Första halvlek:

Celta Vigo gjorde avspark och spelarna verkade taggade och såg pigga ut. Kanske ville de imponera på sin nye tränare och visa att laget hör hemma i högsta divisionen. Inom en minut hade Celta tagit sig in i motståndarnas straffområde men inspelet togs bort av Granada-försvarare. Lite senare fick Iago Aspas ett halvfarligt läge i straffområde men skottet var tamt och missade målet. Celta inledde matchen piggt och spelet såg lovande ut.
    I den sjätte minuten tog sig Augusto Fernandez runt på högerkanten och kom in i straffområdet. Han sköt men skottet räddades av Tono Martinez i Granada-målet, Fernandez tog själv returen men Tono räddade det skottet också.
    Efter cirka tio minuter lugnades Celtas första press ned sig. Spelet blev mer svängigt och bollen spenderade ett tag mer tid i luften än i något lags kontroll. Till slut kom Granada in mer i matchen och hade mer boll.
    Men i den tjugofjärde matchminuten startade Celta ett anfall där Alex Lopez tråcklade sig framåt och försökte skjuta men skottet täcktes. Bollen hamnade då hos Iago Aspas som tog sig framåt och chippade bollen förbi målvakten. Det var 1-0 till hemmalaget och Aspas första mål sedan januari.
     Celtas ledning höll inte länge för fyra minuter senare kvitterade Odion Ighalo på volley. Han fick stå själv i straffområdet och skjuta in ett inlägg från högerkanten.
    Med tio minuter kvar av halvleken fick Celta in bollen i straffområdet och det var en del oreda men ingen Celta-spelare fick iväg något farligt skott. Nu var det Celta som hade det mesta av spelet och laget ville gå framåt. Abel Resino verkade ha gett spelarna ny energi till matchen.
   Granada kom upp i ett farligt läge som gick till på samma sätt som deras kvitteringsmål. Dålig markering av Celtas mittförsvar gjorde att en Granada-spelare kunde nicka bollen fritt i mitten av straffområdet men nicken gick utanför.    
    Efter det hände inte särskilt mycket och resultatet var 1-1 i halvtid. Celta gjorde en bra första halvlek där spelarna såg piggare och mer engagerade ut än i de senaste matcherna.

Andra halvlek:

Celta fortsatte att jaga ett ledningsmål och efter några minuter i andra halvlek löpte Alex Lopez bra och fick bollen men Nyom i Granada-försvaret var snabbare och kunde ta bollen. Celta fortsatte att vara det lag som hade mest boll men Granada kom ibland upp i anfall och oroade Javi Varas. Men inget av lagen skapade någon riktigt farlig målchans.
    Med trettioen minuter kvar av matcher bytte Celta in Mario Bermejo istället för Fabian Orellana. Strax efter det sköt Ighalo ett skott som gick i överkanten av ribban. Det var andra halvleks dittills bästa målchans.
   Celta Vigo såg tröttare ut och slarvade en del i mottagningar och passningar. Granada verkade nöjda med ett oavgjort resultat och Celta skapade inte mycket framåt. Laget fick inte igång något spel på offensiv planhalva. För att ändra på det byttes Quique De Lucas in istället för Michael Krohn-Delhi.
    Det bytet ändrade inte matchbilden mycket och Resino gjorde sitt sista byte när Vadim Demidov byttes ut och Jonathan Vila kom in. Demidov haltade lite på vägen av plan och verkade ha fått en smäll på högerbenet.
    Men det var det första bytet som skulle ge effekt för hemmalaget. Med tio minuter kvar av matchen lyckades Mario Bermejo få in bollen i mål efter att Iago Aspas nickskarvat vidare ett inlägg. Bermejo missar egentligen skottet men bollen går på något sätt via hans stödjeben och foten in i mål. Ett viktigt mål och det kom efter att Granada tagit över mer av spelet.
    Nästan direkt efter fick Granada ett farligt läge men skottet gick över och Granada gjorde ett byte för att satsa mer framåt. Men Celta bröt bollen högt upp och Bermejo fick ett bra skottläge men det skottet gick utanför.
     Sista tiden av matchen satsade Granada mer framåt och Celta försvarade sig. Granada skapade några farliga lägen men Celta höll ut och vann matchen med 2-1.     

Sammanfattning:

Celta vann äntligen en match igen och det var ett turmål av Mario Bermejo som avgjorde matchen. Det kändes som Celta behövde lite tur för att vinna matchen och tur fick laget.
   Celta inledde matchen oerhört piggt och intensivt. Laget tryckte på framåt och skapade efter några minuter en farlig chans med Fernandez två skott. Men sedan la sig pressen och Granada kom in mer i matchen.
    Båda lagen hann med varsitt mål i den första halvleken men det var Celta som var det bättre laget de första fyrtiofem minuterna. I andra halvlek avtog Celtas tryck framåt medan Granada verkade nöjda med ett oavgjort resultat. Celta slarvade en del och spelarna verkade trötta med cirka trettio minuter kvar att spela.
     Men Mario Bermejo mål gjorde att Celta vann och det var en efterlängtrad seger. Celta gjorde två mål i matchen och det har inte laget gjort på de sju senaste matcherna.
I själva spelet och uppställningen gjorde inte nye tränaren Abel Resino några större förändringar men spelarna sprang mer och spelarna vill nog imponera mer på sin nye tränare.
     Förhoppningsvis fortsätter Celta att spela på samma sätt, med samma energi, tempo och framåtanda. Fabian Orellana har spelat bra sedan han värvades i januari och han har troligen spelat till sig en plats i startelvan. Han och Iago Aspas hade några fina samarbeten och Aspas fick göra mål igen, något som behövs. Även Augusto Fernandez var pigg idag och Javi Varas visade att han är säker sista utpost som kan komma ut och plocka ned inlägg.
    Men försvarsmässigt var mittbackarna Gustavo Cabral och Vadim Demidov inte särskilt samspelta och missade markering vid ett antal tillfällen.  
    Celta utnyttjar fortfarande inte sina hörnor, något som jag har nämnt tidigare, i den här matchen kom inte en del hörnor förbi första försvaren och det kan förbättras. Vid hörnor har laget en bra chans att skapa farliga lägen och även kanske göra mål.
    Men Celta tog viktiga poäng som fansen som såg matchen på Balaidos och de många fåglarna som flög framför kameran under matchen kan vara glada över.