Diego Simeone genomförde i vanlig ordning sin presskonferens innan helgens ligamatch dagen innan. Den här gången på fredagseftermiddagen. Han fick frågor om exempelvis den uppmärksammade framsidan som Gazzetta dello Sport gick ut med under fredagen, men valde att avböja när journalisterna ville ha hans åsikt om honom som profeten för "anti Tiki-takan". Han fick också svara på frågor om avstängningen, intresset från andra klubbar kring Saúl, de kommande motståndarna i Rayo Vallecano, kritiken som vissa kommt med mot Atlético i veckan och många fler ämnen. 

Presskonferensen hölls sin vana trogen på Cerro del Espino i Majadahonda där laget även tränade innan derbyt under lördagskvällen. God läsning. 

Jag skulle vilja visa dig Gazzetta dello Sports framsida. Vad tycker du om den?
"Jag har ingen åsikt om det. Det är en fråga som du får ställa till de som har designat framsidan". 

Du kommer inte att kunna leda laget från bänken i de tre avslutande ligamatcherna. Hur kommer du hantera den situationen?
"Jag accepterar det med ro då de som tar besluten kring saker som denna har tagit ett slutgiltigt beslut. Jag kommer förbereda matchen utifrån situationen som jag måste". 

Det blir svårt att inte tänka på matchen i München, men Atlético har inget val eftersom man spelar mot ett lag i Rayo som slåss för sin existens i ligan..
"Det här gör att jag måste ställa upp med de spelarna som kan sätta oss i den situationen som vi själva vill vara i och av uppenbarliga anledningar räknar jag med de som jag tror kommer ge oss det vi behöver i just den här matchen". 

Kritiken mot er har varit väldigt intensiv och mångsidig på sistone. Gerard Piqué är den senaste i raden av kritiker som anser att ni använder er av varenda liten fälla som fotbollen kan erbjuda, som exempelvis en icke vattnad gräsmatta. Vad tycker du om de här observationerna?
"Det är en åsikt och jag har inget att säga om andras åsikter". 

Fernando Torres beskrev dig med tre ord igår. Han använde orden "Ganador, comunicador och luchador". Hur skulle du vilja definera Fernando Torres?
"Torres defineras genom att vara den utmärkta fotbollsspelaren som han alltid har varit. Han defineras också genom sina fina form som han visat på senare tid och jag skulle kunna sitt här och prata ganska länge om honom som person, men även hans personlighet. Atlético-supportrarna är nöjda över att han i nuläget befinner sig i en så fin period fotbollsmässigt". 

Vi är återigen inne i en speciell period där Saúl dök upp med ett riktigt drömmål. Hur är det möjligt att alltid hitta en ersättare på den här nivån, gång efter annan?
"Om det är någon situation som vi glädjs över så är det just den här som vi upplever för tillfället där vi alltjämt är med i ligaspelet och Champions League. Vi har nått hit med många nya grabbar i vår spelartrupp. 2014 hade vi en väldigt rutinerad spelartrupp och för närvarande är vi väldigt nära det vi uppnådde då, men med unga spelare som är briljanta för tillfället och går en ännu bättre framtid till mötes. Resultaten som vi uppnått är något som baseras på det dagliga arbetet som läggs ned och i själva verkligheten handlar det om att förstå vad som gäller i vissa utvalda lägen för en fotbollsspelare. Saúl är inne i en bra period och han utnyttjar sin chans. Det som kommer göra att han fortsätter göra lika bra ifrån sig är att han isolerar sig från allt det goda som sägs om honom. På så vis kommer han fortsätta på den inslagna vägen och i slutändan är det just det som är viktigt för honom". 

Atlético ställs mot ett lag som kämpar för sin överlevnad, i det här fallet Rayo. Samtidigt spelar Real Madrid och Barcelona mot lag som inte spelar för någonting. Anser du att ni har det tuffaste spelschemat kvar p.g.a. just det?
"Jag har alltid gått i tankarna om att den svåraste matchen som vi har framför oss är just den som vi skall komma att spela. Jag går inte runt och analyserar de tre lagens matcher utöver det jag precis nämnt. Det är upp till oss själva att göra vårt jobb. Vi har få andra alternativ och det mest giltiga alternativet är att vinna under morgondagen". 

Känner du någon oro över att Saúl skriver på för en annan klubb?
"Nej". 

Det är nästan oundvikligt att inte höra berömmet som laget får. Tycker du att man ska fly från berömmet under de här dagarna eller ta åt sig av det som sägs?
"Det här är ett individuellt alternativ utöver vad vi talar om och jobbar på som grupp. Det man gör fäller avgörandet för ens beteende och hur man kommer till matcherna. Jag har aldrig tyckt om extremiteter, inte heller överdrivet beröm eller överdriven kritik eftersom de sällan är juste. Jag har alltid tyckt om balans och i och med det kan jag inte gå ifrån det som händer dagligen. I slutändan är det just de dagliga sakerna som håller mig vid liv och som gör att jag har något att se fram emot". 

I vilket skick befinner sig spelarna rent fysiskt efter matchen som spelades häromdagen? Saúl blev ju utbytt p.g.a. lite känningar och Jan Oblak såg inte ut att kunna ta insparkarna..
"Idag tränade samtliga spelare på väldigt bra. De kommer förberedda till matchen. Idag kommer vi att samla alla spelare som är tillgängliga och under morgondagen får vi se vilka som är mest lämpliga att spela utifrån det matchen kräver. Det kommer bli en match med högt tempo och vi behöver vinna den". 

I vilket skick är Diego Godín och Yannick Carrasco? Vi såg att Godín tränade med boll under fredagens träning och att Carrasco alltjämt tränar avsides. Hur ser du på deras potentiella medverkan under de kommande matcherna?
"Godín finns inte i mina tankar för närvarande. Jag tänker snarare på Giménez, Savic och Lucas. Han (Godín, reds. anmärkning) kommer att träna i lugn och ro utan att han känner att vi tvingar honom tillbakaoch utan ett ansvar att komma tillbaka. Om han kommer tillbaka i bra skick kommer vi vara nöjda. Om det inte är fallet så kommer vi fortsätta spela grabbarna som gör väldigt bra ifrån sig och som jag har nämnt tidigare". 

Kan den här ligaomgången vara den mest gynsamma när det gäller att försöka ta tag i serieledningen. Ni spelar hemma och de andra två lagen har bortamatcher. Hur ser du på det ur ert eget perspektiv?
"Jag kan inte se in i framtiden".