Manchester City är starka på hemmaplan och har ett mycket bra facit på Etihad Stadium den här säsongen. Vad krävs för att Barcelona ska gå segrande ur matchen?

Taher
- Det krävs helt enkelt att Barça gör fler mål än City. Med det menar jag att båda lagen är väldigt bra offensivt sätt samtidigt som man lämnar en hel del luckor där bak, den som bäst utnyttjar sin offensiva förmåga kommer gå segrande ur matchen. Jag har sett ett par matcher av City den senaste tiden och även om de offensiva spelarna imponerar så ser det inte alls helt säkert ut där bak. Pellegrini är en mycket bra tränare men han behöver oftast lite tid för att bygga upp ett riktigt bra lag.

På tisdag måste FC Barcelona visa upp hela sitt offensiva register.

Emily
- Att man gör fler mål än City. Och hur ska man lyckas med det då? Jo, det kommer krävas aggressivitet, press och fart. Det tror jag är de tre nycklarna till vinst. Barcelona måste gå in i närkamperna och inte vara så mjäkiga och rädda för kroppskontakt. Det är Champions League, det är engelskt motstånd och det kommer att smälla, så Barçaspelarna måste sätta hårt mot hårt och inte vika ner sig i närkamperna. Dessutom behöver Barcelona hitta tillbaka till det underbara presspel man hade under trippelsäsongen och inte låta Cityspelarna andas en sekund. Det gäller att vinna tillbaka bollen så fort man tappat den och inte ge Cityspelarna någon tid med bollen. Lyckas man med det är mycket vunnet. Slutligen behövs fart i passningsspelet och mycket rörelse bland spelarna så att City får trötta ut sig genom att jaga boll. Jag vill att viljan, hungern och kämpaglöden ska spruta ur öronen på varenda Barçaspelare på tisdag, det kommer Barcelona lång på. Dessutom behöver mittbacksparet, som jag gissar blir Piqué och Mascherano, göra en prickfri insats. Vid ett par tillfällen den här säsongen har de båda mittbacksherrarna spelat helt fantastiskt tillsammans och jag håller tummarna för att de har en bra dag mot City, det kommer att behövas.

Michael
- Frågan är vad man kan göra, det viktigaste är att få med sig ett gynnsamt resultat inför returen och på många sätt känns det som att prio är att få till en bortamål med tanke på motståndet. Fördelen för Barcelona är att man möter varje motstånd med samma inställning, och eftersom anpassningen till det internationella spelet brukar vara större för de engelska lagen så gäller det att man utnyttjar sitt tekniska övertag. Helt enkelt; håll bollen, stressa motståndarna och få dem att jaga sig trötta. Skall City knäckas på hemmaplan så är det klassiskt, tålamodigt Barcelonaspel som är nyckeln.
 
Marcus
- Det krävs att Barcelona håller hårt i disciplinen och koncentrationen. Inga naiva rensningar i försvaret eller slarviga passningar på mittfältet finns det utrymme för. Barca måste höja sin nivå och det ordentligt om man ska klara den här utmaningen i Manchester. Mittfältet genom Xavi, Iniesta med flera måsta ha bolltempot och kontrollen av matchen ihop med att man lyckas göra mål och gärna först.
 

Kun Agüero ser ut att missa matchen, men City kryllar av offensiv kraft i form av Negredo, Dzeko, David Silva, Yaya Touré, Nasri och Navas. Hur ska Barcelona stoppa Citys offensiv?

Taher
- Genom att anfalla, bästa försvar är anfall enligt brassarna och även Barcelonas filosofi bygger på samma tes. Är det en match denna teori verkligen gäller så är det på tisdag på Etihad Stadium. Försvaret i Barça ser trots allt inte så dåligt ut och även om motståndarna skapar rätt vassa chanser mot laget så brukar Barça ha många fler lägen. Med en Messi som verkar ha hittat tillbaka till sig själv igen så kan det bli riktigt kul på tisdag.

Emily
- Det är främst två saker jag vill lyfta fram som svar på den här frågan. Dels det kollektiva försvarsspelet. Det MÅSTE fungera. Alla måste ta sitt defensiva ansvar och försvara likt man gjorde mot Atlético för en dryg månad sedan. Ytterbackarna bör beordras att vara något mer försvarsinriktade och framför allt måste Busquets, Xavi och Iniesta, som jag antar startar, täcka ytorna som ytterbackarna lämnar efter sig när de går på offensiva räder. Dels gäller det att inte tappa för mycket boll på mitten. City spelar fysiskt och tufft och med tre mittfältare i Barcelona som inte gärna går hårt in i närkamper är det viktigt att inte stå och drälla med bollen på mitten utan transportera den fort så att inte City kan sno åt sig bollen och ställa om. Jag tror dessutom att man kan stoppa en del av Citys offensiv genom att stoppa David Silva, men mer om det i nästa fråga. Som vanligt måste Barcelona också se till att minimera fasta situationer i närheten av eget straffområde. Tanken på en luftduell mellan till exempel Yaya och Alba känns smått skräckinjagande…

