Matchen spelas på Luzhniki Stadion som huvudsakligen används av Torpedo Moskva men även av andra klubbar under vintern då mattan är konstgräs som gör det möjligt att spela året runt i det ryska vinterrusket. Stadion har plats för upp till 78 tusen åskådare.

Athletic har haft det kämpigt senaste tiden med ett fullspäckat schema med liga, cup och nu Europa League på en inte allt för roterad trupp, som vi på redaktionen varit inne på de senaste matcherna. Mot Betis i Sevilla i lördags så hängde varken spelarnas huvuden eller ben med i motståndarnas höga tempo.

Bielsa har i alla fall en komplett trupp till sitt förfogande men risk finns att många spelare är slitna av den hårda matchningen. Det finns som sagt inte mycket att rotera in i startelvan som håller Europa League-klass.

Iñigo Pérez har varit närmst startelvan och har, i mitt tycke gjort bra insatser i sina inhopp och borde få mer speltid då han har utvilade ben och en hunger som behövs i sådan här match, men Bielsa har varit allt för trogen sin startelva och verkar inte vilja matcha spelare mot varandra som annars är vanligt.
 
Det har snarare varit så att det varit skador och avstängningar som tvingat den argentinske tränaren till ändringar i laget. David López har fått begränsade chanser att komma in men gjort åtminstone en match från start med bra resultat. 
 
Truppen i sin helhet är Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez and Arrizabalaga.

Enligt Elcorreo.com kommer Bielsa, vad Google översätter till, "att spela den vanliga sortimentet."
 
Det betyder alltså:
 
Iraizoz, Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe, Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera, Susaeta, Muniain och Llorente i en slags 4-1-4-1-uppställning som vi sett hela säsongen.

Den modifieras lätt till en 3-3-3-1-uppställning om motståndarna ställer upp med två forwards.

Han kommenterar sina rivaler med beskrivningen att det är "ett respektabelt lag och som jobbar hårt." "Det kommer att bli en formidabel konkurrent. Möjligen en av de farligaste konkurrenterna som vi har mött på senare tid."

För Lokomotivs del så kommer den här matchen mitt i ett vinteruppehåll som ryska ligan har under månaderna december-februari och vad det gör för matchformen är svårt att säga. Naturligtvis kan det vara svårt med känslan i fötterna och eventuellt med passningsspelet, men det lär kompenseras med ett sug att spela fotboll och samtidigt ha utvilade spelare.

Lokomotiv låg innan uppehållet på sjätte plats bakom tre Moskvakonkurrenter, Zenit och Rubin Kazan. Stommen i laget består av back/mittfältaren Renat Yanbaev, brasse-yttern Maicon och backen Roman Shishkin. Både Yanbaev och Shishkin har landslagsmeriter. Framåt är det Dennis Glushakov som sticker ut med 8 mål på 25 matcher för klubben denna säsong. Även han med landskamper på sitt CV.

Sammanfattningsvis så är det två lag i vitt skilda faser av sin respektive säsong. Kylan och det faktum att matchen spelas på konstgräs kommer att vara svårast för Athletics spelare att hantera medan det blir matchovanan som kan spöka för Lokomotiv.

Om man känner Bielsa rätt så blir det säkert det vanliga spelet också. Hög press och en vilja att kontrollera spelet med bollinnehav. Kan knappast tänka mig en defensiv inställning. Inte ens i en match av denna kaliber. Inte från den kompromisslöse ”galningen” på sidlinjen. 

Det gör som vanligt Athletic till ett sårbart lag om man slår till med snabba kontringar, så det gäller för Athletic att vara extra noga i passningsspelet.

Matchstart: 16 februari kl. 18:00

Aupa Athletic!

Källor:
athletic-club.net
rfpl.org
wikipedia.org
elcorreo.com
espn.com