Seriefinalen mellan Atlético Madrid och Barcelona blev en väldigt intensiv tillställning som slutade mållöst. Vad är dina tankar om matchen?
 
Michael
- Atletico visade ju ett ordentligt självförtroende i början av matchen och kunde rättvist tagit ledningen, men det var skönt att se Piqué och Mascherano göra avgörande insatser defensivt. Sen blev som jag trodde, tråkigt och tillknäppt med ett ultra-defensivt Atletico på kontringshumör och en ineffektivt Barcelona med problem att skapa chanser. Ärligt talat hade jag förväntat mig mer av båda lagen, men det går inte att säga annat än att det var rättvist och att både lagen antagligen är väldigt nöjda med poängen.
 
Emily
- Intensivt och ganska tillknäppt, men ändå underhållande. För Barcelonas del var framförallt försvarsspelet riktigt bra och det var glädjande att se. Att Barcelona startade utan både Messi och Neymar och ändå höll jämna steg med titelutmanarna visar vilken bredd laget har. Trots att Atlético stundtals spelade lite på gränsen var det skönt att se en toppmatch med ett lag från Madrid som inte spårade ur. Sett till matchbilden får oavgjort ändå ses som ett rättvist resultat. Nu har det andra laget från huvudstaden knappat in på toppduon och jag tror att det kommer bli en oerhört spännande avslutning på säsongen. Tänk om allt avgörs mot Atlético på Camp Nou i maj. Jag får rysningar av bara tanken.
 

Barcelona och utlåningar slutar sällan väl för spelaren som blir utlånad. Om vi ignorerar Bojan har klubben nu två stora talanger utlånade i form av Deulofeu och Rafinha som båda imponerar i sina respektive klubbar, även om den förstnämnde för tillfället är skadad. Har Deulofeu och Rafinha någon chans att komma tillbaka till Barcelona och slå sig in i startelvan?
 
Michael
- När man vet om vad som finns i leden gör det lite ont att spelarna så sällan blir de här drömgenombrotten som exploderar in i startelvan, utan istället smyger sig fram såsom Montoya, Tello och flertalet därtill. Anledningen är den gamla klyschan att "aldrig ändra ett vinnande koncept", vilket gör att spelare som Dani Alves, Xavi och alla de "gamla" storlirarna kommer att hänga kvar så länge laget fortsätter ta titlar. Med den truppen vi har idag finns inte plats för Deulofeu och Rafinha, men med det sagt finns de inga garantier för hur nästa säsong artar sig. Tata har ju börjat att rotera på truppen, men ska våra egna ungdomar verkligen vilja satsa i Barcelona så tror jag att det krävs mer speltid än vad exempelvis Tello får idag. Får vi se båda två i en ordinarie startelva om några år? Tveksamt.
 
Emily
- Jag tror mycket på både Deulofeu och Rafinha, men att de skulle komma tillbaka till Barcelona och slå sig in i startelvan direkt lär inte hända. I anfallet har Barcelona Neymar och Messi som känns helt givna och båda vill ha mycket boll. Den tredje anfallsplatsen slåss främst Pedro och Alexis om och båda två är riktiga slitvargar som verkligen kämpar för laget. Jag menar inte att Neymar och Messi inte kämpar för laget, men Pedro och Alexis gör det på ett helt annat sätt. Deulofeu vill likt Neymar och Messi ha mycket boll och jag tror helt enkelt inte att en trio bestående av Neymar, Messi och Deulofeu skulle fungera så bra då de är för lika. Det behövs en spelaretyp som bryter mönstret lite och verkligen offrar sig för sina medspelare, vilket både Pedro och Alexis gör. Jag hoppas dock att jag har fel, för visst vore det roligt att se Neymar, Messi och Deulofeu spela tillsammans någon gång i framtiden. För Rafinhas del tror jag det kan bli svårt att slå sig in på mittfältet, något som talar till hans fördel är dock att han är väldigt allround och kan spela på flera positioner. Kanske omskolas han till mittback? Eller varför inte falsk nia? Skämt åsido, brassen kommer få det svårt men med lite tålamod är det kanske han som tar över efter Xavi i framtiden.
 

I Copa del Rey har Tata Martino ställt upp med ett starkt manskap i varje match hittills, till skillnad från både Pep och Tito som brukade passa på att lufta många ungdomar i cupmatcherna. Hur högt prioriterar Tata cupen egentligen och tycker du att det är rätt av honom att endast mönstra A-lagsspelare i matcherna?
 
