Diego Simeone gillade tydligen vad han såg i Istanbul i tisdags för anfallstrion från det mötet fick förnyat förtroende när Atlético de Madrid ställdes mot hittills obesegrade Eibar. Tridenten med Griezmann, Vietto och Jackson visade fin rörlighet och skapade flera lägen under matchen i mot Galatasaray, även om det var fransmannens två mål stack ut. I övrigt var det inga konstigheter eller överraskningar i argentinarens startelva som äntrade planen i sin vanliga rödvitrandiga tröjor, men där man fick lov att köra med röda shorts istället för sina normala blåa. Den nästan helröda matchdressen kompletterades med ett par röda strumpor som pricken över i:et...


Oblak
Juanfran – Giménez – Godín – Filipe Luis
Koke – Tiago – Gabi
Vietto – Jackson – Griezmann


Första halvlek

Det var en intensiv start på matchen från båda håll där bollhållaren fick väldigt lite tid med bollen, därav en hel del felpassningar de första fem minuterna. Sedan kom gästern igång med ett lite mer vägvinnande passningsspel, när man spelade mer på ett tillslag kombinerat med bättre rörelse. Framförallt är det via Griezmann som från sin fria roll kommer in mellan hemmalagets lagdelar och fördelade bollarna. Några riktigt vassa målchanser lyckas man dock inte skapa den första kvarten. Vietto har ett halvdant skottförsök från distans som går rakt på målvakten Riesgo efter sju minuters spel. Giménez kommer högst på en vänsterhörna från vänster slagen av Griezmann, men försvarare i hemmalaget lyckas toffla iväg bollen från boxen vid den bortre stolpen.

Det som var positivt var att Atlético flera gånger vann bollen högt upp i planen när man hade förlorat den kort innan. Något vi så allt för sällan under förra säsongen, men ett faktum som präglade lagets spel när man stod som segrare våren 2014!

Matchens första heta målchans skapar gästerna efter knappa 20 minuters spel, sedan man etablerat anfallsspel på högerkanten och vunnit tillbaka bollen igen efter att Jacksons skott blockerats inne i boxen. Juanfran tar hand om bollen till höger och slår in en passning efter backen till colombianen som sökt sig in mot straffpunkten och han drar till ett lågt skott mot den bortre stolpen som tyvärr Riesgo lyckas greppa.

Två minuter senare har hemmalagets sitt första avslut på mål, men det är från distans och inget som vållar Oblak några större bekymmer...

Gästerna som är inne i en bra period i matchen är åter nära att spräcka nollan kort därefter. Koke får bollen i högerinnerposition och slår in bollen mot den bortre stolpen bakom Eibars backlinje, dit Jackson har tagit sin löpning. Om det är ett misslyckat skott eller en medveten passning i sidled är svårt att avgöra på streamen, men Vietto får nästan ett helt öppet mål men lyckas inte få in bollen från den snäva vinkeln, utan den hamnar i utsidan av burgaveln.

Atléticos anfallstrio samarbetar återigen förtjänstfullt några minuter senare när Vietto och Griezmann kombinerar sig fram centralt och där fransmannen sätter bollen i djupled till Jackson som dock inte lyckas träffa mål med sitt avslut.

I den 29:e minuten får vi se matchens första gula kort som tilldelades hemmalagets lagkapten Dani Garcia i vår kapten Gabi.

Griezmann som är delaktig i det mesta som gästerna skapar i den första halvleken, kombinerar sig fram till vänster innan han skickar in bollen mot den närmsta stolpen, men Jackson når inte inspelet och ingen annan heller för den delen.

Den avslutande kvarten av den första halvleken kontrollerar gästerna men några fler vassa målchanser lyckas man inte vaska fram. Dock går halvleken på poäng till de rödvitrandiga, som varierat sin formation från 4-3-3 till 4-4-2 i sin jakt på ett ledningsmål.


Andra halvlek

Trots att jag tycker att man gör en rätt bra första halvlek, bestämmer sig Diego Simeone för att göra två byten direkt efter pausvilan. Två gånger Torres kommer in istället för Jackson och Vietto som får ta en tidig dusch. Fernando och Òliver är förnamnet på det båda inhopparna, som ska komma att sätta sin prägel på matchen...

