Neymars senaste resmål med polarna. Jag pratar naturligtvis om hållplatserna för Barcelonas försäsongsturné i USA!

Barça kommer nämligen att delta i den numera väletablerade försäsongsturneringen "International Champions Cup", som bland annat äger rum i USA. För Barças del blir det tre matcher, vilka samtliga kommer att spelas inför amerikansk publik.

Inledningsvis ställs Barça mot Juventus i New York den 23 juli, för att sedan möta Manchester United i Washington den 27:e samma månad. Till sist bär det av till Miami, där inga mindre än Real Madrid står för motståndet den 29:e.

Väl hemma i Spanien återstår tre matcher innan ligan drar igång. Dels den årliga Joan Gamper-matchen den 7 augusti, dels supercup-matcherna mot Real Madrid den 12/13 respektive 15/16 augusti (vare sig datum eller tid är spikat). Nämnvärt är dessutom att årets Gamper-motståndare är brasilianska Chapocoense - klubben vars många spelare tragiskt omkom i en flygolycka förra året.

Nedan följer försäsongsschemat i sin helhet! Notera att tiderna för avspark är svensk tid, och att USA-matcherna sänds på Viasat.

23 juli: Barcelona - Juventus, 00:00, New York

27 juli: Barcelona - Manchester United, 01:30, Washington

29 juli: Barcelona - Real Madrid, 01:30, Miami

7 augusti: Barcelona - Chapecoense, 20:30, Camp Nou

12/13 och 15/16 augusti: Barcelona - Real Madrid / Real Madrid - Barcelona


Força Barça!