Athletic startade med det allra bästa laget trots viss osäkerhet kring skador på Llorente och Oscar de Marcos i veckan vilket betyder följande uppställning:

Iraizoz
Iraola - Javi Martínez - Amorebieta - Aurtenetxe
Iturraspe
Susaeta - Herrera - Oscar de Marcos - Muniain
Llorente

Amorebieta tillbaka efter avstängingen i förra matchen.

Manchester United ställde upp med en på pappret defensiv uppställning med Rooney ensam på topp och fem mittfältare vilket var konstigt då mexikanen Hernandez var ganska vass i första mötet lagen emellan.

Matchen startar, och redan från start står det klart vad United tänker spela för spel. Samma taktik som hemma i stort sett. Defensivt och satsa kontringar.

Athletic tillåts precis som i Manchester spela bollen utan att bli satta under någon större press. Rooney försöker skapa chanser ensam på där framme men är hårt uppvaktad av Javi Martínez och Amorebieta. Athletic skapar mest och bara några minuter in i matchen kommer Muniain fri med De Gea men prickar stolpen och De Marcos mssar på returen öppet mål. Lite senare i 23:e minuten sätter Amorebieta en perfekt krossboll fram till Llorente som drar till på volley och 1-0 är ett faktum. Taket lyfter på "Katedralen". Mycket snyggt.

Efter målet så tar Manchester United över lite spelmässigt av naturliga skäl men har svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Llorente får sedan känningar av skadorna han dragits med under veckan och tvingas gå av. Toquero ersätter honom strax innan pausvilan. 1-0 står sig halvleken ut och Athletic har kontroll på tillställningen.

Andra halvlek börjar Athletic som tar tillbaka taktpinnen och drar igång löpningarna igen. De Marcos, Herrera, Susaeta och Muniain är överallt och Toquero har för en gångs skull hittat in i mitten där han ska vara som central anfallare. Anfall efter anfall dras upp och i den 65 minuten kan Oscar de Marcos utöka ledningen till 2-0 och matchen känns avgjord. 

Manchester har sätter in offensiv kraft i Pogba och Wellbeck utan att det blir nämnvärt farligare kring Iraizoz i målet. Det dröjer till ända 80:e minuten innan lite hopp tänds då Rooney skaffar sig läge för högerfoten och snyggt skruvar in den i bortre. Lite sent för United och det blir aldrig riktigt spännanden utan matchen spelas av och Athletic är vidare till kvartsfinal efter två fantastiska matcher mot Manchester United.

Rooney var enda spelaren som hotade men jag vill nämna desto fler spelare i Athletic som gjorde extra bra ifrån sig. Iroala var helt bisarrt bra. Amorebieta med sin assist och gedigna försvarsinsats förtjänar beröm. Även Iturraspe förtjänar stora hyllningar för sina båda insatser mot Manchester United. Tycker även att Toquero gör ett ovanligt bra inhopp.

En stor dag för Athletic och Baskien. 

Matchstatistik @ Athletic-club.net