Caparrós valde att ställa upp med den mer defensiva uppställningen och, enligt mig, fegade han ut genom att bänka Muniain och Toquero för att ge plats åt den mer defensivt lagda Gabilondo samt en extra innermittfältare i Iturraspe för att försöka ta kontroll över Barcas mittfält (som ju är näst intill omöjligt). Taktiken var klar från början, låta Barca föra spela, trycka till dem på våran egna planhalva och gå på kontringar. Men sen är de ju Barca vi spelar emot, och då kan man inte räkna med att hålla en och samma taktik en el match igenom.

Redan efter fyra minuter så tar Barca ledningen genom ett diskutabelt offsidemål. Men, domare och linjeman friade och därmed var ställningen 1-0 till Barca genom mål av David "El Guaje" Villa. Matchen fortsatte med ett Barca som kontrollerade matchen och ett Athletic Club som defensivt slet ut sig, delvis onödigt mycket men det är ju Barca vi möter och bör spela därefter. Emellanåt hade vi ett par uppstickare där vi lyckades ruska till Barca försvaret, där för mig Piqué inte alls såg bra ut och saknaden av kapten Puyol tycks märkas mer och mer för var match. Llorente lyckades trixa till ett farligt läge ner på vänsterkanten där han lite halvtaskigt lyckas gå förbi Piqué och slå ett inlägg till Susaeta som nickar till så de rasslar till på utsidan utav målet.

Men, så helt plötsligt får vi till en riktigt fint anfall som avslutas med en riktigt bra boll mot mitten av straffområdet, bra höjd på den, och där vet vi alla att Llorente är kung. Men idag så var Pinto den elake prinsen som lyckades få en hand (hur vet jag ej ännu) på bollen och rädda in extremis. Riktigt snyggt måste jag säga.

Så första halvlek slut, Barca ledning med 1-0, men helt klart en fortfarande öppen match

Caparrós väljer att göra ett byte (han borde startat med Toquero i denna match, men okej), ut går Iturraspe som inte lyckats riktigt, och in kommer Toquero. Scenariot ändras snabbt, bytet verkar ha gett Athletic en injektion och fyra minuter in på andra halvlek rivs Llorente ner utav Busquets och mycket riktigt blåser domaren straff. Nu kan man ju tycka att det är 1-1 innan straffen slås, vilket "normala" lag gör, men detta är Athletic och vi vet alla hur illa ställt det är i vårat läger när de kommer till straffar. Stegar fram till punkten gör Iraola, då varken David López, Muniain eller San José är inne på plan. Nagelbitarn är igång. Men Iraola sätter straffen mycket säkert och vi har nu kvitterat, mot Barca, i självaste Camp Nou. Matchen fortsätter och i mina ögon pressar vi Barca riktigt bra.

Piqué krånglar till sig och Toquero får tag i bollen, Piqué sträcker sig efter Toqueros tröja, får snabbt tag i honom, men Toquero lyckas riva sig loss. Idiotiskt nog så "faller" Toquero, och idiotiskt säger jag för att till höger sprang en skapligt öppen Llorente som bara väntade på sin chans att göra mål. Men, som sagt, Toquero faller och domaren blåser frispark och gult till Piqué samtidigt som Athletic spelare yrkar för en frilägesutvisning. Där gick matchen i mina ögon, Barca är inget lag som "bjuder" på frilägen eller 2-1 mot lägen och Toquero valde bland de dummaste beslut i hans karriär.

Men i Barca spelar ju folk som Daniel Alvés, Leonel Messi och Iniesta. Hur kan man stoppa det?

Leo Messi drar en solorajd och avslutar den med en räddning utav Iraizoz, Camp Nou tänder till och Barca "tar" tillbaka matchen, Messi är sig åter, Alvés slutar inte attackera på sin kant som en galning (tror nog Man of the Match var Alvés igår) och Barca är återigen Barca. Det är inte mycket man kan göra då. Ut går Gabilondo, in kommer Muniain, men Muniain är blek och i och med bytet ges Alvés mycket mer offensiv yta att skapa mer farliga lägen på, även om tanken var att Alvés skulle backa hem mer då Muniain är offensivt farligare än Gabilondo.

Neråt trycks våra linjer och det känns som om Barcas 2-1 mål inte är långt borta.

Alves kommer runt på sin kant, hittar in till Messi(as) och 2-1 är ett faktum. Barca tar ledningen och vi ser allt sämre ut. Hemmåt och djupa försvarlinjer, Barca är i sitt äss. Mycket mer kunde inte uträttas och Barca tog matchen och de tre poängen. Men mina rödvita hjältar kämpade och stolt är jag över dom.

Matchfakta Futbol Club Barcelona - Athletic Club Bilbao
Målskyttar: 1-0 Villa (4'), 1-1 Iraola (49', straff), 2-1 Messi (78')
Varningar FCB: Alves, Busquets, Piqué: Koikili, Iraola, Gurpegui

Futbol Club Barcelona (4-3-3):
Pinto - Alves, Busquets, Piqué, Abidal -
Xavi(K), Mascherano (Maxwell 64'), Iniesta -
Pedro (Afellay 92'), Messi, Villa (Keita 83')

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Iraizoz - Iraola, Ekiza, Amorebieta, Koikili -
Gurpegui(K), J. Martínez -
Susaeta (David López 83'), Iturraspe (Toquero 46'), Gabilondo (Muniain 71') -
Llorente