Medverkande:
 
Michael Cedqvist: skribent Barcelona
Markus Inanoglu: skribent Barcelona
Emily Ottosson: skribent Barcelona
Taher Mortezaie: redaktör Barcelona
 
 
Det blev oavgjort mellan Barcelona och Atlético Madrid i den första Champions League-kvartsfinalen. 1-1 på Camp Nou innebär att Barcelona är piskade att vinna på Vicente Calderón. Din analys av matchen? Något särskilt du vill lyfta fram?
 
Michael
– En väldigt jämn historia som inte var särskilt jämn i verkligheten. Jag satt och såg mötet mellan United och Bayern samtidigt och trots massivt spelövertag från Peps tyska maskin så var det ett underpresterande hemmalag som skapade chanserna och så småningom även första målet. Barcelonas överlägsenhet var dock ännu tydligare då Atletico knappt hade en målchans i första halvlek, samtidigt som Barcelona själva som vanligt hade problem att ta sig igenom sista tredjedelen. Kul för dubbelmötet med 1-1, även om det blir svårare nu att vad jag hoppats.
 
Inför matchen rullades FIFAs lista på världens tio högst rankade spelare förbi, och efter matchen går det konstatera en sak; med sisådär en tredjedel av fotbollsåret 2014 avklarat så kommer båda Messi och Ronaldo få svårt att hänga med när Iniesta dansar iväg. Det är inte bara tvåfotsdribblingarna som är "to die for"; framspelningarna, klackarna, vändningarna, väggspelningarna... igår var han bäst i världen vår kära Iniesta.
 
Markus I
– I den första halvleken fick inte Barcelona i gång sitt anfallsspel i önskad utsträckning, mycket på grund av Atletico Madrids exceptionellt aggressiva och disciplinerade försvarsspel över hela plan. I andra halvleken var det en eftertrycklig Barcelona dominans och man lyckades få fart på attackerna. Särskilt efter Diegos pärla till mål från sisådär 30 meter släppte Barcelona loss offensivt och den sista halvtimmen var bländande. Den nye stormålvakten Thibaut Courtois räddade ett heroiskt kämpande Atletico. Samtidigt så lyckades Diego Simeones soldater att spela smart i defensiven, fastän det föreföll som att de gick på knäna ju längre matchen led. Mot en sämre defensiv hade Barcelona förmodligen tagit hem en kassaskåpssäker seger, men Atletico är bland Europas bästa på att försvara sig, inte minst när man inte har behov av att ödsla mycket kraft på att anfalla. 
 
Om Barcelona spelar lika fantasifullt och fartfyllt som man spelade den sista halvtimmen så har man definitivt chansen att vinna returmatchen. Dessutom var Lionel Messi med sina mått mätt inte särskilt företagsam, även om han glimtade till med fina prestationer. Där har Barcelona ett sparkapital när dubbelmötet ska avgöras nästa vecka. Den som lyste mest i matchen var Andres Iniesta. Han var magnifik! I herrans massa år har han i viss mån fått stå i skuggan av en viss Messi, men vi ska komma ihåg att Iniesta kommer att gå till historien som en av de bäste mittfältarna någonsin. När han som mot Atletico förenar sin naturligt briljanta teknik med cynisk effektivitet så är han guld värd för Barcelona. Glädjande var också att Neymar visade att han har hittat tillbaka till sin bästa form. Hans initiativförmåga och irrationella spelstil är något Barcelona behöver. Speciellt när Messi bli hårt uppvaktad är det mer än någonsin välkommet med en Neymar som tar för sig och visar vägen. Precis som han gjorde nu mot Atletico med sitt fina spel och högklassiga mål. 
 
Emily
– Det blev en ganska väntad matchbild, liknande den vi sett tre gånger tidigare den här säsongen, men samtidigt hade Barcelona till skillnad från tidigare möten flera lägen att ta ledningen och forceringen sista halvtimmen var vacker att skåda. Atlético Madrid spelade som vanligt väldigt fysiskt och satte en hög press på Barçaspelarna, vilket gjorde det svårt för Barcelona att få till några riktigt bra chanser, särskilt i första halvlek. När Atléticospelarna började tröttna tog Barcelona över allt mer och borde nog ha gjort åtminstone ett mål till. Courtois gjorde ett par riktigt bra räddningar och var den som såg till att Atlético Madrid kunde åka hem med ett oavgjort resultat och därmed fördel inför returen.
 
