Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde en förväntad och stark startelva för Celta Vigo:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergi Gómez, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Celta Vigo sparkade igång matchen på ett regnigt Riazor men derbyglöden värmde fansen på läktaren. Tillställningen började i högt tempo och Lucas Pérez såg tidigt ut att ge bortalagets försvar stora problem.

Efter några minuter fick Nolito ett bra läge efter slarv i Deportivos försvar och spanjoren försökte chippa in bollen i mål. Men anfallaren fick inte till avslutet och målvakten räddade. En härlig inledning med fart och intensitet från båda lagen.

Lucas Pérez som startat matchen kanonbra gjorde även matchens första mål i den 23:e minuten. Deportivo slog in bollen i straffområdet och till slut hamnade den framför anfallaren som satt 1-0 till hemmalaget i öppet mål.

Bara minuten senare drogs Iago Aspas ned i straffområdet och domaren blåste straff för Celta Vigo. Hemmaspelarna protesterade vilt och reprisbilderna visade att det var en onödigt tuff tackling för Fernando Navarro.

Nolito gick fram till straffpunkten och sköt. Men German Lux slängde sig åt rätt håll och räddade skottet. Spanjorens straff var ingen bra utan målvakten räddade och det blev ingen snabb reducering från Celta Vigo som hade varit så skönt.

Matchen fortsatte att vara intensiv och spelet böljade fram och tillbaka. Derbyt hade de rätta ingredienserna och var otroligt underhållande att se på.

Deportivo ställde om väldigt snabbt och utnyttjade att Celta Vigo låg högt med sin backlinje. Det blev dock inga fler mål i den första halvleken utan hemmalaget ledde med 1-0 i halvtid.

Andra halvlek:

Deportivo fortsatte att ställa om snabbt och skapa lägen i andra halvlek. I den 54:e minuten kom Jonathan Rodriguez loss och sköt men Álvarez räddade. Celta
Vigo hade svårt att hålla i bollen och tappade den vid onödiga situationer.

Celta Vigo hade även svårt att skapa riktigt heta lägen framåt och jagade vidare efter en kvittering. Men Deportivo försvarade sig bra och tyckte om att gå på snabba kontringar.

I den 58:e minuten tvingades Andreu Fontás att byta och in kom Carles Planas. Matchen fortsatte att vara intensiv men det skapades inte lika många målchanser som i den första halvleken.

I den 72:a minuten gjorde Eduardo Berizzo sitt andra byte när John Guidetti kom in och Pablo Hernández gick ut. En offensiv förändring som innebar att Iago
Aspas tog steget ned på mittfältet och svensken spelade centralt i anfallet.

Några minuter senare drog Juanfran på ett stenhårt skott som gick rakt i stolpen. Nära utökad ledning för Deportivo men bollen studsade iväg.

Nästan direkt efter det gick John Guidetti in hårt i en duell med Juanfran där båda spelarna snubblade omkull. Det blev irriterat eftersom situationen såg värre ut än den var och flera spelare sprang dit. Efter ett litet uppehåll var spelet igång igen och det märktes att båda lagen ville vinna matchen.

Under slutet tryckte Celta Vigo framåt för en kvittering men skapade få bra lägen. Det var mycket kamp på planen och en del känslor, framför allt från Celta Vigo-spelare som kände att tiden rann iväg.

Domaren visade på fem tilläggsminuter och Celta Vigo jagade febrilt en kvittering. Deportivos backlinje låg långt ned på egen planhalva och försvarade sig väl. Istället blev det ett bisarrt självmål från Jonny Castro som inte hade koll på att Sergio Álvarez var långt utanför straffområdet. Backen försökte spela hem bollen till målvakten som dock var någon annanstans och det hela slutade med 0-2.

Ett bittert slut på derbyt för Celta Vigo och matchen slutade 2-0 till Deportivo la Coruña. 

Om matchen:

Ett jämnt, intensivt och underhållande derby där Deportivo la Coruña skapade de hetaste chanserna och vann med 2-0. Celta Vigo hade lite mer av bollen men hade väldigt svårt att skapa riktigt heta chanser framåt.

Hemmalaget försvarade sig väl och kontrade snabbt mot Celta Vigos högt ställda backlinje. Det här var "de himmelsblåas" första bortaförlust och den andra raka förlusten i ligaspelet.