Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde att starta med en defensivare uppställning med en försvarslinje bestående av fem spelare och en dubbelpivote framför. Tränaren hade antytt det här innan matchen och värt att notera var även att Charles fick fortsatt förtroende på topp.

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergi Gómez, Gustavo Planas, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja;
Nolito, Charles, Fabián Orellana.

Början av matchen var jämn och lagen turades om att ha bollen. Efter åtta minuter fick Villarreal matchens första chans efter ett fint anfall på vänsterkanten och Jaume Costa spelade in bollen snett bakåt i straffområdet till Gerard Moreno som sköt. Sergio Álvarez slängde sig och räddade.

Ungefär tio minuter senare fick Nolito en gratischans efter slarv från Villarreal nära eget straffområde. Spanjoren sköt men skottet var inte speciellt svårt för målvakten att ta. Annars fortsatte matchen att vara jämn och det märktes att det var två bollskickliga lag som möttes.

Celta Vigo hade svårt att skapa något framåt medan Villarreal hade några halvlägen. I den 41:a tog hemmalaget ledningen genom Giovani dos Santos. Anfallaren tog med sig bollen från halva planen och sprang hela vägen till mål och satte bollen i nät.

Trots att den första halvleken snart var slut blev det värre för Celta Vigo. På tilläggstid fick Villarreal hörna och på den nådde Mateo Mussachio högst och nickade ganska ostört in 2-0. Väldigt tyngt för ”de himmelsblåa” som släppte in två mål de sista fem minuterna av första halvlek.

Andra halvlek:

Celta Vigo stod inför en tuff uppgift när man skulle hämta upp underläget i den andra halvleken. För att försöka komma igen byttes Álex López in i stället för Sergi Gómez i en offensiv förändring.

Bara efter fem minuter kom den viktiga reduceringen efter att Augusto Fernández nickat in bollen från nära håll efter en frispark. Ett viktigt mål som innebar nytt hopp för Celta Vigo.

Efter reduceringen attackerade Celta Vigo med mer fart och jagade en kvittering. Charles försökte med en cykelspark men målvakten räddade. Både Nolito och Orellana blev mer aktiva, men när ”de himmelsblåa” gick mer framåt öppnade man upp sig mer bakåt.

Med 20 minuter kvar att spela satsade Berizzo ännu mer framåt när Theo Bongonda kom och Hugo Mallo gick ut. Men bara två minuter senare gjorde inhopparen Luciano Vietto 3-1 till hemmalaget och hoppet blev mindre för Celta Vigo.

Med nio minuter kvar att spela kom Joaquín Larrivey in i stället för Charles i ett sista försök att försöka komma igen. Men den chansen försvann bara någon minut senare när Gerard Moreno rann igenom Celta Vigos försvar och satte 4-1.

Om matchen:

Efter fem matcher utan förlust, tre vinster och två oavgjorda, förlorade Celta Vigo och det var rättvist. Villarreal var bättre offensivt och effektivare i sina avslut.
Det var längesen ”de himmelsblåa” släppte in såhär många mål och Sergio Álvarez hade ingen rolig dag mål. Även Theo Bongondas inhopp var inte bra då han gjorde bort sig vid två av målen.

Celta Vigo hade väldigt svårt att skapa något framåt och det berodde delvis på laguppställningen. Att spela med fem försvarare begränsade offensiven och gav färre passningsalternativ framåt.

Laget kom igen i andra halvlek och fick ny energi efter reduceringen. Men Villarreal var för starka och vann klart med 4-1. Nästa helg blir det en ny tuff match för Celta Vigo då Athletic Bilbao kommer på besök till Balaídos.