Ernesto Valverdes startelva i ligapremiären bestod följande elva namn:

Ter Stegen
Semedo-Mascherano-Umtiti-Alba
Rakitic-Busquets-Sergi Roberto
Deulofeu-Messi-Alcacer

Avbytare: Cillessen, Pique, Digne, Vidal, Gomes, Denis Suarez, Turan
 
Första halvlek
Barcelona lät knappt Real Betis känna på bollen de första minuterna av matchen innan man i den tredje minuten vaskade fram en fin målchans. Sergi Roberto spelade fram till en fri Gerard Deulofeu längs gräset i straffområdet. Deulofeu vinklade bollen något utanför stolpen. Minuten senare försökte Lionel Messi skruva bollen i det bortre krysset från en position utanför straffområdet, men bollen gick något över ribban. Nästa målchans kom till på frispark med nästan en kvart spelad. Messi sköt igen men bollen gick över igen.

Sedan hände det inget värt att rapportera om anfallsmässigt för Barcelona på ett tag. Man hade ett stort bollinnehav, men hade svårt att luckra upp Real Betis disciplinerade, kompakta försvar. Ju längre halvleken led, desto mer vågade Real Betis gå framåt. Dock hade inte Barcelona problem med att försvara sig, dessutom fick man större ytor i offensiven av att gästerna satsade mer på anfallsspelet. I den 26:e minuten samspelade Messi med Sergio Busquets vid straffområdesgränsen, varpå argentinaren sköt en giftig bredsida precis utanför stolpen. Efter en dryg halvtimmes spel passade Nelson Semedo till Deulofeu i straffområdet och Deulofeu ryckte loss från sin bevakare och sköt ett hårt, lågt skott, men målvakten Antonio Adan var med på noterna och motade bort läderkulan. Ett ögonblick senare var det återigen Messis tur att komma till avslut, nämligen via en frispark där bollen oturligt tog i stolpen och sedan ut.

I den 36:e minuten drev Messi bollen in i straffområdet och spelade ut till Deulofeu till höger om sig. Deulofeu skickade direkt in bollen mot Messi framför mål, men bollen träffade en aning på försvararen Alin Tosca och smet in i mål vid den bortre stolpen. 1-0 till Barcelona! I den 38:e kom Sergio Leon helt fri mot Marc-Andre Ter Stegen, men Javier Mascherano sprang järnet, han i kapp och bröt regelrätt i grevens tid, vid skottögonblicket. Fantastisk brytning av argentinaren. I anfallet som följde av Barcelona, i den 39:e minuten, passade Deulofeu snett inåt bakåt i straffområdet till en sopren Sergi Roberto som enkelt tryckte in bollen i mål. 2-0 till Barcelona!
 
Andra halvlek
I början av den andra halvleken förde Barcelona spelet, men Real Betis försökte anfalla så fort man fick möjligheten. Barcelona vara vaksamt i försvarsarbetet och lät inte Real Betis skapa oreda. Den inledande kvarten var händelselös och Barcelonas anfallsspel var inte särskilt närvarande. Sedan bestämde sig en viss Messi för att sätta fart framåt. Han tog emot en passning, vände snabbt om, gled förbi en motståndare innan han drog i väg ett härligt skott som tog utsidan av stolpen. Nu började Barelona ta en allt bastantare grepp om spelet och satsade på att göra fler mål. Men i den 69:e minuten fick Nahuel Leiva en boll till skänks av Barcelona i en farlig position. Han sköt ett skott från distans, men bollen gick en bit över målet.

I den 71:a minuten sköt Messi en kraftfull frispark från en lite snäv vinkel. Bollen gick några få centimeter över. När en dryg kvart återstod av matchen frispelade Messi den inbytte Aleix Vidal, dock lyckades ytterbacken inte dribbla sig förbi Adan som rusade ut och fredade målet. I den 81:a minuten avlossade Messi ett kanonskott som tog klockrent i stolpen. På en hörna strax efteråt nickade Messi utanför stolpen. En minut längre fram var Messi återigen i farten. Han vek inåt straffområdet och letade efter ett skottläge och till slut kom han till skott, dock tog skottet på en försvarare och tappade fart varför Adan utan svårigheter fångade bollen. I den 88:e minuten fick Antonio Sanabria ett ypperligt läge i straffområdet, men dundrade bollen högt över. På tilläggstid sprang Messi solo och var på vippen att komma loss framför målet innan stoppades av försvarare.
 
Reflektioner
Det var ingen klang- och jubelföreställning när Barcelona besegrade Real Betis, utan katalanerna stod mer för ett stabilt dagsverke och bärgade tre poäng i öppningsmatchen för ligasäsongen. Efter en något tråkig första halvtimme öppnade sig spelet och Barcelona bjöd sedan bitvis på en hygglig och effektiv fotboll återstående delen av halvleken. Den andra halvleken påminde hel del om av den första halvleken med skillnaden att Real Betis redan från början försökte tappert gå framåt. Barcelona dominerade och skapade målchanser vad det led medan Real Betis mestadels nödgades försvara sig. Fastän det inte var någon märkvärdig insats av Barcelona var det skönt att man vann och höll nollan bakåt. Man sattes aldrig på nämnvärda prov och var helt överlägset. I princip alla Barcelonaspelare gjorde en hygglig match, men det var kanske ingen som glänste, eller, jo, Messi briljerade emellanåt. Intressant nog hade han tre avslut i målramen. Han hade inte flyt i de avgörande lägena i just denna match, men lita på att han kommer ösa in mål i ligan även denna säsong. Förresten kan väl nämnas att Defouleu, Semedo och Sergi Roberto också visade framfötterna. Nästa match för Barcelonas vidkommande är mot Alaves borta i ligaspelet på lördag.
 
Matchfakta
Mål FC Barcelona: Självmål (Tosca) (36), Sergi Roberto (39)
Skott mot mål: FC Barcelona 15 – 3 Real Betis
Bollinnehav: FC Barcelona 61 % – 39 % Real Betis
Hörnor: FC Barcelona 8 – 0 Real Betis
Offside: FC Barcelona 2 – 1 Real Betis
Gula kort: FC Barcelona 2 – 1 Real Betis
Röda kort: FC Barcelona 0 – 0 Real Betis
Publik: 56 480
 
Visca Barca!