PRIMERA PARTE
Tillställningen på San Mamés började väldigt avvaktande. Inget av lagen ville gå bort sig i inledningen av matchen vilket gjorde att det blev tillknäppt, men också taktiskt där Athletic spelade bollen i sidled och Atlético förflyttade sig i jämförelse med vart densamma befann sig för att skapa numerära överlägen i försvarsspelet. Det händer inte särskilt mycket av värde i anfallsväg under de första tio minuterna, istället ligger fokus på andra saker, som exempelvis det faktum att Lucas plötsligt drar på sig matchtröjan utanför TV-bilden. Det är Diego Godín som inte kan fullfölja matchen och när domaren blåst i pipan för att bytet skall genomföras går en ganska orolig uruguyan av planen. En kvart in i matchen skapas den första målchansen. Det är Atlético som lyckas komma till skott sedan Filipe Luís fått bollen på vänsterkanten och slagit in bollen mot straffområdet. Väl där inne står Fernando Torres, men han lyckas inte riktigt nå bollen som går precis över huvudet på honom. Det hade blivit väldigt farligt om inlägget varit några lägre slaget. 

Athletic vill inte vara sämre så de skapar själva en halvchans via Juanfrans högerkant där den spanske landslagsförsvararen inte riktigt klarar av att blockera ett inlägg in mot straffområdet. Markel Susaeta når i sin tur så när till Raúl García som står ganska bra placerad i Atletis straffområde, men Savic får undan bollen framför ögonen på Navarra-sonen. Efter det här hamnar Atlético i en något sämre period vilket gör att man tvingas försvara en hel del de kommande minuterna. Inne i straffområdet är det återigen Raúl García som oroar, den här gången efter att Augusto Fernández gått in i en 50-50-situation och vunnut bollen. Publiken skriker förstås på straff när Raúl García ramlar, men det är något som domaren bara viftar bort. 

Målchanserna är väldigt få och det fortsätter att vara oerhört tillknäppt. I den 24:e minuten får Athletic ett ganska bra frisparksläge. Det är Thomas som fäller Iker Muniain sedan han hamnat i ett 1-mot-1-läge med baskiernas virvelvind. Beñat ställer upp bollen och skjuter, men hans skott går flera decimeter över mål. Den korta perioden av spelövertag försvinner och efter frisparken är det faktiskt Athletics tur att ställa in sig på försvarsspel. Thomas är på väg igenom ett flertal gånger efter diverse kombinationsspel och genombrott. Ett par minuter efter får Augusto ett skottläge utanför straffområdet sedan flera Atlético-spelare försökt skjuta inne i detsamma. Samspelet mellan Juanfran, Griezmann och Thomas slutar med att Athletic får undan bollen ur straffområdet, men rakt ut till Augusto som skjuter från 20 meter. Skottförsöket går över mål. Intentionerna är goda. 

Precis när det ser ut som om Atlético är på väg att ta över får Athletic en hörnspark från höger. Därefter en andra, sedan en tredje och så där fortsätter det. Den spanska huvudstadsklubben är pressad utan att hemmalaget lyckas skapa några målchanser. Man går ned i sitt skal och spelar väldigt defensivt för att rida ut stormen. Det gör man också, men man klarar alltjämt inte av att skapa några målchanser. Vad händer då? Jo, Atlético tar ledningen! Vi är i den 38:e minuten när laget lyckas hålla i bollen under press på offensiv planhalva. Koke och Griezmann spelar bollen mellan varandra, tar sig ur pressen och precis när det verkar som om fransmannen missat Juanfrans löpning längs kanten tittar han upp och slår en diagonal boll in till Fernando Torres. Anfallaren löper sig loss in mot straffpunkten, timar bollbanan perfekt och nickar in 0-1 till vänster om Gorka Iraizoz som inte har någon större chans i Athletic-målet. Hans femte mål på fem matcher, något som Torres inte ens lyckades med under hans bästa år som fotbollsspelare. 