Förutom att Iniesta var helt fantastisk vill jag lyfta fram Sergio Busquets, som jag tycker gjorde en fenomenal insats. Han stod ständigt rätt placerad, vann gång på gång tillbaka bollen och var den spelaren som såg till att Barcelonas galna forcering i andra halvlek ständigt bibehölls. Varje gång Atlético försökte ta sig över mittlinjen var Busi där och vann tillbaka bollen. Sanslöst bra var han.
 
Taher
– Laget spelade riktigt bra stora delar av matchen. Även de första 60 minuterna hände det ganska lite så spelade Barça bra men hade fel spelsystem enligt mig. Från början av matchen ville jag att man skulle starta med tre anfallare med Alexis istället för Cesc. Nu i efterhand kanske det verkar enkelt och säga, men jag ville att Barça skulle trycka på med allt man hade från första minut. 

Hursomhelst, man måste även berömma Atleticos match och de sista 20 minuterna av hemmalaget Barcelona var faktiskt helt underbart och se. Iniesta var sagolik, Neymar var bra och tog för sig och den som saknades var ju förstås Leo Messi. Men det som är bra med argentinaren är att han sällan är så anonym i spelet under två matcher mot ett och samma lag. Returen blir nog en utmaning för Messi.
 
 
Barcelona har spelat fyra matcher mot Atlético Madrid den här säsongen och samtliga har slutat oavgjort. Vad måste Barcelona göra annorlunda för att lyckas vinna mot Atlético på onsdag?
 
Michael
– Hade det inte "bara" blivit 1-1 igår så hade jag sagt att man hittat receptet. Atletico är teknisk underlägsna och man försöker spela en fotboll som kompenserar för detta. Även om man lyckas bra finns det svagheter, det går inte att räkna på händerna hur många gånger Atletico-spelare kom för sent in i situationer och riskerade säkerheten för Barcaspelare, vilket är garanti för att dra på sig varningar och utvisningar. Det gäller att behålla samma intensitet i spelet till bortamötet och se till att Atletico främst inriktar sig på att försvara sitt 0-0, det gör att vi "bara" behöver en enda chans för att vända dubbelmötet. Det blir ingen enkel uppgift, men inte heller en omöjlig.
 
Markus I
– Som jag alltid har sagt så behöver Barcelona variation i sitt anfallsspel när motståndaren behärskar försvarsspelet ypperligt. Annars är risken att man blir förutsägbar och på så sätt möjlig att försvara sig emot. Det krävs en kombination av distansskott, kontringar, djupledslöpningar, med andra ord en vilja att bryta mönster, att överraska. Man får inte nöja sig med tålmodiga långa anfall. Atletico Madrid är skickligt värre i försvarsspelet, med en aggressivitet och disciplin som är i världsklass. Ändå har Barcelona de offensiva nycklarna för att betvinga Atletico.
 
Det gäller att man får i gång sitt kreativa anfallsspel och helst tar en tidig ledning. I underläge måste ju Atletico gå mer framåt och därmed borde Barcelona få det mindre svårt att måla. Det är en försvinnande liten fördel Atletico på onsdag, med tanke på att man går vidare i turneringen om matchen slutar 0-0. Barcelona ska våga att spela sitt offensiva spel, men det är inte värt att satsa tokoffensivt med detsamma. Tålmodigt och påhittigt anfallsspel bör vara den rätta medicinen.
 
Emily
– Högre tempo från start och mer rörelse. Nu är det lättare sagt än gjort mot ett så fysiskt och aggressivt och högt pressande motstånd som Atlético Madrid. Det säger sig självt att Barcelona inte orkar hålla uppe det tempot och den intensiteten man visade sista halvtimmen på Camp Nou, men man måste ändå försöka spela sig ur Atléticos press snabbare. Atlético har helt klart hittat ett sätt att spela så att man lyckas störa Barcelona, det har de visat fyra gånger om nu och de kommer definitivt fortsätta såhär även på onsdag. Det är Barcelona som måste göra mål och som vi sett i de fyra tidigare mötena täpper Atlético till riktigt bra bakåt så det kommer bli oerhört svårt för Barcelona.
 
