Atlético-supportrarna är upprörda över bytet av klubbemblem. Kan det här missnöjet påverka laget?
"Jag anser att det existerar en utveckling i världen och den har sin gång. Andra klubbar har också tagit sig igenom liknande situationer och konsekvenserna av förändringar är att det alltid finns de som tycker om dessa och andra som inte gör det. Vi som människor tar alltid emot förändringar motvilligt och det är normalt eftersom vi är vana vid det vi haft. Jag anser dock att vi bör fokusera på morgondagens match och därifrån gäller det att göra en bra match för i slutändan är det som kommer räknas". 

Har ni lagt idéen om att Koke skall spela centralt på mittfältet åt sidan?
"Vi har pratat om det här vid ett antal olika tillfällen. Kokes position på planen kan vara väldigt ombytlig. Trots att Koke ofta är uppsatt till vänster i de olika laguppställningarna så anser jag att han inte spelar till vänster, trots Tiagos närvaro. Han har alltid spelat i en stängd och central mittfältsposition när det gäller bollrörelsen och spelet framåt i banan. Det har gjort att vi nästan har haft tre spelare centralt på mitten. Vi snackar om centimeter i det här fallet. Det stämmer även att laget är bättre skyddat med Tiago, men det förändrar inte Kokes betydelse och kvalité i det här laget eftersom Kokes position inte varierar särskilt mycket när vi väl anfaller". 

Real Madrid har seglat ifrån och befinner sig för närvarande längre ifrån er jämfört med tidigare säsonger..
"Poängen som de spelat in och den fantastiska situationen som de upplever för närvarande har positionerat de där de befinner sig för närvarande och det är välförtjänt. Resten av oss har inte haft den kontinuitet eller de resultat som Real Madrid har haft, därför befinner vi oss även i dessa svårigheter. Ur ett resultatmässigt perspektiv har samtliga matcher varit väldigt jämna förutom några enstaka möjligheter som skapats till vår fördel, men de har varit isolerade. Det gäller samtliga lag i toppen av ligan: Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Villarreal..men det är klart att poäng är poäng". 

Tycker du att ni har större problem mot era direkta rivaler den här säsongen?
"Vi besegrade Bayern på hemmaplan och spelade oavgjort mot Barcelona, men visst hade vi våra svårigheter i såväl San Sebastián som Sevilla. Nu ställs vi mot en motståndare som är vana att konkurrera sedan en lång tid tillbaka. De spelar en dynamisk fotboll och det gäller framförallt från mittfältet och framåt i banan. De gör också ett väldigt bra jobb kollektivt. De är väldigt farliga eftersom de har väldigt mycket bra fotboll i sig". 

Hur ser du på Villarreal inför mötet med de imorgon?
"Deras stil går ut på att spela med Bruno och Trigueros centralt i banan. Därefter har de olika varianter som de använder sig av. De kan exempelvis kompensera för det här på kanterna. De har mittförsvarare som är väldigt uppmärksamma på det som sker på planen och anfallarna är snabba. Jag förväntar mig att de kommer spela med Bruno och Trigueros precis som alltid har varit fallet när de mött oss. Det är där som de baserar sin styrka centralt i banan. Att de dessutom spelar på hemmaplan gör att de kan välja vad de vill göra ur ett spelperspektiv, antingen föra spelet eller backa hem, men de känner sig alltid bekväma med det de väljer". 

Påverkas Antoine Griezmann av sin måltorka?
"Det tror jag inte. Anfallsspelare är vana vid att uppleva olika typer av perioder. Griezmann är medveten om att anfallare hamnar i den här typen av situationer. Han befinner sig i en position som gör att han är längre från målet, men samtidigt fortsätter han att bidra till lagets spel och det är viktigt. Han har haft sina målchanser. Det gäller att fortsätta jobba, fortsätta vara på jakt efter att förbättra saker och utifrån det arbetet man lägger ner kommer även målen att komma och det är det viktigaste för honom". 

Tiago bidrar med balans framför de båda mittförsvararna..
"Sett till karaktärsdragen har vi Saúl som är mest anpassad för att spela i den här positionen. Han spelade nämligen i den här delen av planen när han var yngre. Med det sagt så är Tiagos positions och placeringsförmåga inte densamma som Saúls, den är nämligen bättre. Saúl kommer få den i takt med tiden. Konkurrensen mellan de båda är väldigt bra. En av de har erfarenheten och den andra styrkan och ungdomligheten. Det är möjligt att Saúl bidrar med ett bättre huvudspel, att han positionerar sig bättre bland de båda mittförsvararna, att han ger oss bättre lösningar..En sak är i alla fall säker: när båda är i slag kan de ge oss olika typer av saker, det är det inget snack om".