Vad gör man på en fredagkväll?
 
Den kan ju vara dötrisst och jättetråkig eller alldeles alldeles underbar.
 
Ikväll får vi hoppas att Athletic ser till att om inte göra kvällen underbar eller sparka av helgen med ett sprudlande fyrverkeri så åtminstone ge oss möjligheten till en hygglig start på helgen och åtminstone någon liten poäng mer i byxfickan.
 
Match ikväll klockan 2130 på San Mamés av alla konstiga matchtider och matchdagar. För egen del borgar det redan nu för att jag kommer att vakna betydligt piggare imorgon än om jag gått ut för att ta ”en” öl efter jobbet.
 
Till dagens match har vår buttre gymnastikmagister i mjukisbyxor tagit ut följande tappra lejon:
Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza, Igor Martínez och Jonas Ramalho.
 
Det borde innebära Gorka i mål, en backlinje där man byter ut avstängda Laporte och därför formerar sig med Iraola, Ekiza, Amorebieta och De Marcos.

På mitten bör Iturraspe vara tillbaks vilket skulle leda till Susaeta, Ander Herrera, Iturraspe, Ibai och Muniain. En brasklapp dock för att någon av Iturraspes vikarier San José eller Gurpegi får spela nånstans idag då t ex Ibai och Iker inte var nåt vidare senast(Iker Muniain uträttade inte ett skvatt tills han blev utbytt). Dessutom lutar tipsen såhär strax innan matchstart mot att lagets näst bästa målskytt Mikel San José faktiskt går in och tar Iturraspes plats.

På topp spelar såklart Aduriz som konserverat sin form över jullovet med två mål i landskampen mot Bolivia och ett mål i vårpremiären mot Levante. En match som i övrigt var lite av ett mörker efter Laportes utvisning men där Athletic faktiskt innan visade prov på att man har potential.
 
Hos gästerna får vi se upp med Baptistao som är bästa målskytt och dessutom ha respekt för försvaret med mittbackarna Amat och Galvéz samt den duktiga målvakten Rubén.
 
På dom åtta senaste matcherna mellan lagen har man två segrar var och fyra oavgjordea samt med en positiv målskillnad för Madrid laget. Rayo har heller  inte förlorat sedan början på december och med en vinst idag går man upp på Europa League plats. Det är alltså den gamla storklubben från norr som är underdog och man får verkligen hoppas att det sporrar mer än det tynger.
 
Ikväll känns som en sån där match där Athletic har möjligheten att knöla sig upp från bottenträsket och ta sig mot att bli ett något mer stabilt men fortsatt halvtrassligt mittenlag.
En poäng i dagens match vore helt OK för Athletic då alla poäng är betydelsefulla under årets dötrista säsong men en trea vore såklart alldeles alldeles underbar.
 
Llorente
 
Aupa Athletic