Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde en förväntad startelva som såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Sergi Gómez, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Pablo Hernández, Charles, Fabián Orellana.

Celta Vigo hade en del boll under de första minuterna och hemmalaget skapade den första chansen. Valencia-försvaret slarvade och bollen gick till Hernández som passade vidare till Orellana. Chilenaren kom fri mot mål och sköt, men Diego Alves i bortamålet räddade.

Celta Vigo fortsatte att ha det mesta av bollen medan Valencia stack upp i anfall ibland. Bortalaget skapade nästa chans när Paco Alcacer nickade från nära mål. Álvarez sträckte ut och gjorde en fin räddning.

I den 26:e minuten fick Celta Vigo straff efter att Nicolás Otamendi fällt Charles i straffområdet. Orellana klev fram och sköt. Men skottet var i perfekt slänghöjd för Diego Alvés som slängde sig till höger och räddade.

Måltorkan fortsatte och det verkade omöjligt för ”de himmelsblåa” att göra mål. Nolito brände en straff för några matcher sedan och klockan närmade sig 700 minuter utan gjorda mål. Ett mirakel verkade behövas för att Celta Vigo skulle göra mål.

Även efter den missade straffen dominerade Celta Vigo matchbilden och hade det mesta av bollen medan Valencia hade få anfall. Framför allt via högerkanten var hemmalaget farliga.

Men såklart var det ändå Valencia som tog ledningen när Rodrigo bröt en dålig passning från Fontás och avancerade framåt. Passivt försvarsspel och en tabbe från Álvarez gjorde att bortaspelarens skott gick in i mål.

Det betydde att Valencia orättvist ledde med 1-0 i halvtid och att Celta Vigo fortsatte att ha det väldigt tungt.  

Andra halvlek:

Till den andra halvleken byttes Nolito in istället för Hugo Mallo. Matchbilden såg likadan ut som i den första halvleken där Celta Vigo hade det mesta av bollen medan Valencia främst fick försvara sig. ”De himmelsblåa” kändes lite mer aggressiva framåt och jagade en kvittering.

På Celta Vigos nionde hörna kom miraklet som klubben behövde när Orellana sköt in 1-1. Krohn-Delhi slog hörnan som förlängdes av Charles och bollen hamnade hos chilenaren som stod fri vid bortre stolpen. Han sköt in kvitteringen på målet och tog revansch för sin straffmiss. Det var Celta Vigos första mål på cirka 725 minuters ligaspel och en historiskt dålig svit var bruten.

Efter kvitteringen ville Celta Vigo ha mer och tryckte på för ett ledningsmål. Nolito, som stått för ett starkt inhopp, sköt men Diego Alves räddade. Hemmalaget fick ny energi och dominerade spelet.

När det återstod 20 minuter av matchen kom Valencia in mer i spelet. I den 78:e minuten gjorde Celta Vigo sitt andra byte när Augusto Fernández gick ut och Borja Fernández kom in.

I slutminuterna var Celta Vigo ytterst nära att ta ledningen när Nolito slog ett inlägg till Orellana som sköt mot mål. Charles slängde sig för att styra in bollen i mål men hann inte fram i tid.

Celta Vigo tryckte på framåt i slutet och jagade ett avgörande mål. Det kom dock aldrig och matchen slutade 1-1.  

Om matchen:

Celta Vigo tog en enormt efterlängtad poäng och gjorde ett ännu mer efterlängtat mål. Den dåliga sviten med sex raka förluster bröts men ”de himmelsblåa” borde ha vunnit matchen. Hemmalaget var bättre och dominerade spelet under nästan alla minuterna.

Men framför allt är laget nöjda med en poäng och jobbar vidare från det. I nästa omgång ställs man mot Espanyol och då kan den efterlängtade segern kanske komma.