Hur ser du på lagets situation i de tre turneringarna?
"Vi föreställer oss alltid det bästa, men faktum är att vi har varit ojämna och faktum är att vi vill vara betydligt jämnare i en turnering där allt baseras på hur jämn man är i sin poängskörd och prestationer". 

Athletic saknar spelare p.g.a. avstängningar och skador..
"Vissa lag har ett väldefinerat spelsätt, jämnhet och deras tävlingsinstinkt är väldigt intensiv. Det spelar ingen roll vem som spelat mot oss när vi mött Athletic för detta har alltid varit fallet. Därför tror jag inte på något annat den här gången". 

Hur står det till i laget?
"Vårt tankesätt de senaste fem åren har varit detsamma: den nästkommande matchen är alltid viktigast. I det här fallet handlar det om Athletic och vi kommer försöka vinna den här matchen med de spelarna som vi själva anser är lämpligast för uppgiften". 

Vad kommer hända med André Moreira efter Bernabés axelskada?
"Alla spelare vill alltid spela och när deras representanter ser att klienten inte spelar så börjar de leta efter lösningar för att förbättra spelarens situation. Att jag skulle låta honom lämna i och med den situation som uppstått med Jan Oblaks skada samt det faktum att vi inte vet när eller hur han kommer återvända är något som också gör att jag inte har detta i tankarna. Rätt som det är kan man plötsligt börja spela och det är så det brukar gå till inom fotbollen". 

Känner ni någon press inför den här matchen?
"Motståndarlaget kommer ställa upp med elva spelare där samtliga drar på sig ett par shorts, en tröja och ett par fotbollsskor. Samtliga vill de vinna fotbollsmatcher. Vi har alltid lidit oss till det vi åstadkommit mot Athletic. Jag kan i ärlighetens namn inte komma ihåg en enda match där detta inte var fallet. När vi vann ligan lyckades vi vinna många matcher med 1-0 där Courtois gjorde viktiga räddningar. Detsamma gäller de senaste åren med Moyà och Oblak. Motståndarna skapar alltid målchanser". 

Hur ser du på Atléticos egna spel?
"Ser man till hur det har sett ut sedan jul med Las Palmas-matchen så visade vi upp en jämnhet. Lagets första halvlek i Eibar var dock inte alls bra, men därefter förbättrade vi vårt spel. Vi var väldigt jämna i returmötet med Las Palmas fram tills den 85:e matchminuten. Vi visade också upp en jämnhet i vår senaste match. Mot Betis fick vi se lite av varje. Vi kunde kontrollera matchen, men också lida. Jämnheten kommer att dyka upp när vi lyckas hitta en jämnhet i vårt spel". 

Vad säger du om kritiken som ni mottagit under den senaste tiden?
"Jag blir entusiastisk av att se kritik som är riktad mot oss eftersom det betyder att vi kan ge ämnnu mer. Jag tycker om det. Jag hoppas att vi ska kunna hitta en jämnhet i samband med den här situationen. Det gäller dock att koncentrera sig på Athletic i nuläget eftersom de är en svår motståndare. De är väldigt starka på hemmaplan".