Första halvlek
Valverde valde igen att rotera i startelvan vilket senare skulle visa sig inte vara bra!
 
Valverdes startelva:
                                    Ter Stegen
      Sergi Roberto – Piqué – Umtiti – Vermaelen
                      Rakitic – Busquets – Coutinho
                          Munir – Messi – Dembèlé
 
Det som chockade mig mycket var inte Munir i anfallet utan Vermaelen som vänsterback! En ren chansning och experiment av Valverde vilket inte jag gillade.

Barca startar matchen bra och man skapar chanser samtidigt som Leganes skapar sina chanser dessutom. Barcas första och bästa chans! I den 10:e matchminuten passar Messi bollen till Coutinho som väljer att skjuta när bollen är i luften och bollen går i mål! 0-1 till Barca!! Ett mycket fint mål av Coutinho!

Efter det målet fortsätter Barca att skapa chanser framåt men det händer ingenting. När Domaren blåser av den första halvleken och Barca leder med 0-1. Barca gör en bra första halvlek.
 
Andra halvlek
När spelarna kommer ut för att spela den andra halvleken då känns hemmalaget Leganes mer hungriga och laget sätter fart direkt. När den andra halvleken startar hittar Leganes Jonathan Silva en fin boll till sin lagspelare i anfallet som inte är offside, han passar bollen till Nabil El Zhar som nickar bollen i mål. 1-1 till Leganes!! Ett fint mål av hemmalaget men Barca står för ett bedrövligt försvarsspel!! Först slarvar Sergi Roberto då han upphäver offsiden och sedan slarvar Vermaelen att markera El Zhar. Vermaelen tappade markeringen på El Zhar heeeelttt!

Exakt sekunder senare var det dags igen! Leganes gör en snabb kontring igen och nu slarvade Piquè och då kan Oscar göra 2-1 till Leganes!! Barcaspelarna är chockade samtidigt som spelarna i Leganes kokar av glädje! Hela arenan exploderar.

Efter det målet är det mest Barca som försöker att skapa chanser och i den 80:e minuten får Coutinho bollen, han skjuter och Ivaaaann Cuellaaar gör en grym räddning och på returen skjuter Rakitic och Cuellar räddar iggeeeeennn!! 6 minuter senare skapar Barca en bra chans men då missar Sergi Roberto.

Minuterna tickar och domaren Alberto Undiano Mallenco blåser av matchen och Barca förlorar en match som man borde glömma för gott!

Reflektioner efter matchen
Jag tycker att Barca spelade en bra första halvlek även om man inte imponerande så mycket. Andra sidan kan jag ifrågasätta Valverdes rotationer. Vermaelen är ingen vänsterback och han ska aldrig mer spela på den positionen. Istället att låta Vermaelen spela som vänsterback kan han ge chansen till Miranda från B-laget. Det är enligt mig ett mycket bättre alternativ.

Barca spelar slarvigt nästan under hela matchen vilket vi inte är vana att se. Skärpan framför målet fanns inte och försvaret såg inte alls bra ut. Man undrar om det här är en formsvacka eller om spelarna är lite utmattade dels för att spelschemat är så tajt och dels att spelarna har kommit tillbaka från landslagsuppehållet. Ett landslagsuppehåll tar energi från spelarna.  
Den här matchen borde Barca glömma helt och istället fokusera på matchen på lördag hemma mot Bilbao.
 
Matchfakta

Shots on target: 4-5
Possession: 23-77 %
Corner kicks: 4-5
Fouls: 14-11
 
Källa: Livescore
 
Viissscaaa elll Baarca!!