Inledningen av den här matchen präglades naturligtvis starkt av den tragiska öde Iñigo Cabacas gick till mötes efter matchen mot Schalke 04.

Athletic-supporten träffades i huvudet av en gummikula, avfyrad av lokal polis i en sammandrabbning, och avled senare av skadan.

Matchen inleddes med en tyst minut och under den samma kunde applåder ljuda genom San Mamés läktare till minne av den unga supportens liv och stöd för dennes anhöriga. Tragiskt att sådant här ska behöva hända.

Åter till den sportliga. Det var med en helt annan inställning man började den här matchen jämfört med den i Andalucien mot Granada senast. Då blev man bolltittare och passivt kunde titta på när motståndarna tog kommandot och kunde göra ett tidigt ledningsmål.

Nu var det Athletic som satte ribban direkt och redan i 13:e minuten kunde Llorente sätta 1-0 på en frispark slagen på ett utmärkt sätt av Muniains ersättare Ibai Gómez. Muniain som led av en ögoninfektion sades det vilades den här matchen. Vi hoppas inte att det är allvarligt med hans ögon.

Resten av matchen jagade naturligtvis Athletic ett till mål för att säkra trepoängaren men lyckades inte skapa speciellt mycket farliga chanser. Man saknade Muniains förmåga att dra ett par gubbar och dra upp tempot. Mallorca hotade stundtals i kontringar men var inte närmare än ett stolpskott.

Sammanfattningsvis så kan man säga att det var en ganska säker vinst även om det blev onödigt nervöst på slutet som det ofta blir när det ”bara” står 1-0. Pluspoäng till Ibai Gómez som gjorde en bra första halvlek och sen skulle jag vilja slå ett slag för domaren Estrada Fernández som jag tycker en av möjligtvis två som gör ett utmärkt jobb.

Athletic hänger på i kampen om Europa League-platserna, även om man redan är kvalificerad till tävlingen nästa säsong genom framgången i spanska cupen, vilket är viktigt för projektets fortgång.

Matchstatistik @ Athletic-club.net