Minuterna därpå är Atlético ytterst nära att göra ett andra mål. Koke slår in en boll från högerkanten sedan Torres blivit nedgjord av motståndare nästan vid inkastlinjen i höjd med straffområdeslinjen. Bollen är inåtskruvad och Gorka Iraizoz springer ut mot densamma för att boxa. Det han inte upptäcker är att en medspelare redan är där för att ta undan samma inlägg och det hela slutar med att de krockar. Bollen går ut till Thomas som kommer i andra våg, därefter gör han bort en motståndare och skjuter mot öppet mål. Bollen går i stolpen! Athletic-spelarna springer mot honom och är ursinniga. Domaren vågar inte fortsätta och blåser av spelet och situationen lugnar ned sig. Gorka Iraizoz har bara sig själv att skylla. 

Mer än så händer inte i första halvlek. 

SEGUNDA PARTE
Det är ganska stor skillnad på sättet som Atlético inleder andra halvlek i jämförelse med vad som var fallet i första. Den spanska huvudstadsklubben går till anfall på en gång och skapar en hörna redan efter ett par minuters spel. Den tas förstås om hand av Koke som slår in den på första stolpen, där dyker Savic upp och vinner en nickduell. Han förlänger inlägget, men det är ingen i en centralare position som kan nicka på mål. Atléticos presspel är något högre upp i planen vilket också gör att man vinner bollen i farliga situationer. Det är nära att det ger utdelning minuten efter den redan nämnda hörnsparken, men varken Griezmann eller Thomas får till den avgörande passningen eller skottet på mål. Det blir inget av situationen i slutändan. Hade ghananen bara tittat upp hade han också hittat Filipe Luís helt ensam till vänster i straffområdet. Atlético-spelarna ligger dock väldigt bra i sina positioner och spelar bra försvarsspel, något som i sin tur frustrerar motståndarna och hemmapubliken. Ändå är det Athletic som skapar de farligaste lägena. I den 53:e minuten lyckas Atlético inte få undan ett inlägg som de ska vilket gör att bollen går ut till Beñat som kommer i andra våg. Han skjuter utanför straffområdet, Savic får inte huvudet på bollen och det gör att Oblak tvingas styra ut till höger om sig själv. Han har aldrig kontroll på skottet, men det är inte heller på väg i mål. Det är mest pressat. 

Efter Beñats skottförsök hamnar Atlético under press för andra gången i matchen, men den här gången är faktiskt motståndarna något mer konkreta i sina skottförsök. Athletic-spelarna matar sina medspelare med inlägg, något som gör att såväl Lucas som Savic får mycket att göra inne i boxen. Ett sådant inlägg når Raúl Garcías hjässa i den 55:e matchminuten sedan Navarra-sonen sökt sig mot Lucas eftersom montenegrinen förlorade väldigt få dueller. Det slutar med att han får huvudet på Beñats inlägg, men Oblaks positionsspel är väldigt bra och han står rätt innan han kan fånga in bollen i famnen. Atlético har problem att behålla bollen och Athletic växer mer och mer in i matchen, men de skapar alltjämt inte några farligare målchanser. Ernesto Valverde byte ut Iker Muniain i den 59:e minuten, in kommer istället Iñaki Williams. Simeone ser att det börjar öppna upp sig ytor för kontringar vilket gör att han slutligen kallar till sig Yannick Carrasco och plockar av Thomas efter 61 minuters spel. 

Atlético går ned på en 4-5-1-uppställning under den sista halvtimmen vilket innebär att Griezmann spelar på en kant. Athletic försöker leta lösningar utan att lyckas, men Valverde ger Iturraspe chansen istället för Etxeita i den 65:e minuten för att bättra på passningsspelet från de lägre regionerna av planen. Atlético ligger bara rätt och väntar på sin chans att döda matchen. Efter 68 minuters spel får man således en bra möjlighet att göra det sedan Griezmann var på väg att springa sig loss från sina bevakare, men hans första touch med högerfoten är inte tillräckligt bra och bjuder in Eneko Bóevda att bryta precis framför fötterna på honom. Annars hade fransmannen varit ren med Gorka Iraizoz. 