Michael
- Nej, nej, och åter nej. Det stör mig att CdR har blivit en viktigt titel under Guardiola-eran, bara för att laget var så otroligt slagkraftigt på alla fronter. Men det Pep gjorde var just att ge ungdomarna chansen, på gott och ont, och han lyckades. Rädslan för att misslyckas i cupen gör att spelare som annars skulle mått bra av en ledig matchdag istället ska tvingas sitta på bänken eller till och med starta matcher bara för att man inte vågar låta en yngre spelare pröva vingarna. Visst att vi kan väga in mängden speltid som en faktor, men när vi som nu avgjort matcherna i första mötet så vill jag se att vi matchar ungdomarna även om Iniesta eller Messi får sitta vid sidan två matcher i rad.
 
Emily
- Nej, Copa del Rey har varit ”reservernas” turnering och jag tycker inte alls om att Tata verkar ta så allvarligt på den. För ett tag sedan sa han att han ville visa respekt för motståndarlaget genom att starta med en stark elva men det känns bara fel. Visst ska man respektera motståndarna men man måste ändå sätta det egna laget först och när matcherna spelas så tätt tycker jag att cupmatcherna är ett bra tillfälle att vila A-lagsspelare och ge ungdomarna i La Masia chansen att visa upp sig.
 

Barcelonas defensiv har varit starkt ifrågasatt under de senaste åren och ropen efter en ny mittback tystnar aldrig. Den här säsongen har Barcelona släppt in 12 mål på 19 matcher i ligaspelet och i Champions League har man släppt in 5 mål på 6 matcher. Är kritiken obefogad? Behöver Barcelona verkligen en ny mittback?
 
Marcus
- Barcelona klarar att spela ligaspelet med den trupp man har idag med ett bra försvarsspel. Men när man möter City eller Bayern i Champions League räcker inte riktigt Puyol, Batra och Mascherano till. I de matcher man lyckats vinna stort och stabilt mot det bästa möjliga motstånd så har det varit bollinnehavet på mittfältet som varit det bästa försvaret ihop med briljansen i anfallet. Men det finns matcher då man inte alltid lyckas få det övertaget. Förra året mot Bayern exempelvis. Då behövs ett så bra försvar som möjligt och den svagaste länken just nu är Pique's mittbacks kollegor och därför behöver Barcelona en ny mittback - i världsklass. 
 
Emily
- Inte obefogad, men överdriven. Víctor Valdés är den största anledningen till att Barcelona har släppt in så få mål den här säsongen, han är ett monster mellan stolparna och jag vill inte ens föreställa mig laget utan honom nästa säsong. Men försvaret är inte alls så dåligt som många vill få det till. Problemet är att backarna oftast lämnas helt ensamma med motståndarlagets forwards som får enorma ytor att löpa på. Görs ett misstag då blir det ofta fatalt och resulterar i ett baklängesmål. För att komma tillrätta med de defensiva problemen måste Barcelona lära sig att försvara sig som ett kollektiv, vilket vi fick se prov på mot Atlético. Fungerar det kollektiva försvarsspelet bra så fungerar också backlinjen bra. Med den mittbacksuppsättning Barcelona har i dag tycker jag inte att en ny mittback behövs. Det skulle i så fall vara för att, och det här tar emot att skriva, ersätta Puyol. El Capitá har haft svårt att komma tillbaka efter alla skador och hur mycket man än älskar den mannen går det inte att blunda för att han inte lär ta sig tillbaka till samma nivå han var på för ett par år sedan. En värvning av en mittbacksstjärna är jag dock starkt emot, Barcelona har redan Marc Bartra som visat att han kan bli hur bra som helst och inom ett par år är jag övertygad om att han är en av de bästa på sin position.
 
Taher
- Jag tycker inte att laget för närvarande behöver en mittback med tanke på att Masche redan har skolats om till en sådan, Pique är given samt att Bartra håller på och komma in i laget. Puyol lär inte kunna fortsätta särskilt länge och då kanske det kan vara dags och fixa en ny back. Men för den här säsongen kommer det inte vara aktuellt.
 

Xavi fyller 34 år om en dryg vecka och det har börjat florera rykten att han inte tänker avsluta sin karriär i Barcelona. Oavsett vilket blir han inte yngre och Barcelona kommer förr eller senare behöva ersätta honom. Vem tycker du ska fylla det stora tomrum han kommer lämna efter sig?
 
