Atlético har mer eller mindre lyckats uppnå sina mål genom att praktiskt taget knyta åt sig tredjeplatsen i ligan och avancera till kvartsfinalsspelet i UEFA Champions League. Tror du att ni har möjligheten att aspirera om titlar genom att byta ut "partido a partido"-tänket?
"Nej, det vore att byta ut vår grundidé som vi alltid har följt. Vi fortsätter att leva i nuet och nuet är morgondagens match mot Sporting som går av stapeln vid 16:00. Imorgon väntar en motståndare som har stora behov. De kommer ha stöd av den egna publiken och det arbetet som de lagt ned den här säsongen. De gör ett väldigt bra jobb med undantag för ett antal matcher där de inte fått ut särskilt mycket till sin fördel. Många av grabbarna i deras lag är väldigt unga och har visat prov på stor konkurrens". 

Ni har lottats mot FC Barcelona i nästa omgång av UEFA Champions League. Hur värderar du utfallet?
"De är en viktig motståndare". 

Karl-Heinz Rummenigge kritiserade Atlético i samband med att Bayern München slog ut Juventus ur Champions League. Vad har du att säga om det här?
"Ingenting. Jag vet inte riktigt vad de tänker om Benfica, men jag hoppas att allt går som de har planerat". 

Det första mötet mot FC Barcelona går på Camp Nou. Är det här en fördel i ditt tycke?
"I ärlighetens namn fokuserar vi för närvarande på Sporting. Vi är medvetna om hur lottningen gick. Det handlar om en viktig motståndare. De är säkerligen bäst i hela världen och som jag ser det finns ingenting bättre än att möta just det bästa laget i världen. Jag fylls med stor entusiasm inför det här dubbelmötet". 

För två år sedan slog Atlético ut Barcelona i kvartsfinalen av UEFA Champions League. Vad har Barcelona blivit bättre på i jämförelse med det laget som ni slog och det nurvarande?
"Vi har varit inne på det tidigare: de har blivit bättre på fasta situationer, i kontringsspelet, Neymar har en annan kontinuitet under de två senaste åren jämfört med när han kom till klubben, där finns även Luis Suárez, bänken är betydligt bredare..de är ett annorlunda lag i jämförelse med tidigare. Det är ingen tvekan om att de har fler alternativ". 

Är laget i behov av förändringar när det gäller startelvan efter den enorma kraftansträngningen mot PSV?
"Sanningen är att vi kommer fortsätta utvärdera återhämtningsprocessen. Självklart kommer spelarna känna av de 180 minuterna, men vi förväntar oss att välja spelare på bästa möjlga vis beroende på det vi ser och framförallt hur vi ska kunna genomföra ändringarna efter den plan som vi har. På så vis vill vi få matchen dit vi själva vill. Det är p.g.a. just det här som jag behöver samtliga 18 spelare där de måste vara maximalt koncentrerade med en hög uppmärksamhet". 

Vad oroar dig mest inför matchen under morgondagen? Att laget känner av kraftansträngningen i benen eller handlar det mer om den mentala biten?
"Jag har alltid ansett att det som en gång har hänt också stannar där. Det som mobiliserar oss är det som komma skall. Vi kommer bli bedömda efter det vi gör i Gijón och det som vi gjorde häromdagen kommer snabbt att falla i glömska. Det vi gjorde häromdagen var förövrigt väldigt viktigt. Idag talar vi om det här, men laget har en ny chans att fortsätta slåss om det som vi verkligen vill slåss om". 

Ni har viktiga mittförsvarare på skadelistan inför den här matchen. Hur är det med båda och när förväntas de återvända?
"Klubbläkarna kommer informera er om de båda spelarnas situationer bättre än jag". 

Vad tycker du om Real Madrid-Wolfsburg i kvartsfinalen av UEFA Champions League?
"Det är ett dubbelmöte som visat sig vara bra..för samtliga inblandade".