Det är tvära kast i Galicien. Igår verkade det som att Abel Resino skulle leda Celta Vigo över nästa säsong som han hade kontrakt för. Men de ljusblåa ville annorlunda och presenterade idag Luis Enrique som ny tränare.

Resino tog över klubben i februari och i den sista omgången undveks nedflyttning efter seger mot Espanyol. Efter det var Carlos Mourino otydlig och ville inte uttala sig om tränarens framtid. Det ledde till rykten om hans vara eller inte vara i Celta Vigo och nu förstår vi varför presidenten var så tystlåten.

På sin hemsida skriver klubben att både Resino och klubben är överens om att skiljas åt samt att det var ett gemensamt beslut. Celta Vigo vill tacka spanjoren för hans insats i klubben och för att hans uppträdande varit exemplariskt. Med honom försvinner även andretränaren Pepe Serer och hjälptränaren Miguel Peiro.

Luis Enrique är nog mest känd för sin spelarkarriär i olika klubbar, bland annat Real Madrid och Sporting Gijon. Men det är tiden i Barcelna som han är mest känd för. Hans tränarkarriär inleddes 2008 i Barcelonas b-lag. Han ersatte Pep Guardiola och sa att han hade kommit hem. Men tre år senare tog Enrique över Roma och lämnade efter bara en säsong efter att klubben inte lyckades kvalificera sig för spel i Europa.

Nu är Enrique ny tränare för Celta Vigo och det ska bli intressant att se vad som händer med laget. Han har tidigare velat spela likt Barcelona och kanske kommer passningsspelet att nå nya höjder på Balaídos.

Kontraktet sträcker sig över två år och på sin hemsida skriver Celta Vigo att de imponerades av resultatet Enrique nådde med Barcelonas b-lag då han tog upp de till andra divisionen, något som laget inte gjort på elva år. Klubben ska även gilla den nya tränarens fokus på unga spelare och smak för "bra" fotboll.

Enrique kommer att presenteras inom några dagar men ett exakt datum är inte satt.