Atlético återvänder till Vicente Calderón efter poängtappen på hemmaplan de senaste matcherna..
"Vi återvänder till Calderón med stor entusiasm. Vi förväntar oss att arenan kommer vara helt fullsatt och att det inte finns en enda biljett att sälja. Med de här förväntningarna hoppas vi kunna samla ännu mer styrka i och med att  kraftansträngningen är enorm. Vi kommer behöva supportrarnas stöd eftersom vi spelar vår fjärde match inom loppet av tio dagar. Det här är den fjärde matchen och supportrarna behöver ge oss sitt stöd på alla möjliga vis med hjälp av sin energi". 

Du kommenterade att ni spelar er fjärde match på tio dagar. Är det här något som du tror kommer påverka er?
"Det är något som jag inte kan svara på för om sanningen ska fram så vet jag inte hur vi kommer formera laget under morgondagen. Det beror helt på hur spelarna har återhämtat sig. De har tränat väldigt bra på ett annat ställe och därför har vi inte sett de ännu. Vi har alltjämt kvällen på oss att förbereda den här matchen. Därefter får vi prata med de och besluta oss för vad som är bäst inför matchen". 

Kan den positiva känslan som ni går in i den här matchen med efter segern mot Madrid hjälpa er trots den enorma kraftansträngningen som ni gjort rent fysiskt på senare tid?
"Jag förväntar mig en väldigt fin atmosfär på arenan under morgondagen, speciellt efter att spelarna och laget ordnat en väldigt viktig seger i den senaste ligamatchen. Det är självklart en sak som ger oss en push framåt och det här är nödvändigt. Motivationen kommer förstås alltid innifrån, men det finns också situationer där man behöver den utomstående kraften för att fortsätta slåss och kriga med samma typ av energi som vi har använt oss av så här långt. Det väntar en viktig match under morgondagen och framför oss har vi en tuff motståndare. Våra motståndare har höjt sig avsevärt under de senaste matcherna och ser man till spelarna som de har från mittfältet och framåt i banan så handlar det om ett starkt lag rent offensivt. Det är upp till oss att få matchen dit vi själva vill för att känna oss som mest bekväma". 

Vad anser du om Cristiano Ronaldos uttalanden efter matchen på Santiago Bernabéu?
"Sanningen är den att vi bara fokuserar på det som kan hända oss själva och det vore inte särskilt respektfullt från min sida att börja ge mina åsikter om något som sker på ett annat ställe. I vårt fall var segern väldigt viktig och det är säkerligen så att våra supportrar kommer fylla upp stolarna på vår egen arena för att stödja oss i en match som alltid är viktig för att vi ska kunna fortsätta konkurrera på det sätt som vi har gjort så här långt". 

Det problem som Atlético har haft på senare tid när ni spelat på hemmaplan är något som många dras med när de spelar hemma. Det är svårt att bryta ned motståndarna. Förväntar du dig en liknande match mot Real Sociedad under morgondagen?
"Sett till Real Sociedads karaktärsdrag och det faktum att många lag har förändrat sitt sätt att spela på när de kommit till Calderón så förväntar jag mig att de kommer spela kompakt mot oss. De kommer förmodligen även söka sina anfallare och deras fart i kontringsspelet. Det är därmed upp till oss själva att hitta rätt vägar och göra en dubbel kraftansträngning för att på så vis få matchen dit vi själva vill. Ser man till karaktärsdragen på matcherna som vi har spelat på Calderón den här säsongen så har de mer eller mindre varit likadana i samtliga fall. Det är upp till oss själva att göra saker och ting bättre. Det är därmed inte upp till motståndarna för att vi ska kunna ta tre poäng. Vi får helt enkelt jobba på att hitta de bästa vägarna till det som värderas högst inom fotbollen, nämligen att göra mål". 

Du har pratat en del om att laget behöver supportrarnas stöd. Atlético de Madrid har gjort en enorm fysisk ansträngning och speciellt i den senaste derbymatchen. Det här är ju inte direkt en UEFA Champions League-match så därför skulle jag vilja fråga dig om hur man på bästa vis kan motivera spelarna inför en sån här match?
"Jag anser att våra spelare är medvetna om att det som betyder något är Atlético-tröjan som de bär och inte tröjan som våra motståndare har på sig. Det gäller träningsmatcher, Copa del Rey, spanska Supercupen, den euripeiska Supercupen, Champions League, La Liga..vi spelar med samma entusiasm eftersom vi spelar med vår egen tröja". 

Vad är det ni behöver fokusera på för att bli ännu bättre som lag?
"Vi måste fortsätta skapa målchanser. En förbättring i mitt tycke är att bibehålla balansen och styrkan som laget har som en enhet och fortsätta skapa målchanser som i sin tur tillåter anfallarna att komma till situationer där de kan göra mål. Detta leder till att vi känner oss mer bekväma med de när de väl dyker upp". 

Sevilla chockade Barcelona under gårdagen. Tycker du dig se att kampen om ligatiteln är närmare än förut?
"Ja, jag såg matchen. Med undantag för de resultat som kan uppstå förändras inte mitt sätt att tänka eller arbeta på. Vi har ett klart mål och det är att överträffa oss själva. Det är precis som jag sade häromdagen: man vill alltid bli bättre och för att kunna göra det gäller det att göra en bra match imorgon oavsett om Barcelona förlorar sin match. Det ska mycket till för att det ska ske eftersom de är bästa för tillfället". 

Vad har du att säga om det faktum att Atlético är det första laget som har lyckats vinna tre gånger i rad i ligan på Santiago Bernabéu?
"Det är en situation som har uppstått p.g.a. arbetet, kraftansträngningen, stabiliteten..I stort sett alla de matcher som vi har vunnit där har vi vunnit p.g.a. lagarbetet och det här är omständigheter som kommer återfinnas i historien, men jag kan bara upprepa mig: det här är något som vi tar naturligt, precis som om vi vunnit på vilken annan arena som helst". 

Hur skulle du bedöma Atléticos beroende av Griezmann?
"Vi är lika beroende av Griezmann som Barcelona är av Neymar, Suárez och Messi, som Madrid är av Cristiano Ronaldo, som Athletic är av Aduriz, som Sevilla är av Gameiro..Alla dessa spelare är oerhört viktiga för sina respektive lag och det är bara naturligt att vi som tränare väljer att koncentrera oss på de som har en känsla för att göra mål. Det är normalt att vi fortsätter jobba med att stärka dessa egenskaper och leta efter sätt att använda de så nära mål som möjligt. Det är det viktigaste för laget". 

Du pratar alltid om spelarnas och publikens känsla av samhörighet. Tycker du att det här är det svåraste att uppnå inom fotbollen?
"Ja, i mitt tycke är det väldigt svårt att känna tillhörighet gentemot en plats av olika anledningar. Det är inte omöjligt, men väldigt svårt. Lyckligtvis har vi i Atlético lyckats med det här. Det är inget snack om saken att vi har hittat en helt fantastisk grupp och resultaten har gjort att vi lyckats uppnå det vi har uppnått ur ett gruppperspektiv. Det är än en gång väldigt svårt att uppnå. De kan spela bättre eller sämre, men det är uppenbart att vi har det du frågar efter".