Frågan är om Tata Martino ska fortsätta satsa på sitt fyrmannamittfält eller återgå till den vanliga 4-3-3-formationen. Min första tanke var att han måste köra 4-3-3-formationen i returen, men sedan såg jag tisdagens match en gång till, i repris och därmed utan de vanligtvis hysteriska känslorna när man ser matchen live. Det som slog mig då var att Cesc, som inte syntes särskilt mycket i matchen, tog ett enormt defensivt ansvar och verkligen hjälpte Busquets framför backlinjen och täckte ytor när ytterbackarna drog iväg på offensiva räder. Detta innebar att Atlético hade väldigt lite att komma med framåt, samtidigt som Xavi och Iniesta kunde lägga mer fokus på offensiven.
 
Fyrmannamittfältet hämmar Neymar eftersom han då tvingas ut på högerkanten, även om vi fick se honom en del centralt när Messi ibland sökte sig ut till höger. Samtidigt tycker jag ändå att det gynnar laget både offensivt och defensivt. Med tre mittfältare tror jag att matchbilden kommer se helt annorlunda ut och det kommer ge Atlético fler chanser att kontra. Å andra sidan är kanske tre anfallare att föredra på onsdag, särskilt om det innebär att Neymar startar till vänster, där han är som bäst, och Pedro eller Alexis startar till höger och med sin löpvillighet både hjälper till i defensiven och öppnar upp ytor för sina medspelare. Det är verkligen inget lätt beslut. Men trots att jag känner mig smått kluven i frågan röstar jag nog för ett fyrmannamittfält även på onsdag. Kanske borde Neymar starta på bänken och någon av Pedro eller Alexis får ta platsen till höger i anfallet istället för brassen?
 
Taher
– Man måste våga lite mer. Man måste också komma ihåg att i samtliga matcher har Barça varit närmare segern. Men att spela fyra gånger oavgjort är egentligen helt otroligt och visar kanske vilka som har varit de bästa lagen i Spanien den här säsongen.

Det som talar för Barça på onsdag är att för första gången måste man vinna matchen mot Atletico. I Supercupen började man på bortaplan och behövde inte vinna. I returen spelade man bra men det var Atletico som var tvungna att göra mål och i ligan i januari så var ett oavgjort resultat bra för katalanerna med tanke på att det var på bortaplan och man ledde ligan då. Nu på onsdag kanske man inte heller behöver vinna men man måste göra ett mål. När Barça behöver göra mål brukar man ofta se den bästa versionen av laget, fråga annars Real Madrid.

Det som talar för Atletico, hemmaplan, deras enorma press och fansen.

 
Diego Simeone gick hårt åt Neymar efter matchen och anklagade honom för att falla lätt och sa att trots brassens talang är det filmningarna som är det som karaktäriserar honom. Vad tycker du om Neymars insats i matchen och är Simeones kritik mot brassen befogad?
 
Michael
– Jag står utan tvekan på Simeones sida här, för en person som inte sett Neymar "in action" så tvingas man förklara hur enastående han var under confederations cup för att göra hans fotbollskunnande rättvisa. Men så igår när det kom en duell med en onödig spark på brassens benskydd som fäller densamme så gör Neymar tre och ett halvt varv på gräsmattan som får mig att gå i taket fullständigt. Personligen hade jag velat att Puyol reste sig upp, sprang in på planen, lyfte upp Neymar i kragen och sa till honom att skärpa sig. Totalt sett gör Neymar en av sina bättre matcher igår; jag kommer ändå minnas hans rullningar. 
 
Markus I
– Neymar är redan en nyckelspelare i Barcelona. Han kan hitta på oväntade saker som kan riva sår i vilket försvar som helst. Knappast någon kan ifrågasätta hans potential och talang. Mot Atletico Madrid gjorde han en av sina bästa matcher i Barcelona-tröjan och dök upp som räddaren i nöden.
 
