Vad säger du om matchen?
Vi inledde väldigt bra tills den orättvisa utvisningen kom, Vi visste att det kunde hända och det påverkade matchen väldigt mycket.

Elva mot elva såg det ju bra ut..
Vi var mycket bättre än de när vi var lika många spelare på planen. Vi spelade som vi bestämt och stängde igen ytorna och kontrade bra. Två varningar gjorde att allt vårt arbete denna veckan förstördes och det känns väldigt tråkigt. Vi är fortfarande med i matchen även om vi inte har lika mycket chans att gå vidare, framför allt då vi förlorar Torres i returen. Alla i omklädningsrummet är nere, det är inte lätt att kämpa i motvind.

Suárez aggression mot dig...
Jag blev utvisad och rättvist kritiserad för en spark mot Messi. Vad behöver de göra för att bli utvisad? Detta är aggression och rött kort. Jag blev rättvist kritiserad, men detta är också något som bör straffas.

Vad skulle du vilja sätta för rubrik på den här matchen så här i efterhand? Du får fritt fram att agera journalist. "Vi är fortfarande vid liv?" Något i den stilen?
"Ja, något i den stilen..det stämmer, vi är fortfarande vid liv inför returen och vår egna supportrar. Vi kan göra en storslagen vändning precis som vi gjorde häromåret. Varför inte? I just det här fallet kommer det dock bli mycket svårare". 

Ju mer uppeldade ni går in i returmötet, desto lättare kommer det bli..
"Jag är inte eld och lågor, jag är väldigt kall just nu (skrattar Filipe, reds. anmärkning)..Det gör ont..väldigt ont att förlora på det här viset då alla lag inte behandlas på samma sätt. Det är det som gör mest ont". 

Tror du att det finns en viss domarnivå för er och en för Barcelona?
"I ärlighetens namn har de hand om bollinnehavet, men vi är det laget som drar på oss fler frisparkar. Om man analyserar den här matchen och Real Madrid-Barcelona så är det olika typer av matcher. Domarna är visserligen inte de samma, men det gäller också att ha bättre spelförståelse under matchen. Vi fick en jättestor uppförsbacke. Det är jättekomplicerat att spela mot Barcelona när man är 11 mot 11 och med 10 man pressas vi tillbaka i vårt eget straffområde utan att kunna ta oss ur densamma. Därefter klarar inte benen att reagera så som man själv vill". 

Robert (Barcelonas sportchef, reds. anmärkning) sade att domaren missgynnade båda lagen lika mycket. Vad tycker du om det?
"Jag vet inte vilken match den här herren såg. Det är bedrövligt. Jag uttalade mig visserligen hårt mot Messi i ligaspelet, men i mitt tycke är Barcelona beskyddade. Det märks att de har stor makt. Vi blir bestraffade maximalt och det är det här som gör så himla ont. Det märks att det finns en rädsla att de skulle bli eliminerade. Det här skadar UEFA". 

Det betyder alltså att du tycker att domarnivån är en annan när Real Madrid och Barcelona spelar än vad den är när andra lag spelar..det är så jag tolkar det du nyss har sagt..Är detta det du säger?
"Nej..det är svårt att säga vad man tycker..det finns domare som har gott om personlighet och dömer väldigt bra efter det de själva ser. Idag var det exempelvis inte fallet. Jag tycker inte att han (domaren, reds. anmärkning) lyckas analysera saker och ting tillräckligt bra sett till matchens betydelse och därför kommer ett av lagen iväg som det missgynnade". 

Om domarnivån hade varit densamma för båda lagen hade Luis Suárez också blivit utvisad. Det är min spontana reaktion..
"Det är upp till er att analysera det inträffade. Jag blev utvisad mot Barcelona i ligaspelet och med all rätt. Jag blev också korsfäst, men även där anser jag att jag blev det med all rätt. Det enda vi vill är att det ska vara samma spelregler för samtliga och i mitt tycke var det inte fallet idag. Vi lämnar den här matchen med smärta efter att ha spelat med tio man, men det stannar inte bara där utan vi kan inte använda oss av Torres i nästa match p.g.a. hans utvisning". 

I samband med ligamatchen mot Barcelona där du blev utvisad sade du att Lionel Messi beskyddas av ligan. Kan man säga att han är beskyddad i Champions Leagues också?
"Inte bara Messi..utan hela Barcelona (skrattar skämtsamt, reds. anmärkning)..det är i varje fall det intrycket man får när man spelar mot de för då händer den här typen av saker, men jag tycker uppenbarligen inte om att prata om konspirationsteorier. Messi är en stor fotbollsspelare och de bästa måste beskyddas". 

Returmatchen då..jag antar att du redan går runt och tänker på hur Vicente Calderón kommer se ut inför den tillställningen..som en häxkittel. 
"Det är vår enda chans att ta oss vidare, dvs. att Calderón är precis som den var 2014 (referens till kvartsfinalmötet med Barcelona 2014, reds. anmärkning)". 

Man kan alltså säga att du ber om att arenan ska koka i returen..eller vad förväntar du dig för stämning där och då?
"Exakt, som stämningen var mot PSV..det skulle hjälpa oss att gå vidare". 

Barcelona spelar mot Real Sociedad härnäst. De har redan spelat mot Real Madrid och er så här långt. Känner du att ni kan komma ikapp de i ligaspelet?
"Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det där..men det återstår väl 7-8 matcher och de måste tappa poäng tre gånger för att vi ska komma ikapp de. Deras spelschema är inte så svårt att de kommer tappa poäng i tre matcher, men vi ska försöka vinna alla matcher som återstår. Det gäller att vi fokuserar på oss själva för att kunna uppnå det". 

Ni har gjort ett enormt arbete..kämpat, slitit..lämnar ni den här matchen besvikna? Carrasco sade något liknande, något i stil med "vi är alltjämt vid liv"..
"Jag känner att huvudet är kallt efter att ha krigat och kämpat..och ja, det känns som om vi är vid liv efter en enorm batalj på en stor arena. Samtidigt kände vi att vi kunde ha vunnit den här matchen och så fick vi handen undanslagen. Därför känner jag smärta. Vi kommer försöka ta oss vidare och i så fall får det bli något storslaget avancemang.."

Ni vill verkligen vinna Champions League efter det som hände er 2014..säg inte att ni inte vill det. Jag vet att det är ert stora mål!
"Det är oerhört svårt att göra upp en plan för att vinna Champions League. Det är en dröm att vinna Champions League, men det är komplicerat en dålig kväll som denna när man får en utvisning emot sig som missgynnar en och kan komma att eliminera en. Ligaspelet är det som ger en kontinuitet och där vill vi komma så högt som möjligt i tabellen..därefter finns Champions League och jag hoppas att vi ska kunna gå så långt som det bara går, men det är väldigt svårt. Det beror väldigt mycket på lottningen. Att spela mot Barcelona är väldigt komplicerat". 

Cholo Simeone berättade under presskonferensen att han känner sig väldigt stolt över sina spelare..
"..och vi känner oss väldigt stolta över honom. För varje match som går visar han att han bara blir bättre och bättre". 

Efter Filipes eskapader i den mixade zonen tog Simeone vänsterbacken åt sidan och uppmärksammade honom på att det kan få konsekvenser för returen. UEFA kan nämligen gå in i efterhand och straffa spelare. Simeone bad Filipe om "att vara mer intelligent" nästa gång.