Inte blev det någon sprudlande tillställning när baskerna mötte asturierna i denna nordliga drabbning. Förvisso bra tryck på läktaren från hemmapubliken men det var en ganska händelsefattig match. Athletic gjorde redan i den elfte minuten gjorde mål när Muniain serverade Oscar de Marcos med en läcker djupledspassning som gav honom en öppen vänsterkant som han med en touch kunde ta med sig in i straffområdet och oerhört snyggt och kunde skruva in i bortre krysset. Oerhört snyggt och kul för Oscar att få göra ytterligare ett mål. 

Real Oviedo hade några chanser under matchens gång men det kändes ganska säkert bakåt. Asturierna såg lite ivriga ut i avsluten då de anade att de inte skulle få många chanser till avslut denna kväll. Athletic hade mycket boll som vanligt men lyckades inte få in några fler bollar bakom en bra hemmamålvakt. Oscar de Marcos och Susaeta piggast som vanligt. Det är de spelarna som jag tycker är ett hot i djupled och som tar löpningarna och kommer till avslut. Ander får till något skott då och då utifrån och Muniain slår passnigen till Oscars ledningsmål men ägnar resten av matchen åt att vinna en mot en-lägen mot sin försvarare men lyckas inte riktigt skaka av sig sina motståndare lika lätt som han gjorde för bara någon månad sedan.

Llorente borta märktes också då Toquero inte alls har samma tajming i luften och inte samma möjlighet att suga åt sig bollen som Fernando har. Ett litet frågetecken kring offensiven just nu. Det ser inte lika sprudlande och energiskt ut som det gjorde ett tag. Marcelo Bielsa valde att spela med ordinarie lag utan att rotera på någon position och gör bara ett byte i matchen. Det är svårt att läsa hans agerande och många tycker att han borde ge fler spelare chansen i sådana här matcher. Om inte från start så via inhopp åtminstone. Ibai Gomez har inte fått fler chanser att komma in trots sin otroliga form på senare tid i B-laget. 

Vi får se vad matchen mot Racing säger. Är det en nedåtgående trend? Är spelare redan allt för slitna? Varför avlastas inte vissa spelare eller byts ut när de inte spelar bra? Några frågetecken som vi inte fått svar på.

Defensivt har Javi Martinez faktiskt blivit allt för stabil i försvaret och frågan är om Ekiza kommer att få spela mer innan jul. Det verkar som att Bielsa vill ha Javi där bak, men det är lite synd för det offensiva spelet då mycket av drivet i Athletics spel går förlorat i att Javi blir kvar defensivt.

Inte helt självklart i returmötet på San Mamés strax innan julafton. Svårt att vila spelare men en 1-0 vinst att gå på.

Matchstatistik @ Athletic-club.net