Sedan är det inget nytt att han anklagas av motståndare för att filma till sig fördelar. Ibland framgår det tydligt att han förstärker i kroppskontakt med motståndare. Han är en ganska tunn spelare som gärna utmanar sin gubbe och får därav utstå en hel del tacklingar. Han förtjänar ofta att få frisparkar med sig, så han ska inte behöva överdriva ett fall. Det är olämpligt och osportsligt när spelare filmar, men tyvärr förekommer det bland många toppspelare.    
 
Emily
– Neymar har blandat riktigt bra prestationer med lite sämre under säsongen och jag tycker nog han befinner sig i en nedåtgående trend prestationsmässigt just nu, trots att han gjorde ett vackert mål mot Atlético. Hans teknik är magnifik och han bjuder stundtals på stor underhållning och även om han glänste till då och då mot Atlético tycker jag inte att hans insats sett över 90 minuter var något att hurra överdrivet mycket för. Nu spelade han visserligen på fel position så man ska inte döma honom alltför hårt, för jag tycker absolut att han har gjort en fullt godkänd första säsong hittills. Men jag hatar hans filmande. Låt gå för att han är liten och ganska klen med sina typ 60 kilo, men han behöver inte flyga som en vante och rulla tio varv varje gång en motståndare kommer i närheten av honom. Okej, jag överdriver, men det gör Neymar när han faller också. Jag hoppas att han lägger av med sitt beteende för det gynnar varken honom själv eller laget.
 
Taher
– Jag lyssnade faktiskt inte för en gångs skull presskonferensen och hörde faktiskt inte exakt och framförallt hur han sa det. Men Simeone hittills har alltid försvarat sin landsman Messi i alla situationer och ibland känns det att han både kritiserar Neymar för att han spelar i motståndarlaget samt en liten uppvärmning inför VM slutspelet i det underbara landet. Han hade aldrig klagat på Messi om man hade sagt samma sak om den spelaren.

Neymar generellt faller ibland allt för lätt men det är inte heller alltid för att han filmar utan han är en väldigt snabb och kvick spelare som har en gudomlig talang för att göra det som alla älskar att göra i fotboll, nämligen dribbla. Därför räcker det med en liten knuff och så flyger han. Samma sak kan även sägas om Cristiano som i matcherna mot Barça i senast mot Dortmund föll alldeles för lätt i flera situationer. Även portugisen faller lätt men även där är det ofta för att han är otroligt snabb i sina dribblingar eller rättare sagt i sina rusher med bollen.

Neymar gjorde en bra insats och i slutändan är det taktik inför returmatchen och för att sätta press på domaren att inte döma när Atleticospelarna gör frispark efter frispark på brassen. Men det som jag gillar mest med brassen är att han lyfter sig direkt efter och bara fortsätter.

 
Piqué utgick skadad tidigt i matchen mot Atlético och blir borta från spel i fyra veckor. Marc Bartra fick ackompanjera Mascherano centralt i försvaret och stod för en bra insats. Är det här Bartras chans att slå sig in i startelvan på riktigt och hur påverkar skadorna på Piqué, Puyol och Valdés – tre viktiga kuggar i försvaret – Barcelonas titelchanser den här säsongen?
 
Michael
– Båda Bartra och Mascherano förtjänar beröm för en nästintill prickfri insats, och självklart ska även Pinto berömmas även om han gjorde sitt bästa för att bjuda på i alla fall en riktigt målchans till gästerna. Att förlora Valdés är tungt och går inte att kompensera med en 37-åring med hästsvans, oavsett hur mycket jag gillar Pinto. Däremot den centrala försvaret lider inget direkt nederlag, Puyol är inte samma spelare som 2011 och han vet om det själv. Sorgligt nog är inte heller Piqué samma spelare som 2011 och med den inställningen Bartra kom in med igår så tror jag inte att det är någon försämring. Vår svagaste länk är och förblir Mascherano.