Matchbilden är densamma efter 72 minuters spel när Valverde gör sitt tredje och sista byte. Ut går Markel Susaeta och in kommer Lekue. Till skillnad från tidigare har Athletic sin bästa period i andra halvlek mellan den 70:e och 80:e minuten. Hemmalaget slår mängder med inlägg mot Atléticos straffområde och letar ständigt efter Raúl García som stångas med bortalagets mittförsvarare. Om det inte är mittförsvararna så är det Saúl som får undan bollen. Athletics bästa halvchanser kommer via hörnor där publiken ångar på för att hemmalaget skall forcera in ett kvitteringsmål. I den 76:e minuten får Williams ett läge inne i straffområdet när han kontrollerar bollen med flertalet touch med ryggen mot mål. Han försöker skjuta, ändrar sig och spelar den bakåt där Athletic-spelare också de skjuter, men gästernas försvarsmur blockerar bollen ut till inkast. Det är ganska farligt, men Atleti reder ut det hela till slut. Alla får dock jobba väldigt hårt för att undvika att hemmalaget skapar målchanser. 

Atlético får sig sin första lugna stund under Athletics bästa period sedan Filipe ordnat en frispark. I den 84:e minuten är det även Atleti som skapar halvlekens bästa målchans trots att man bara stuckit upp sporadiskt ett par gånger. Det sker efter att Filipe Luís tagit sig runt på vänsterkanten och slagit ett överlångt inlägg till Carrasco. Belgaren tar ned bollen på bröstet, petar den förbi en motståndare i mellanhöjd och skjuter sedan med vänsterfoten. Gorka Iraizoz gör dock en jättefin räddning när bollen är på väg att gå in till höger om honom. Han håller det egna laget i matchen. 

Några minuter senare har Atlético nya problem. Det är Oblak som ligger på marken efter att ha plockat ned en boll i kamp med Raúl García och Savic. Han reser sig dock och kan fortsätta. Glädjande nyheter. Inläggen fortsätter hagla in mot Atléticos straffområde, men Oblak och laget löser allt som kommer i deras väg. Domarteamet lägger till fyra minuter och båda lagen får varsin chans. Först är det Raúl García som skjuter på mål när han är i dålig balans. Oblak gör en ganska enkel räddning. Därefter har Carrasco chansen att döda matchen i den 93:e minuten sedan Atlético sprungit sig loss och han fått en passning inne i straffområdet. Carrasco viker in, lägger över på vänsterfoten och skjuter, men han missar mål! Bollen seglar över mål! Vilken miss..

Atlético vinner dock matchen med 0-1. 

ATHLETIC CLUB (4-2-3-1): Gorka Iraizoz; De Marcos, Bóveda, Etxeita (Iturraspe, 66'), Balenziaga; San José, Beñat; Susaeta (Lekue, 73'), Raúl García, Muniain (Iñaki Williams, 60'); Viguera

ATLÉTICO DE MADRID (4-4-2): Oblak; Juanfran, Savic, Godín (Lucas, 10'), Filipe Luís; Thomas (Carrasco, 62'), Augusto Fernández, Koke, Saúl; Griezmann, Fernando Torres

DOMARE: Juan Martínez Munuera (Benidorm, Valencia)

VARNINGAR: Hör och häpna, men den här matchen genererade inga varningar..!

SKOTT: 12-8
SKOTT PÅ MÅL: 6-2
SKOTT UTANFÖR MÅL: 3-4
SKOTT I MÅLVIRKET: 0-1
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 3-2
BOLLINNEHAV: 64,9%-35,1%
PASSNINGSFÖRSÖK: 588-264
LYCKADE PASSNINGSFÖRSÖK: 494-180
PASSNINGSPROCENT: 84%-68%
TACKLINGSFÖRSÖK: 34-22
LYCKADE TACKLINGAR: 29-18
VARNINGAR: 0-0
UTVISNINGAR: 0-0
HÖRNOR: 8-4