Atlético de Madrid kommer att ställas mot Real Madrid när kvartsfinalspelet i UEFA Champions League skall avgöras. De spanska huvudstadsklubbarna har redan ställts mot varandra vid sex olika tillfällen under den pågående säsongen och Atlético är obesegrade i samtliga möten med ärkerivalen. Atlético inledde den pågående tävlingssäsongen med att besegra just Real Madrid i Supercopa de España efter 1-1 på Santiago Bernabéu och 1-0 i returen veckan därpå. I samband med den segern bärgade man även sin första titel den här säsongen. Sedan dess har rollerna varit ombytta (i jämförelse med de 14 åren som Madrid gick obesegrade) och Atlético har dessutom vunnit båda ligamötena, först med 1-2 på bortaplan i början av ligasäsongen och sedan utklassade man ärkerivalen med 4-0 i början av februari.

Som om det inte vore nog har Atlético dessutom slagit ut Madrid i Copa del Rey under vintern. Man vann det första mötet (2-0) på Vicente Calderón med en reservbetonad uppställning och ordnade sedan 2-2 på bortaplan i en väldigt intensiv match. 

Mötet är också en repris på fjolårets final i turneringen.  I och med att Atlético drogs först under lottningen börjar man också hemma på Vicente Calderón. Den första matchen lagen emellan spelas 14 april som är en tisdag samtidigt som returen går på Santiago Bernabéu åtta dagar senare, nämligen den 22 april. SUPERCOPA DE ESPAÑA

Real Madrid-Atlético de Madrid 1-1 (0-0)
Atlético de Madrid-Real Madrid 1-0 (1-0)

PRIMERA DIVISIÓN

Real Madrid-Atlético de Madrid 1-2 (1-1)
Atlético de Madrid-Real Madrid 4-0 (2-0)

COPA DEL REY

Atlético de Madrid-Real Madrid 2-0 (0-0)
Real Madrid-Atlético de Madrid 2-2 (1-1)

LOTTNINGEN

Paris SG (FRA) vs FC Barcelona (ESP)
Club Atlético de Madrid (ESP) vs Real Madrid (ESP)
FC Porto (POR) vs FC Bayern München (GER)
Juventus FC (ITA) vs AS Monaco (FRA)