Med den säsongen vi haft så går det bara att hylla laget för att man fortfarande är med i toppen av alla tre turneringarna. Redan om någon vecka tror jag vi kan få ett svar om laget orkar att ösa vidare i både CL och ligan utan denna viktiga trio, men har det gått så här långt ser jag ingen anledning till att laget skulle vika ner sig nu. Kanske får Song göra nygammal entré i mittförsvaret någon match? Eller får kanske Bagnack från B-laget chansen på bänken?  Det är dags för ära eller förlust.

Markus I
– När Marc Barta väl har fått chansen denna säsong så har han onekligen gjort bra ifrån sig. Det är en brytsäker, följsam och intelligent back med lovande framtidsutsikter. Nu när Gerard Piqué dessvärre blir borta från spel en tid så har Bartra möjligheten att stärka sina aktier för att slå sig in i startelvan på permanent basis.
 
Om han övertygar stort i detta avgörande skede av säsongen kan det att hända att Barcelona i sommar, om nu FIFA:s transferförbud annulleras, väljer att värva en billig men habil back som komplement till befintliga mittbackar och inte jaga en dyr stjärnback som per omgående väntas bli gjuten i startelvan. Hur som helst blir det intressant att se hur Bartra kommer att förvalta sin möjlighet som förmodad startspelare i slutfasen av säsongen. En succé och hans karriär kan ta rejäl fart och kanske få Barcelona att överväga att spendera mindre pengar än ursprungligen planerat på en ny mittback.
 
Fastän de tunga bakslagen med skador på sistone så har Barcelona en tillräckligt bra trupp för att man ska ha goda chanser att lägga beslag på troféer nu i sluttampen av säsongen. 

Emily
– Nu har ju inte Tata Martino något direkt val när det gäller vilka mittbackar som ska spela och på ett sätt är det tråkigt att det ska till skador på andra spelare för att Bartra ska få en plats i startelvan. Visst innebär det här en chans för Bartra att visa vad han går för, men i mitt tycke visade han det redan under hösten och ändå har han inte riktigt fått Tatas förtroende. Samtidigt ska vi komma ihåg att han har Mascherano bredvid sig, som visserligen gjort några riktigt bra matcher den här säsongen, men som i grund och botten inte är en mittback, vilket visar sig tydligt ibland. Det ger inte riktigt Bartra rätt förutsättningar, men å andra sidan lär han få ta mycket ansvar i backlinjen och det är alltid positivt. Jag hoppas att han fortsätter i samma stil som tidigare och att Tata inser att han är redo att starta oftare.
 
Däremot tycker jag inte alls att man kan skylla på skador om Barcelona inte vinner någon titel i år. Valdés, Puyol och Piqué är naturligtvis stora avbräck, men skulle det inte gå vägen i någon av turneringarna här på våren känns det inte rätt att skylla på att dessa herrar saknas. Barcelona är ett lag och inte elva spelare, har man inte förtroende för alla i laget bör man se över vilka spelare man har i truppen. Ett lag ska inte stå och falla med en eller ett par spelare, även om vissa spelare självklart kan innebära skillnaden mellan vinst och förlust fler gånger än andra och därmed kan ses som nyckelspelare.
 
Taher
– Pique och Macherano är backarna för startelvan. Det har de varit under hela säsongen och med all rätt skulle jag vilja säga. När det gäller Bartra så tycker jag att han har fått en ordentlig chans med Tata på tränarbänken och det kan man se med antalet matcher som han har fått spela samt att han nyligen har förnyat sitt kontrakt med klubben. Bartra är en back för framtiden och vare sig han slår sig in i startelvan nu eller nästa säsong är mindre viktigt. Nuförtiden behöver varje storlag minst tre riktigt bra mittbackar och helst en till som kan hjälpa till dessa. Bartra är just nu den tredje mittbacken.

När det gäller Puyol så har han faktiskt varit så borta under säsongen och med hans officiella adjö efter den här säsongens slut så känns det mer som en hyllningssäsong det som är kvar. Han är inte alls i matchform för stora matcher men kommer säkert spela en och annan avgörande match för allt han har gjort för klubben. Kaptenen har fortfarande kvar sin sista show.

