Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde en förväntad startelva med den vanliga trion längst fram och inte John Guidetti som det ryktats lite grann om i veckan utan svensken fick inleda på bänken.

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergi Gómez, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Celta Vigo sparkade igång matchen men det var hemmalaget som skapade den första chansen efter bara några minuter. Zurutuza slog ett inlägg som Carlos Vela nickade precis utanför och ”de himmelsblåa” skulle behöva hålla kolla på mexikanen.

Hemmalaget tog ledningen lite senare när Andreu Fontás inte räckte till i luftrummet och Imanol Agirretxe enkelt nickade in 1-0. En bra start för Real Sociedad som fick extra energi från målet medan Celta Vigo spelade passivt.

Kvitteringen kom dock omgående och det var ett slumpmål. Nemanja Radoja sköt och Iago Aspas styrde bollen och det ställde motståndarnas målvakt helt och det var 1-1. Viktigt med en snabb kvittering för Celta Vigo och det var härlig inledning på matchen.

Celta Vigo hade det mesta av bollen och det var bra tempo i spelet. Men Real Sociedad var vassare framåt och gjorde nästa mål efter en fin individuell löpning in i straffområdet av Yuri som spelade fram bollen till Agirretxe som sköt in bollen i mål på ett tillslag. 2-1 till baskerna och Berizzo såg inte imponerad ut av försvarsspelet.

Andra halvlek:

Celta Vigo fortsatte att ha det mesta av bollen och jagade en kvittering. Det efterlängtade målet kom i den 56:e minuten när Aspas nickade in ett inlägg från Daniel Wass.

Matchen fortsatte att vara underhållande där båda lagen skapade lägen och det kändes som att det kunde sluta hur som helst.

Med drygt tio minuter kvar att spela fick Aspas ett bra läge att göra sitt och Celta Vigos tredje mål för kvällen men anfallaren sköt utanför. Med åtta minuter kvar att spela gjorde Berizzo sitt första byte när Aspas lämnade och John Guidetti kom in.

Svensken fick ett fint läge direkt efter ett skott från Orellana och Guidetti sköt returen över. Ledningsmålet kom några minuter och det var ett otroligt snyggt mål från Pablo Hernández. Mittfältaren sköt på halvvolley på långt avstånd och bollen skruvade sig in i det vänstra hörnet.

På tilläggstid gjorde Berizzo sitt andra byte när Levy Madinda kom in och Orellana för att säkra upp defensiven. Lite senare gjordes även den sista förändringen när Nolito gick ut och Carles Planas klev in. Det blev inga fler mål i matchen och Celta Vigo vann med 3-2!

Om matchen:

Celta Vigo tog en viktig och imponerande seger. Laget låg under två gånger om men kom tillbaka och Pablo Hernández fantastiska mål i slutet av matchen blev avgörande. Kul för chilenaren att bli matchhjälte eftersom fått lite kritik tidigare under säsongen.

Celta Vigo kom tillbaka efter förlusten i förra omgången och därför var en seger viktigt. Nolito gjorde sin hundrade match i La Liga och det är ett fint facit.