Athletic hade  chansen att hänga av Espanyol vid en ev seger men inte ens de nya bortaställen bringade någon tur och när Caparros tänkte ultradefensivt med hela 25 minuter kvar anade vi nog hur den här kvällen skulle sluta men vi börjar från början.


Athletic kom  för första gången på väldigt länge till spel utan fixstjärnan Llorente som inte kunnat träna i veckan efter en mindre skada. Caparros valde därför för ovanlighetens skull att starta med en 4-5-1 uppställning enligt följande.
Athletic börjar matchen bäst och i brist på Llorentes på topp tvingas man helt enkelt att spela på marken och det gör man riktigt bra dock utan att skapa några riktigt heta chanser.

Första heta chansen hamnar istället hos hemmalaget när Atheltic försöker ställa offside och något matchovane Amorebieta inte riktigt följer linjen, som tur är gör Iraizoz en strålande räddning på friläget som uppstår och Athletic fortsätter äga boll.

1-0 skall dock komma till hemmalaget och det är som vanligt den notoriske målskytten Osvaldo som gör det, efter att Athletic rensat bollen kommer den snabbt tillbaka in i straffområdet till en klart offside stående Osvaldo som kallt bredsidar in bollen bakom Iraizoz.  Athletic spelarna protesterar vilt då det knappast kunde undgå någon att Espanyol anfallaren står i offside position trots att den touchar en Athleticspelare på vägen fram. (offsideregeln :Offside ska dömas vid passning mellan två medspelare även om en motspelare hinner mellan och rör vid bollen (ej kontroll) på dess väg)

1-0 blir det trots protester och man suckar som vanligt åt de Spanska domarnas låga standard, det skall däremot jämna ut sig om en liten stund men som vanligt är det ju så att 2 fel inte blir 1 rätt hur man än vänder och vrider på det.

VI sticker då emellan med ett fantastiskt mål av matchens bästa spelare vid namn Markel Susaeta, efter en dribblingsraid blir pånyttfödde Susaeta upphakad strax utanför straffområdet och tar själv hand om frisparken som han känsligt smeker upp i Kamenis  vänstra kryss! 1-1  känns ganska rättvist vid den tidpunkten och framför allt roligt att just Susaeta får göra det efter en säsong med mycket bänknötande.

Innan  halvleken är slut kommer då det där med att det jämnar ut sig, domarens felbeslut alltså... Iraizaoz gör en märklig utrusning och hakar upp en Espanyolspelare ända nere vid kortlinjen, blåvitrandig tröja falller som en furu men domaren vinkar spela vidare och det där luktade kompensation lång väg.

Första halvlek slutar 1-1 och domaren traskar ut från planen under en visselorkan...

Andra halvlek börjar med att Iturraspe får kliva av till förmån för Llorente vilket känns märkligt då unge Iturraspe gjort en bra första halvlek.

Med en mittfältare mindre blir det nästan omedlebart Espanyol som tar tag i taktpinnen och Athletic som får börja jaga. Med Llorente på plan kommer också den fula ovanan att ständigt söka lejonkungen med långbollar från backlinjen tillbaka och när då också domaren i 9 av 10 fall dömer frispark till det försvarande laget så förstår ni ju alla att det inte kommer fungera.

Caparros inser dock snabbt sitt misstag och byter ut Toquero och sättter in Orbaiz, tillbaka till startpositionerna så att säga fast med andra spelare bara......

Spelet blir marginelt bättre en liten stund innan Caparros helt plötsligt byter ut Muniain och sätter in mittbacken Ustartiz...  och fortsätter med ett  5-4-1 system när det är hela 25 minuter kvar...

Är själv nästan i upplösningstillstånd och hade jag haft nåt hår hade jag antagligen slitit det i från hjässan i ren desperation...

Varför, varför undrar man ju? Har Caparros redan skrivit på för Sevilla, har han blvit totalt jävla galen? Varför varför?

Orden ekar  i huvudet resten av matchen och när Alonso i den 75e minuten helt planenligt trycker in 2-1 från nära håll så är det givetvis kört. Med en ur-form-Llorente som  enda offensiva pjäs kvar blir det inte någon forcering i slutet och det enda lejonen mäktar med är ett hyfsat distansskott av Gurpegui innan domaren sätter pipan i munnen och förkunnar att matchen är slut.

Fruktansvärt tråkigt att inte Caparros gav laget chansen i den här matchen och den här typen av beslut är det jag stör mig på mest gällande coach Caparros. Feghet är vad det är och det passar inte ett lag för övre halvan, hade vi kämpat kring strecket för nedflyttning hade jag kunnat acceptera det men när vi skall titta uppåt i tabellen måste viljan att vinna vara större än rädslan att förlora.

Nu är det som det är och helt plötsligt skijler det bara 3 poäng ner till Espanyol och skall Caparros fortsätta fegspela finns det faktiskt risk att vi missar Europa spel trots att vi har ett klart enklare spelschema.

Athletic har Levante H, Depotivo B, Malaga H och Racing B

Espanyol har Barcelona B, Valencia H, Zaragoza B, Sevilla H 

Givetvis har Espanyol ett frukltansvärt svårt spelschema kvar men Atheltic möter ett gäng lag som slåss för livet i nedflyttningskampen och det är inte alltid så lätt...

Hur som helst är 3 poäng mot Levante nästa vecka ett måste! Hoppas bara att Caparros inser det...

Matchfakta:

Espanyol - Athletic   2-1    Osvaldo 34´, Susaeta 42´, Alonso 75´
Avslutpå mål: 6-4
Hörnor: 13-5
Bollinnehav: 49-51
Gula kort: 2-2


Höjdpunkter hittar ni här