Startelvor
Elche
Tyton
Suaárez – Andia – Lomban – Cisma
Fajr – Mosquera – Pasalic – Coro
Jonathas -Rodríquez
Atlético Madrid
Moyà
Juanfran – Giménez – Godín – Siqueria
Arda – Gabi – Tiago – Koke
Mandzukic - García
Första halvlek
Matchen inleds i ett väldigt lågt tempo från båda lagen och det är ingen välspelad match till att börja med.
Atlético Madrid lägger sig ganska lågt och kompakt från start och överlåter iniativet till Elche.
Atlético inleder matchen ganska slarvigt och slår bort en del ganska enkla passningar.

Efter en kvart spel tar Atlético ledningen genom José Maria Giménez. Uruguyanen får en passning snett bakifrån av Arda inne i straffområdet och med en fin medtagning får han med sig bollen över försvararen och kan klippa till bollen med volley mot första stolpen och i nät!
Efter målet så tar bortalaget över kontrollen på bollen helt och hållet men de har verkligen inte bråttom att ta sig framåt och bollen gr mycket mellan backarna och innermittfältarna.
De gånger Elche har bollen är ytterst få och de tappar bollen ganska snabbt.

Inte någonting spännande skapas alls, åt något av hållen under lång tid.
Det dröjer till den 34’ minuten innan någonting som kan bli mål dyker upp. Och då är från Elche som fått ut bollen på högerkanten till Fajr som ska slå ett inlägg som blir överlångt  och går mot bortre krysset men Moyà hinner backa och få undan till hörna.
Matchen blir efter det återigen väldig händelse fattig och det är fortsatt Atlético som kontrollerar spelet utan att skapa någonting. Dock kommer de runt mycket längs kanterna och får till en del inlägg, dessa håller dock inte så hög kvalitet.

Andra halvlek
Inledningen är lika trevande som första halvlek, bollinnehavet är inte lika dominant från Atletis sida dock och lagen kommer lite längre fram utan att skapa någonting.
I den 50’ minuten skapas det äntligen någonting som kan bli mål och då genom  Arda Turan som försöker med ett litet lurigt distansskott men målvakten är med.
Men det dröjer inte länge förrän Atlético utökar ledningen. De rödvita vinner bollen på mittplanen och Gabi får bollen. Kaptenen kollar upp och ser Mandzukic löpning i djupet och lyfter bollen perfekt över backlinjen. Mandzukic som kommer fri gör ett mycket kvalificierat avslut mot den första stolpen in i mål!

Atlético kommer fram igen när Arda vänder bort Cisma som kommer upp lite för aggressivt bakifrån och turken får en stor yta att gå på. Arda tar sig in i straffområdet och slår bollen snett bak men målvakten får sitt ben på bollen och försvaret får undan den.
Även Elche skapar lite skott och de har tre avslut mot mål, dock inget på det.
I den 72’ minuten får Elche två bra möjligheter, först en bra nick på hörna som dock stoppas framför mål och efter det ett bra skott utifrån som Moyà har lite problem med och släpper retur på men den kan han plocka upp själv.
Atléticos passninsgspel är mycket bra och de spelar lätt undan Elche.

Båda lagen gör ett par byten, Elches är så klart mer offensiva medans Atléticos byten ger dem en möjlighet till att byta till en lite mer tätare formation.
Sett till chanser händer det verkligen inte mycket den sista kvarten. I spelet har Atlético valt att kliva ner lite och ge Elche mycket boll. Bollen går dock en del mellan båda lagen och gästerna väljer så klart att försöka döda tid när de har den.
Atlético vinner igen utan att glänsa.

Matchfakta
Elche: Tyton; Suaárez, Andia, Lomban, Cisma; Fajr, Mosquera, Pasalic (Herrera 60’), Coro; Jonathas, Rodríquez (Giménez 83’)
Atleti: Moyà; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueria; Arda (Jiménez 80’), Gabi, Tiago, Koke; Mandzukic (Griezmann 74’), García
Mål: Giménez (16’), Mandzukic ( 53’)
Varningar: Jonathas (41’), Roco (90’)