Dock är det Eibar som börjar den andra halvleken bäst, när man trycker tillbaka gästerna som har svårt med fokuseringen och positionsspelet i inledningen. Dock lyckas man skapa en bra målchans efter fem minuter sedan Filipe Luis fyllt på i ett anfall och gått på avslut från cirka 20 meter, skottet touchar en försvarare och ställer sånär Riesgo i målet som dock lyckas rädda skottet till en resultatlös hörna.

Under den här framgångsrika perioden för hemmalagets del, bjuds man på en spelvändning av gästerna som slår bort en frispark på offensiv planhalva. Keko sätter högsta fart mot mål, där han bland annat hoppar förbi en chanbrytande Koke innan han spelar ut bollen till vänster där Berjón går på avslut som dock blockas av Giménez. Tyvärr inte bättre än att Berjón får ytterligare ett skottläge nu inne i boxen och Oblak tvingas ingripa på det hårda skottet som han styr ut till en resultatlös hörna.

Cholo gillar inte matchbilden och bestämmer sig för att göra sitt tredje och sista byte redan efter en timmes spel, då en för dagen blek Koke lämnar och Àngel Correa kommer in på planen. Ett byte som visar sig vara ett genidrag. Den lille argentinaren har varit inne på planen i mindre än en minut när han gör sitt första ligamål i den vackraste av tröjor. Det är Tiago som slår en djupledsboll från sin centrala mittfältsposition in bakom hemmalagets backlinje. Fernando Torres är först på bollen och vänder upp inne i boxen till vänster, lägger en kort passning snett bakåt till Correa som även han lyckas lura bort två försvarare när han ändrar löpriktning snettinåt i planen och därmed skaffar sig fritt skottläge. Riesgo är på avslutet men kan inte stoppa det från att gå in i mål, 0-1 i den 62:a matchminuten!

Efter målet tar även Atlético de Madrid tillbaka taktpinnen i matchen igen och framförallt Òliver Torres kommer med mer i spelet och styra upp gästernas anfallsspel. Så man kan gott säga att Cholos byten fick den effekt han eftersökte till slut, även om det såg lite oroväckande ut ett tag den första kvarten av den andra halvleken.

Målskytten Correa varnas fem minuter efter att han har gett gästerna ledningen, sedan han sparkat iväg bollen vid en frispark till hemmalaget...

Eibar är tvingade att gå framåt i sin jakt på kvittering och Enrich har ett skott som går på mål, men Oblak är säkert med och greppar det låga skottet.

Med tjugo minuter kvar att spela får hemmafansen på Ipurúa sett ett dubbelbyte i hemmalaget, när Berjon och Adrian lämnar och Verdi och Borja kommer in.

Någon större effekt på matchbilden får inte Mendilibars båda byten då gästerna kan kontrollera matchen och även göra sitt andra mål i matchen. Efter ett anfall uppbyggt på högerkanten hittar Òliver Torres med en kort passning Àngel Correa några meter utanför straffområdet, argentinaren tar med sig bollen och slår en passning i djupet till Fernando Torres som har tagit en sin löpning i en båge in bakom hemmalagets försvarslinje. Riesgo ser först ut att hinna fram till bollen men El Niño har fortsatt klipp i steget och hinner först på argentinarens passning och chippar bollen in i nät via den borte burgaveln, till 0-2!

Efter det fina målet gick luften ur hemmalaget och Atlético kunde spela av resten av matchen, utan att vara direkt hotade. Närmast att göra mål för Eibar var förresten Juanfran som skulle nicka tillbaka bollen till Oblak, men nickade förbi sin egen målvakt som kom ut och skulle ta bollen. Högerbacken hann dock upp bollen innan den hann passera mållinjen, puh...

Tres puntos mas!

På tisdag väntar Getafe på Vicente Calderón, partido a partido!


Matchfakta:

Målen

0-1 Correa 62'
0-2 Torres 77'

Bollinnehav: 42 % - 58 %
Avslut (på mål): 9 (3) - 14 (6)
Målchanser: 1 - 5
Hörnor: 1 - 4
Frisparkar: 13 - 7
Gula kort: 2 - 1