Första halvlek:

Celta Vigo ställde upp med en förväntad startelva och de elva spelarna som startade matchen var:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jon Aurtenetxe,
Rafinha, Borja Oubiña, Álex López,
Nolito, Charle, Augusto Fernández.

Celta Vigo gjorde avsparken och mötet var igång. Valladolid var det lite piggare laget under de första minuterna och fick efter drygt sju minuter ett farligt frisparksläge. Patrick Ebert siktade mot straffområdet men fick dålig träff och de himmelsblåas försvar kunde rensa.

Några minuter senare sköt Hugo Mallo Celta Vigos första skott i matchen men det var inget lyckat beslut och bollen gick utanför. Annars var det inte många försök framåt från de himmelsblåa som främst säkrade hemåt och inte riskerade något.

Valladolid fick tre hörnor inom fem minuter och farligast blev det vid den tredje då Yoel Rodríguez blev överspelad och bollen gick mot mål. Men en bortaspelare kunde rensa och situationen löste sig för Celta Vigo.

I den 22:a minuten fick hemmalaget en ny hörna och den här gången hamnade bollen i mål. Spelarna i Valladolid jublade men domaren hade blåst och dömde bort målet. Linjedomaren viftade för tufft spel i straffområdet och det var fortfarande mållöst.

Celta Vigo fick inte igång sitt anfallsspel och slog bort en del passningar. Nolito fick ett bra läge efter att Charles tagit sig fram på högerkanten och slagit in bollen i straffområdet. Där dök spanjoren upp och sköt direkt men målvakten räddade. Det var de himmelsblåas bästa chans efter en spelad halvtimme och spelet var låst eftersom båda lagen säkrade hemåt.

Lite senare var Charles själv framme och avslutade med en lobbnick som var nära att överlista Diego Mariño. Målvakten sträckte dock ut och fick fingertopparna på bollen. Celta Vigo var igång och spelade bättre. De himmelsblåa fyllde på med fler spelare i anfallen och bland annat Hugo Mallo såg pigg ut på högerkanten. Men det blev inga mål i den första halvleken.

Andra halvlek:

Valladolid inledde den andra halvleken bäst medan Celta Vigos spel gick knackigt. Sämre blev det för de himmelsblåa när Charles fick sitt andra gula kort och visades ut. Det blev några otursminuter för de himmelsblåa eftersom strax därpå tog hemmalaget ledningen i den 60:e minuten när Javi Guerra tog emot bollen och sköt på halvvolley i straffområdet.

En bra aktion av anfallaren som gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Luis Enrique agerade direkt och bytte in Santi Mina och Fabián Orellana istället för Álex López och Nolito.

De bytena hjälpte inte och värre blev det för Celta Vigo i den 67:e minuten när Guerra var framme igen och nickade in 2-0 på ett inlägg. Bollen lobbades över Yoel i mål och förlusten kom allt närmare för de himmelsblåa.

Celta Vigo försökte passa runt bollen och gå framåt men mötet kändes avgjord. Bortalaget sköt några skott på mål, bland annat var Borja Oubiña och provade men ingen boll gick in. Med en spelare mer på planen kunde Valladolid kontrollera matchbilden och spela av resten av tiden.

Javi Guerra fullbordade sitt hattrick när fyra minuter återstod av matchen när han stötte in ett inlägg med högerfoten och Celta Vigos försvarsspel var inte bra. Alla målen kom till efter inlägg och markeringsspelet satt inte. På tilläggstid blev det bråk mellan flera spelare och Hugo Mallo fick gult kort. En varning som innebär att ytterbacken är avstängd i nästa match. Till slut vann Valladolid med 3-0 och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Sammanfattning:

Den första halvleken var tillknäppt och det var två lag som var rädda om poängen som ställdes mot varandra. Celta Vigo hade ett par målchanser och Valladolid ett bortdömt mål, men mycket mer än så hände inte.

I den andra halvleken blev Charles utvisad, ett domslut som nog kommer att diskuteras i Vigo, och bara några minuter senare gjorde Javi Guerra matchens första mål för Valladolid. Anfallaren utökade sedan ledningen och hemmalaget vann till slut med 3-0. De himmelsblåas försvarsspel var inte bra vid målen och markeringsspelet stämde inte. Backlinjen kändes inte samspelt och kommunikationen verkade inte fungera.

Celta Vigo gjorde ingen bra match men hade två bra chanser i den första halvleken. De himmelsblåa spelade försiktigt och satsade mest på försvarsspelet. Anfallsspelet kom aldrig riktigt igång och Charles utvisning påverkade matchbilden även om de himmelsblåa inte direkt glänst innan.

De himmelsblåa hade chansen att ta sig några poäng ifrån bottenstriden men är nu kvar i kampen om nedflyttningsplatserna. Det här var en match som Celta Vigo kunde ha vunnit men nu misslyckades man med det. Klubben har fortfarande inte vunnit två matcher i rad i ligan och det verkar vara svårt.