Det var en lång frustrerande jakt på ett ledningsmål på ”Katedralen” ikväll. Athletic kom till start med samma lag som sist mot Oviedo utan Llorente i anfallet utan Toquero får fortsatt förtroende i den centrala anfallsrollen som få spelare behärskar i Athletic förutom Llorente.

Man för spelet och skapar en del lägen men det är fortsatt svårt med målproduktionen. Det har visat sig att Athletic inte riktigt kan penetrera ett lågt försvarsspel – precis som mot Granada – och det är ännu svårare utan en central forward som Llorente i boxen.

Ander Herrera hotar med skott utifrån och vissa instick bakom Racings försvarslinje, Toquero får till en del inlägg från högerkanten trots hans utgångspunkt i mitten. Han trivs uppenbarligen i korridorerna där han får använda sin löpstyrka och förmåga att få till inlägg i alla möjliga vinklar och vrår, men vem ska nicka in dessa bollar?

Ikväll föll lotten på Aurtenetxe, som nickar in sitt första mål för klubben vid bortre stolpen från inlägg från just Toquero. Där borde man kunnat hålla undan de återstående minuterna men Racing får en sista chans när Herrera drar på sig en frispark ute till vänster.

Racing skickar iväg bollen och Alvaro – samme man som förlorat nickduellen vid 1-0 – kan skicka in 1-1 och ge Racing en poäng från San Mamés och en chockad hemmapublik får endast ur sig några enstaka busvisslingar.

Hemmamatcherna i ligan har varit stora matcher mot Barcelona, Osasuna och Atletico men annars har det varit väldigt mediokert. Med samma hemmafacit som Granada och lika många insläppta mål hemma som Real Betis som är det nu närmare nedflyttning än Europaplatser.

Paris på torsdag och sen väntar ännu en hemmamatch i ligan mot tabelljumbon Zaragoza. Vågar vi hoppas på vinst då? ”Something better change” som The Stranglers sa på 70-talet!

Aupa Athletic för fan!

Matchstatistik @ Athletic-club.net