Athletic har, som tidigare nämnts ett antal gånger, ett väldigt bra hemmafacit på den nya arenan och inte mycket talar väl för att det skulle bli annat än vinst i en sådan här match.

Villarreal gick på pumpen igår mot ett formstarkt Celta så det finns ett ypperligt läge att dra ifrån än mer i kampen om den fjärde Champions League-platsen.

Det enda lilla orosmolnet är att Iturraspe är avstängd på mittfältet. Han som tillsammans med Rico varit ett lyckat radarpar i de flesta matcherna den här säsongen men det finns bra spelare på bänken som väntar på att få chansen att spela.

För det har inte varit speciellt mycket frivillig rotation från Valverde så någon van ersättare i mitten kommer vi inte få se då Beñat har ryggproblem och är inte med i truppen till kvällen. Det blir antingen Morán eller San José på mittfältet bredvid Mikel Rico. Athletic spelade inte speciellt övertygande borta mot Celta senast och ser nog till att ta kommandot ganska omgående ikväll.

Espanyol å sin sida ligger i mitten på tionde plats och kan i och med seger gå upp på samma poäng som Levante som ligger på sjunde plats och så här ser det ut i Spanska ligans mittenskikt. Väldigt jämt skägg och alla poäng man kan roffa åt sig på bortaplan är såklart ovärderliga när ligan ska summeras i maj.
Espanyol har Victor Alvarez avstängd i försvaret och Capdevila och Alfonso på skadelistan men kommer ändå med ett starkt lag under ledning av Javier Aguirre.

Väl mött kl 19.00 på San Mamés Barria - Bilbao!

Trupperna i sin helhet:

Iraizoz, Laporte, Erik Morán, San José, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Saborit, Ekiza, Balenziaga.

Germán, Raúl R, Víctor Sánchez, Sidnei, Stuani, Sergio García, Pizzi, Kiko Casilla, David López, H. Moreno, Javi López, Fuentes, Colotto, Simao, Álex, Abraham, Córdoba ,Torje.

Aupa Athletic!