Marcus
- Fabregas är den förutbestämde arvtagaren till Xavi. Då Thiago inte längre finns kvar så finns det ingen annan än just Fabregas som är redo att ta över ansvaret och tomrummet som Xavi kommer lämna efter sig. Fabregas är en ledargestalt och mer än redo att axla ansvar som förväntas. 
 
Emily
- Här hade jag velat svara Thiago – denne fantastiska brasse-spanjor som har stulit en stor bit av mitt hjärta. Dessvärre var ju Barcelona så otroligt korkade som släppte Thiago och jag ser helt enkelt ingen annan ersättare till Xavi. De senaste dagarna har det pratats mycket om Ilkay Gündogan, men jag har sett alldeles för lite av honom för att kunna säga något om det. Tittar vi inom klubben är det väl Sergi Samper i Barça B som står närmast till hands, men han är fortfarande väldigt ung och har en lång väg kvar till A-laget. När Cesc värvades var han väl tänkt som någon form av arvtagare till Xavi, men nja. Jag tycker inte riktigt att han har de egenskaper och kvaliteter som krävs för att ersätta Xavi, men å andra sidan är det väl egentligen inte någon som har det.
 
Taher
- Thiago var det stora hoppet om att kunna försöka sig på den svåra uppgiften att ersätta mästaren. Men han lämnade för spel i Bayern och då öppnades den luckan. För min egen del tycker jag att Sergio Roberto kan vara den personen även om han just nu blandar riktigt bra matcher med nervösa agerande. Det är svårt och kunna gissa vem som ska ta över men jag tror med just den unga Sergio Roberto samt att även Cesc kan spela i den positionen har Barça rätt bra ersättare.
 

Historiskt sett har det varit svårt för nykomna spelare att anpassa sig till Barcelonas spel, men Neymar har förvånansvärt snabbt kommit tillrätta i laget och blivit en kelgris hos den svårflörtade publiken på Camp Nou. Hur kommer det sig att han har anpassat sig så fort tror du?
 
Marcus
- Timing är allt, Neymar kom i rätt tid. Det ryktades i flera år att han skulle ta steget till Europa och den spanska fotbollen men avvaktade. Ett moget beslut för nu är han sannerligen redo. Med VM i Brasilien som kommer i sommar blir det intressant hur Neymar kommer utvecklas under våren för att vara redo när han återvänder hem för att bära sitt landslag genom turneringen. Andra orsaker är givetvis också att klubben utvecklats från sina erfarenheter med andra spelare och vet hur man idag får in spelare bäst i Barcelonas spelsystem. Det handlar det om att man väljer rätt spelare och i rätt tid för att sedan få in denne i laget på rätt sätt, precis detta har man lyckats med Neymar. 
 
Emily
- Jag tror att det är en kombination av två saker – talang och inställning. Hans fantastiska talang, speluppfattning, teknik, rörlighet och intelligens på plan är en förutsättning för att kunna spela i Barcelona och göra bra ifrån sig. Det räcker dock inte med att enbart ha talang för att lyckas i Barcelona. Utöver talangen verkar brassen också ha helt rätt inställning och han har inte låtit Neymar-hypen stiga honom till huvudet utan har fötterna på jorden och ”vet sin plats” i laget. I motsats till vad jag i min hjärna full av förutfattade meningar trodde om Neymar när han blev klar för Barcelona, upplever jag honom som lugn, tålmodig och ödmjuk. Det är precis de egenskaperna som krävs för att lyckas i Barcelona. Neymar kommer att bli en av världens bästa, han vet det och vi vet det, men han har inte bråttom utan låter tiden ha sin gång och jag är övertygad om att det kommer visa sig att han gör helt rätt i det.
 
Taher
- Neymar är en spelare som jag har följt ett par år och det som skiljer den här killen med andra talang från Brasilien är framförallt personerna som han har runt omkring sig. När han slog igenom för ett par år sedan i Brasilien så var det många som redan då ville att han skulle ta klivet till Europa. Men både kända brasilianska spelare samt hans rådgivare bad honom om att fortsätta ett tag till i Brasilien för att verkligen visa att han kan hålla sin höga nivå mer än endast en säsong. Han har på så sätt växt på ett säkert sätt samt blomstrat ut för fullt i landslaget där han möter världslag. I somras var det nog första gången han internationellt presenterade sig för resten av omvärlden. En mycket bra teknisk spelare som dessutom vet när han ska ha tålamod och när han kan explodera för fullt sin talang. Denna kombination är nog nyckeln till framgång. Och det han har visat hittills är endast början. Jag tror Neymar kommer bli en riktig artist på Camp Nou och endast han själv vet var gränsen går. Underbart och följa honom.