Det har hänt ganska mycket sedan Atlético de Madrid slog Granada under söndagen. Diego Simeone har varit väldigt mycket i media de senaste dagarna och knappt två dagar efter trepoängaren på Vicente Calderón var det återigen dags för argentinaren att kliva upp på podiet. Den här gången återfanns han i Majadahonda där hans manskap genomförde den sista träningen strax innan lunch innan det bar av mot Barcelona där ett knökfullt Camp Nou väntar under onsdagen. Den spanska huvudstadsklubben skall nämligen ta sig an katalanerna i den första matchen av två när kvartsfinalerna av Copa del Rey står för dörren.

Precis som vanligt klev Simeone in i det nyrenoverade pressrummet på Majadahondas träningsanläggning och väl där möttes argentinaren av gott om frågor. Många av de handlade av logiska anledningar om onsdagskvällens motståndare, men pressen passade på att utnyttja tillfället för att fråga om hans son Giovanni som gjort fyra mål i Sudamericano Sub-20, om Giovannis lagkamrat Ángel Correa efter hjärtoperationen, om framtiden, Álvaro Arbeloas uttalanden och sist, men inte minst, Wang Jianling. Nedan har ni svaren. 

Vad måste förändras i ditt lag jämfört med sista mötet på Camp Nou?
"Det gäller att vi startar matchen på ett bättre sätt eftersom inledningen senast inte var bra. Vi lyckades inte spela med den intensitet och presspel som vi vanligtvis brukar. Därför stötte vi även på komplikationer under den första halvtimmen mot ett lag som gjorde det mycket bra från deras synvinkel."

Arbeloa sade att "du har media på din sida och att det i sin tur gör det enklare för dig att skicka ut budskap". Vad tycker du om hans uttalanden?
"Jag känner till Arbeloa i och med att vi är från samma "barrio" som man skulle säga hemma i Argentina, dvs. att vi bor i samma område. Nästa gång vi är ute och går med våra hundar ska jag fråga honom vad han menar. Vi får se vad han svarar.."

Blev du förvånad över att Barcelona spelade mer längs kanterna senast ni möttes?
"Vi ställs mot en stor rival. Det är möjligt att Neymar och Messi intog olika positioner mot vad vi sett i de göra andra matcherna lagen emellan. Då brukade de vanligtvis söka sig mer mot mitten, speciellt Messi, som ligger närmare Suárez. I den senaste matchen hade de betydligt mer stabilitet och balans när det gäller formatet. Vi har försökt prata om det här och leta efter ett sätt att bli bättre eller åtminstone ha en variant som gör oss bättre om de nu väljer att spela på det här viset."

Vilken startelva tänker du gå ut med mot Barcelona?
"Det tänker jag inte avslöja."

Hur tycker du Barcelona har sett ut på sistone?
"Vi ställs mot den bästa versionen av Barcelona den senaste tiden. Det har gjort en förändring när det gäller dynamiken i deras presspel. Jag sätter stort värde på hur mycket bättre de har blivit när de förlorar bollen. Det är en avgörande fas i deras spel. De har många offensiva spelare och deras mycket snabba reaktion vid bollförluster gör också att de ger motståndaren betydligt färre alternativ när det gäller att ta sig ur presspelet. Det kommer uppenbarligen bli 90 mycket hårda minuter och varje minut som passerar i själva spelet kommer att vara viktig för vad som händer i returen." 

För ett par dagar sedan var Barcelona i kris. Nu har de plötsligt tagit sig ur den..
"Det är en del av fotbollen. Kritiken kommer i samband med att resultaten inte är bra. Det är bara logiskt att man lever med den här typen av ansvar i viktiga lag. Barcelona har stora fotbollsspelare och en är väl medveten om att när man har stora fotbollsspelare så är man alltid i skick att visa det i vissa matcher och i andra så är inte fallet så." 

Stannar du i Atlético?
"Jag mår väldigt bra. Jag befinner mig på en plats där jag vill vara, jag tränar en grupp hungriga fotbollsspelare som dessutom har gett mig ett liv, idrottsmässigt och den här typen av saker är ingenting som man kan medla om. Det är helt klart så att utmaningen att växa existerar. Det jag ser framför mig är att Atlético de Madrid har en enorm framtid för sig och säkerligen en fantastisk nutid. Det gäller även den dagliga, institutionella tillväxten som vi som atléticos alltid har strävat efter. Jag identifierar mig med den här tillväxten, jag känner mig engagerad och jag bidrar till det som händer inom klubben. Det är just i den här linjen som vi känner att spelarna följer tillsammans med oss inom tränarstaben. Detsamma gäller klubbdirektörerna och supportrarna. Därför har vi åstadkommit det vi har åstadkommit under snart 3,5 år." 

Vad är det viktigaste för att få med sig ett bra resultat från Camp Nou?
"Det viktigaste blir att veta hur och vart vi ska anfalla. Om vi lyckas få matchen dit vi vill och anfaller på det stället som vi vill anfalla på så kommer vi ha våra möjligheter. Det gäller att vi förstår hur vi ska anfalla mot ett lag som Barcelona. Om vi förstår den delen så kommer vi att ha våra möjligheter."

Hur ser du på din sons (Giovanni Simeone) medverkan i Sudamerican Sub-20 så här långt?
"Ur en pappas perspektiv är jag nöjd med hur min son har gjort ifrån sig i Sudamericano Sub-20 så här långt. Deras mål är att kvalificera sig för VM. Han växer dagligen. Förhoppningsvis behåller han ödmjukheten och viljan för att vilja ha ännu mer. Det är just det som det handlar om inom fotbollen." 

Vad tycker du om att Ter-Stegen står i mål för Barcelona i Copa del Rey?
"Han är en stor målvakt. Han har tillräckligt med meriter för att vara i Barcelona och att de lägger sin tilltro till honom."

Är det lättare att neutralisera Real Madrid än Barcelona?
"Det senaste decenniet har alla lag försökt neutralisera de två, men det är inte lätt. Det kostar oerhört mycket och även om det gick bra för oss just förra året i de här mötena så är det inte lätt. Såväl Madrid som Barcelona har helt otroliga karaktärsdrag. Det är möjligt att Madrid är bättre på att utnyttja ytor samtidigt som Barcelona är mycket farligare på små ytor. Ju närmare man befinner sig vid sitt eget mål mot Barcelona, ju större är risken för att släppa in mål. De lyckas kombinera sig förbi och använda sig av det triangelspel som överraskar från en dag till en annan. Utöver den här styrkan så har även spelarna i Madrid kvalitéen när ytorna dyker upp." 

Vad tycker du om Correas insatser i Sudamericano Sub-20?
"Jag är väldigt nöjd med de matcherna som han har gjort med Argentina. Han har visat en stor personlighet och en enorm kraftansträngning. Grabben har reagerat väl under turneringen. Förhoppningsvis kan ha bidra med den talang som han besitter till det argentinska landslaget. Han har mycket talang."

Hur ser du på att Wang Jianlin skall köpa 20% av klubben?
"Jag har inte fått något officiellt samtal som har bekräftat att det här är fallet. Jag är säker på att klubbledningen gör allt för ett bättre Atlético de Madrid."