Valdes och Pique kommer saknas ordentligt men helt ärligt med allt strul som har hänt klubben utanför fotbollsplanen så tror jag att FC Barcelona kommer även klara sig ur detta. Vi behöver ha lite tur i avgörande matcher som är kvar för kvalitet har laget gott om.
 

I onsdags meddelade FIFA att Barcelona förbjuds att värva spelare under de två kommande transferfönstren, vilket innebär att klubben inte får värva nya spelare förrän sommaren 2015. Orsaken ska vara att Barcelona inte har följt reglerna kring värvning och registrering av ett tiotal utländska spelare under 18 år. Detta ställer till stora problem för Barcelona som ryktas planera att öppna plånboken en hel del under sommarens transferfönster. Hur ser du på FIFAs dom och tror du att förbudet kommer att stå fast? Om det gör det, hur klarar sig Barcelona till nästa säsong med nuvarande trupp minus Puyol och Valdés?
 
Michael
– Jag brukar köra med en avvaktande approach i dessa situationer och trodde ärligt talat att det var ett skämt första gången jag hörde det, men regler är regler och finns av en anledning. Nu är det ju så att beslutet har kommit väldigt hastigt och redan ifrågasatts och skall överklagas, så förhoppningsvis lyfts förbudet så att laget har någon möjlighet att handla till sommaren.
 
Ärligt talat vet vi att vi klarar oss ganska bra med den truppen vi har, men självklart finns det behov av en föryngring i delar i truppen. Att förlita oss på Pinto och Oier är en stor chansning då ingen av målvakterna är mycket mer än godkända reservmålvakter i ett lag som Barcelona. Att inte heller kunna förstärka vår svagast länk i mittförsvaret hade nog gett oss säsong som vi hade velat glömma snabbt.
 
Markus I
– Det är en kontroversiell dom. Jag hade inte den blekaste aning om att Fifa utredde Barcelona för regelbrott gällande kontrakterande av utländska spelare under 18 år. Därav blev jag väldigt överraskad av FIFAS:s besked. Det hade varit anständigt av FIFA att försöka etablera en dialog med Barcelona om saken i ett led i att förhindra sanktioner. Sedan kan det ju hända att FIFA tidigare har varnat Barcelona för ett kännbart straff om katalanerna inte upphörde att värva omyndiga tonåringar från andra kontinenter. FIFA:s syfte förefaller vara att sända ut ett otvetydigt budskap till fotbollsvärlden: klubbar ska inte ägna sig åt att värva barn från andra världsdelar.
 
Hur som helst så har Barcelona högst väntat reagerat på detta. Häromdagen deklarerade Barcelonas president Josep Maria Bartomeu att domen är orättvis och att det finns krafter som försöker stjälpa Barcelona. Föga överraskande kommer man att överklaga den hårda domen, så det återstår att se hur detta mål slutar. Jag har svårt att tänka mig att domen kommer att stå fast. Följaktligen är jag försiktigt optimistisk och tror nog att Barcelona kommer att få gehör på sitt klagomål, om inte av FIFA så av skiljedomstolen.
 
Om domen trots allt inte upphävs kommer det nog få ogynnsamma konsekvenser på det sportsliga planet för Barcelona. Då ju Carles Puyol och Victor Valdés ämnar att lämna klubben i sommar och man inte får rekrytera nya spelare under ett helt år. Försvagningen blir på målvaktssidan. Klarar man av att lösa den eventuella målvaktskrisen som riskerar att uppstå så kommer man knappast bli sämre. Man kommer fortfarande att ha en ruggigt stark och slagkraftig trupp. Men helt klart är det önskvärt med nytt blod i truppen till kommande säsong. Ett par nya spelare skulle säkert ge klubben ett lyft i jakten på nya framgångar.
 
Emily
– Har Barcelona brutit mot reglerna, vilket man uppenbarligen har, är det självklart att man ska straffas, det borde alla vara eniga om. Att försöka slå ifrån sig anklagelserna och rättfärdiga händelsen genom att säga att andra klubbar har agerat likadant och också brutit mot reglerna känns ungefär lika intelligent som att köra rattfull, åka fast och skylla på att andra också kör rattfulla. Jaha, så bara för att andra gör det är det okej? Däremot kan man naturligtvis diskutera om regeln kanske ska förändras och bli någon från-fall-till-fall-regel som Barcelona verkar vilja få till.
 