Michael
- Jag är av uppfattningen av att vår centrallinje inte är särskilt svag som de så ofta gnälls på, utan att det som vanligt handlar om att vi genom vår spelstil tyvärr ger stora ytor till motståndarna. Vi har mött lag med stor offensiv kraft innan, så vi har ingen nytta av att uppfinna hjulet på nytt. Håller vi presspelet uppe så minskar vi möjligheterna för City att kontra, men vi vet om att de har spelare duktiga nog att skapa chanser ur ingenting så den här matchen kan avgöras i duellerna där framför allt Piqué och Mascherano verkligen behöver vara pigga och inte förhasta sig.
 
Personligen hade jag mer än gärna sett ett bollinnehav på ~70% för att tvinga City till kontringsspel, och sedan att vi orkar hålla pressen så fort de närmar sig mittlinjen. Sen är det kanske en tung börda att bära, men är det någon som behöver och kan försvara Barcamålet på egen hand så är det Victor Valdés.
 
Marcus
- Genom att hålla i bollen och ha kontroll över matchen precis som man brukar ha när man är som bäst. Har man det, lyckas man göra mål först och inte slarvar som man gjort på sistone då kommer City få det svårt oavsett vilken offensiv de ställer emot Barca. 
 

Om du bara får välja en spelare i varje lag, vem ser du som nyckelspelare i Barcelona respektive City till tisdagens möte och varför?

Taher
- Jag skulle säga Yaya Toure i Man City och Leo Messi i Barça. Av de få matcher jag har sett det engelska laget spela så har Toure verkligen varit nyckelspelaren och det är oftast han som är länken mellan mittfältet och anfallarna. Han har en mycket mer offensiv roll i City än det han hade för Barcelona, men han klarar av det på ett fantastiskt sätt. En otroligt bra fotbollsspelare.

Leo Messi i Barça behöver väl knappast beskrivas men det är viktigt och poängtera hans roll i laget nu efter att argentinaren har fått en hel del kritik ifrån, var annars, Madridpressen. Argentinaren kom tillbaks från den tredje skadan i år och det tog lite längre tid än vanligt att komma tillbaka på allvar. Men under de sista matcherna har han åter visat vem som är bäst när det gäller. Leo Messi är, med all respekt till Cristiano, världens bästa spelare när han är på plan. Även på tisdag.

Emily
- För Barcelonas del: Víctor Valdés. Varför? Jag tror att han kommer ha att göra under hela matchen och därför är det viktigt att han gör en bra match. Och ärligt talat är jag inte ett dugg orolig, Valdés har oräkneliga gånger räddat Barcelona när resten av laget, framförallt försvararna, har svikit. Jag räknar, något pessimistiskt kanske, med att det kommer uppstå en eller kanske till och med ett par en-mot-en-situationer och i de lägena sätter vi allt hopp till Víctor – något jag personligen känner mig helt bekväm med. Om resten av laget har en dålig dag kommer Valdés vara vår räddare i nöden. Vad gäller City står jag i valet och kvalet mellan Yaya och David Silva, men jag tror ändå att min röst landar på Silva. Den lilla spanjoren har fantastisk blick för spelet och en underbar passningsfot, vilket lär resultera i att Silva blir den som kan riva upp stora hål i Barcelonaförsvaret. Lyckas Barcelona neutralisera Silva tror jag att en del av Citys offensiv stannar av och därför ser jag honom som Citys nyckelspelare.

Michael
- Normalt sett är det inget snack om att de centrala argentinarna Messi och Agüero är lagens stjärnor, och för Barcelona är det ju så enkelt att om Messi har en bra dag kan han avgöra på egen hand; har han en dålig dag kommer resten av laget att få prestera på topp.
 
Hos City, med Kun Agüero på skadelistan, kommer det att falla på spanien-bekantingarna Silva, Negredo och Yaya Touré att ta över nyckelspelarrollen och frågan är om det inte är den sistnämnde som kan sätta störst avtryck. Inte bara är han den spelaren som bäst känner Barcelona, dessutom är han inte rädd för utmaningen och jag tror mer än gärna att han hade velat ta hjälterollen i en drabbning som denna. Med sitt fysiska spel är han också tyvärr en perfekt spelare för att bryta ner de mindre motståndarna, förutsatt att han orkar hänga med. Han har blivit lite latare i försvarsspelet sedan han lämnade blaugrana...

