Athletic Bilbao:

Athletic Bilbao är ett bra lag och ligger för närvarande på fjärdeplats i ligan. Den första matchen mellan klubbarna i Copa del Rey var spännande och baskerna skapade en del målchanser, framför allt i den första halvleken. På hemmaplan kommer man nog att vara ännu bättre.

I helgen spelade Athletic Bilbao oavgjort mot Sevilla efter att Markel Susaeta gjort mål. Gaizka Toquero spelade fram och anfallaren sliter hårt längst fram. Något som Celta Vigo får se upp med och de himmelsblåa får inte tappa bollen på egen planhalva för då ställer baskerna snabbt om.

Celta Vigo har spelat på nya San Mamés en gång tidigare under säsongen och det var invigningsmatchen. Då blev det förlust med 2-3 och Athletic Bilbao har spelat väldigt bra på arenan och bland annat slagit Barcelona där.

Celta Vigo:

Celta Vigo är inne i en tuff period med tre matcher på sju dagar. I måndags förlorade man mot Valladolid i ligaspelet, på torsdag ställs de himmelsblåa mot Athletic Bilbao i Copa del Rey och veckan avslutas på söndag mot Osasuna i en viktiga ligamatch. Det är ett pressat schema för Luis Enrique och laget.

Spelarna får inte julledigt förrän på måndag och efter förlusten mot Valladolid var det lätt träning dagen efter bakom stängda dörrar. På onsdagen tränade laget igen och förberedde sig för cupmötet som man flyger till på torsdag förmiddag med ett chartrat flygplan. När laget landar tränar man igen 12:45 och åker sedan hem till Vigo på fredagen.

I helgen förlorade Celta Vigo mot Valladolid på bortaplan med 0-3 efter att Charles blivit utvisad och mycket av eftersnacket har handlat om anfallarens röda kort. Nolito och Andreu Fontás har båda sagt att det förändrade matchbilden, speciellt eftersom hemmalaget tog ledningen strax efteråt.

Celta Vigo får ta nya tag mot Athletic Bilbao och har med sig 1-0 från det första mötet på Balaídos. Santi Mina gjorde målet i en jämn match där de himmelsblåa spelade bra.  

Det tuffa spelschemat kan göra att Luis Enrique väljer att rotera en del i startelvan. Sergio Álvarez stod i förra cupmatchen och kan nog ta plats i målet igen. Yoel Rodríguez, Andreu Fontás, Borja Oubiña och Augusto Fernández är vanliga startspelare men ingen av de ingår i truppen. Jon Aurtenetxe kan inte spela eftersom han är utlånad från Athletic Bilbao till Celta Vigo och David Rodríguez samt Carlos Bellvís får även de stanna hemma.

Truppen till matchen ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Jonathan Vila, Álex López, Mario Bermejo, Nolito, Charles, Rafinha, Fabián Orellana, Levy Madinda, Jonny Castro, Toni Rodríguez, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Rubén Blanco, Santi Mina, David Costas och Javi Rey.

Värt att notera i truppen är att B-lagsspelarna Rubén Blanco och Javi Rey är med.

Om matchen:

Celta Vigo måste spela bra försvarsspel om man ska behålla sin ledning. Det kommer säkert att vara bra stämning på arenan och det blir svårt för de himmelsblåa att stå emot. Det ska bli intressant att se vilken startelva Luis Enrique väljer och vilka spelare han satsar på.

Vad: spanska cupen, fjärde rundan (round of 32), Celta Vigo-Athletic Bilbao.
Var: San Mamés Barria (Bilbao).
När: torsdag 19/12-2013, 21:30.
TV: C More Sport, C More Sport HD, C Sports.