Jag har svårt att se att förbudet skulle hävas. Om FIFA viker ner sig och ger efter signalerar man ju att det är okej att bryta mot reglerna och att man slipper straff om man överklagar. Därmed inte sagt att förbudet inte kan komma att ändras. Det går kanske att förhandla fram någon form av överenskommelse där Barcelona går med på att betala en högre summa i böter och avstå halva transferförbudet och därmed får göra värvningar under första transferfönstret nu i sommar, men inte under fönstret i januari 2015. Alternativt att förbudet inte träder i kraft förrän processen med överklagan till olika instanser är klar och att Barcelona på så sätt ändå kan värva spelare i sommar. Det finns säkert ett eller annat kryphål som gör att Barcelona kan ta sig ur den här sitsen och får värva spelare i sommar.
 
Om det visar sig att det är omöjligt för Barcelona att värva i sommar blir det svårt, men ändå fullt hanterbart under förutsättning att man får hämta hem lånade spelare. Offensivt behöver Barcelona absolut inget nytt blod, även om man i så fall kan hämta hem Deulofeu från lån. På mittfältet förstärker Rafinha och bakom honom finns både Afellay och Jonathan Dos Santos som definitivt är dugliga ersättare i de på pappret enklare matcherna. Dessutom finns sparkapital i Barça B, bland annat i form av Denis Suárez. Det enda problematiska är egentligen målvakts- och mittbackspositionen. Valdés och Puyol lämnar och lämnade de gigantiska hål efter sig före den här soppan ökar hålen oändligt i och med transferförbudet. Även om det finns lovande ynglingar i Barça B som kan hoppa in om nöden kräver det är det knappast någon av dem som är riktigt redo för A-lagsspel. Men för att försöka summera det hela vill jag säga är det inte helt nattsvart för Barcelona om förbudet står fast.
 
Taher
– Först av allt när det gäller hela den här otroliga historien så verkar inte allt vara riktigt klart för alla. Jag har därför försökt att få tag i någon som kan förklara hela den här situationen för att klargöra.

Min spontana reaktion var inte nu igen… Precis som Tata sa härom veckan så trodde han att det inte kunde hända något mer precis när Valdes skadade sig i knät. Som sagt, detta var för ett par veckor sedan. Nu har Piques skada kommit till och nu kom den riktiga kallduschen med FIFA som stänger transferfönstret för Barça under ett helt år.

Av det som jag har läst och hört (ganska mycket de sista dagarna) så verkar det ganska orättvist det som FIFA har bestämt. Inte för att Barça ska ha gjort allting rätt och lagligt, men mer för att först och främst gör ALLA storlag i Europa på samma sätt och ännu viktigare är att de fall som FIFA har undersökt så verkar det som om spelarna, föräldrarna och även Federationerna för dessa länder har alla velat att spelarna skulle komma till La Masia. Dessutom anses Barcelonas heliga La Masia vara en av de bästa platserna för dessa unga spelare som både får spela fotboll samt får en väldigt bra utbildning.

Anledningen till att FIFA ens har ett sådant lag är för att man ska kontrollera att barn under 18 år inte utnyttjas på något sätt och att klubbarna tar ansvar för dessa unga. Något som FC Barcelona både gör samt har blivit lovordad av självaste FIFA. Men som jag var inne på innan, det är för många punkter som inte alls är klart vad och exakt hur Barça inte har följt dessa normer.

Som sagt, under nästa vecka ska undertecknat försöka få till en intervju med en person som är insatt i detta och som kan förklara det mer grundligt och ge en klar bild av hela situationen. Då kan vi kanske få en klarare bild om varför allt detta hände samt ifall FIFA verkligen kommer stå fast vid sin dom. 
 
 
 
 
Har du några ämnen eller frågor du vill att vi ska diskutera? Kommentera nedan eller skicka ett mail till emily.ottosson@gmail.com.