Marcus
- Agüero är nyckelspelaren för City och Messi är det för Barca. Självklart kan man diskutera hurvidare stor deras betydelse skulle vara utan passningarna från mittfältet i varje lag osv. Men klart är att om något av lagen saknar sina argentinare så märks det, på många sätt. Synd för City att de får klara sig utan sin nyckelspelare och bra för Barca att Messi börjar hitta formen lagom till mötet mot City. 
 

Trots vinsten mot Sevilla förra helgen har Barcelonas form sviktat en del på sistone och även för Citys del är formen något dalande. Hur viktig är formen i en CL-match egentligen?

Taher
- Det är väl här egentligen Champions League tappar lite. När lottningen görs i december månad så är det oftast flera drömmatcher som man ser fram emot. Problemet är att matcherna spelas ett par månader efter det och lagen kan komma i helt andra lägen än när lottningen skedde. I det här fallet tycker jag att Barça har skärpt till sig rejält och formen pekar helt klart uppåt medan i City har man kanske tappat lite av sin glans. Nu kommer båda lagen gå för fullt på tisdag men formen spelar en stor roll i dessa matcher. I helgen kommer Barça ta emot Rayo Vallecano på hemmaplan medan City spelar mot Mourinhos Chelsea. Fördel Barça.

Emily
- Tata sa under en presskonferens efter att åttondelsfinalerna hade lottats att det lag som har bäst form troligtvis kommer dra det längsta strået, men jag vet inte riktigt om jag håller med argentinaren om det. Det är klart att formen spelar roll, men inte på samma sätt som i ligalunken. När det vankas CL, och särskilt när motståndet är Manchester City, tror jag att spelarna tänder till mer och höjer sig och därmed presterar bättre. När det nu dessutom är två relativt formsvaga lag som möts, trots att Barcelonas form är på väg i rätt riktning, känns formen ännu mindre viktig.

Michael
- Det är livsviktigt i media. Livsviktigt för fansen. Livsviktigt ända fram till matchstart. Därefter är det bara siffror och statistik och visst att det är en självförtroende-boost att värma upp och känna att man är i gott slag, men första duellen, första passningen och första finten är viktigare än allt annat. Inget av lagen går in på topp, men det innebär inte att det inte kan bli en supermatch.
 
Marcus
- Man behöver vara som bäst när det gäller som mest. Kort sagt, formen har en stor betydelse när du ska prestera maximalt under en begränsad tid. Sen, för att nämna en annan klyscha, bollen är rund och allt är fortfarande möjligt. 
 

Till sist. Hur slutar matchen?

Taher
- Hmm, svårt och säga. Ifall båda lagen verkligen kommer spela som de har gjort hittills så skulle jag tippa på 2-3, 3-4 eller något liknande. Men nu vet vi att i många fall blir dessa matcher inte alls som man har tänkt sig i förväg. Dessutom är det viktigt och se ifall Neymar kommer vara tillgänglig eller inte. Jag tippar på ett 1-2 resultat där Barça kommer gå in med allt man har och försöka dominera matchen. Man Citys tempo kommer antingen överraska Barça eller motivera laget ännu mer.

Jag tror på en öppen match men där engelsmännen kommer försöka hålla i sig lite. Av de lag som Pellegrini har tränat så är det sällan man brukar gå in med allt man har från början, utan hans sätt och spela mot Barça har ofta varit att försöka hålla i bollen för att försöka frustrera Barçaspelarna på det sättet. Jag tror det är väldigt viktigt att katalanerna får med sig ett bra resultat hem till Barcelona. Man City kommer vara minst lika farliga här på Camp Nou veckorna efter med sina kontringsstarka och snabba spelare som dessutom kommer vara tillbaka från skada.

En intressant match där båda lagen kommer se vart man verkligen står. Fördel Messi och Barça på tisdag och ifall Ney kommer i form till returen kanske han kan vara nyckeln för att överraska de engelska backarna. Men se upp för Manchester City.

Emily
- Oavgjort. Typ 2-2.

Michael
- City vill inte ha med sig mål i baken till Camp Nou, men frågan är vad man vågar offra för att vinna. Om City mot förmodan bara ligger på försvar är 0-0 en möjlighet, annars chansar jag på 2-1 till Barcelona.
 
Marcus
- En del av mig tror på en enorm possitiv överraskning. Messi spelar fenomenalt och Sanchez dunkar in ett helt otroligt mål samtidigt som samspelet i hela laget går som på räls, inga felpassningar och mycket bra fart i spelet. Alltså ett resultat som exempelvis slutar 3-0 till Barcelona. Men! Den mer realistiska sidan väger nog kanske lite tyngre och säger 1-1. Svårt att säga som sagt, men det blir årets hittills bästa match, det vågar jag lova. 


VISCA BARÇA!