Ja i sanningens namn var förutsättningarna bedrövliga för ovana Basker, -12 grader stod kvicksilvert på och lägg därtill snöyra och en halvtaskig konstgräsplan så hittar vi iallfalla en liten ursäkt till förlusten.

Llorente menade efter matchen att det var den jobbigaste/svåraste matchen han spelat just beroende på nämda förutsättningar.

Athletic kom till start med en mycket väntad 11aTill en början verkade det som Athletic glömt bort de hårda omständigheterna och spelade riktigt fin fotboll, gästerna ägde stora delar av första halvlek och Muniains mål kom till slut ganska väntat.

Susaeta står för ett makalöst solonummer på högerkanten och serverar till slut Muniain ett friläge, Bart gör inga missta utan placerar bollen i mål och 200 tillresta Athletic fans ljublar i snöyran och i detta läget är spelet och resultatet nästa för bra för att vara sant.

Hemmalaget får till lite press på slutet av halvleken men Athletic håller undan och 0-1 står sig.

Andra halvlek är en helt annan match där hemmalaget kommer ut som blodhundar medans Lejonen nog önskat att man fått stanna i det varma omklädningsrummet.

Lokomotiv sätter en hög press direkt och det fina bortaspelet är som bortblåst, dock skall det till en feldömd straff för att kvitteringen skall vara ett faktum. En hemmaspelare faller otroligt lätt mitt framför straffområdesdomaren som inte visar en min.

Däremot verkar det som huvuddomaren sett något annat och blåser för straff och ger dessutom Aurtenetxe en varning,  Glushakov sätter bollen i mål och 1-1 känns rättvist i det läget.

Athletic vaknar inte till efter målet utan hemmalaget fortsätter att trumma på och bara 10 minuter efter kvitteringen kommer även 2-1, Amorebieta totalmissar en undanrensning och bollen hamnar hos en förvånad Caicedo som lugnt placerar bollen i mål från straffpunkten.

2-1 med 20 minuter kvar känns inte bra i den smällkalla Moskvakvällen och i det här läget är man orolig för en total genomklappning av Athletic.

Som tur är tar Athletic tag i matchen igen och sista kvarten är ganska jämn, Athletic skapar den bästa chansen när Lokomotivmålvakten gör en fantomräddning på ett närskott från Llorente och sekunden senare räddar en  cykelspark från Muniain som är på väg in i krysset.

Domaren blåser av för 90 minuter och Athletic har skaffat sig ett hyfsat utgångsläge inför returen på San Mames om en vecka. 

Aupa!

Matchfakta:

Lokomotiv Moskva - Athletic Club  2-1  (Muniain 35´, Glushakov 61´, Caicedo 71´)
Avslut: 16-16
På mål: 8-7
Hörnor: 1-6
Bollinnehav: 43-57
Gula kort: 3-1