Du har alltid berömt de tyska klubbarna, men på senare tid har de förlorat mot de spanska lagen. Varför är det så?
"Anledningen till det är att Bayern har ställts mot de bästa lagen i världen och det i sig genererar svårigheter. Jag refererade till det tyska landslaget. De är jämna, intensiva och insisterar. De har alltid slagits om titlar genom att ha en kontinuitet i samband med att de växt". 

Den här gruppen sågs som en av de svåraste på förhand i samband med att lottningen genomfördes, men nu stöter ni på varandra i den sista gruppspelsmatchen utan att ha något att spela om. Kunde du föreställa dig det?
"Jag föreställer mig alltid det bästa och det är bättre att komma hit för att spela match om första eller andraplatsen i gruppen. Grunden lades i samband med den första segern i Holland som var oerhört viktig och i Ryssland där alla gick i tankarna om att det skulle bli väldigt lätt att ta hem tre poäng. I slutändan är det bara vi som lyckats ta tre poäng just i Ryssland". 

Inter förknippas återigen med dig. Vad kan du säga om din framtid?
"Min framtid är extremt tydlig och därför har jag inget mer att tillägga i ämnet". 

Hur tar ni er an den här matchen med vetskapen om att ni redan har kvalificerat er för nästa omgång av turneringen?
"Med hoppfullhet, men utan att glömma vad det rör sig om för motståndare och vad de har för vikt inom fotbollen. I vissa fall är stoltheten mycket viktigare än poängen som står på spel och morgondagen kan vara en av dessa dagar". 

Antoine Griezmann har sagt att Bayern Münchens spel under Carlo Ancelotti inte är lika starkt som det var under Pep Guardiola. Håller du med honom?
"I mitt tycke är Bayern ett väldigt svårt lag att ställas emot. De spelar med olika typer av spelsystem under Ancelotti. jämfört med vad som var fallet när Pep tränade laget. I slutändan är det dock de slutgiltiga målen som räknas. Det som betyder något för Bayern är om de lyckas vinna ligan eller inte, detsamma gäller Champions League och den inhemska cupen. Lyckas man vinna dessa titlar kommer folk att säga att den här upplagan av Bayern är bättre än den föregående". 

Din son (Giovanni Simeone, reds. anmärkning) har sagt att du kommer skriva på för Inter en dag. Vad säger du om det?
"Han är min son och jag pratar väldigt mycket med honom. Mina söner, min käresta och min pappa vet alla att jag en dag kommer träna Inter. Det är ingen nyhet". 

Jan Oblak var avgörande på Allianz Arena förra säsongen. Hur skulle du vilja analysera hans utveckling?
"Han växer år för år. Det största steget för honom var att spela till sig en ordinarie plats mellan stolparna eftersom Miguel Ángel Moyà befann sig i en väldigt viktig period. Han jobbade på, väntade på sin möjlighet och såg till att ta sin chans när den dök upp. Han har sedemera positionerat sig för att inneha den rollen som han har idag, dvs. en av världens bästa målvakter". 

Bayern har lyckats ta sig ur en mindre kris..
"Jag ser inte på kriser på det viset. Alla lag går igenom svåra situationer säsong efter säsong för att sedemera försöka ta sig framåt. Ancelotti har bara kommit till klubben och med tanke på att jag känner honom så tvekar jag inte en sekund på att Bayern kommer slåss i toppen när säsongen lider mot sitt slut". 

Hur tycker du att din son har gjort ifrån sig under de senaste ligamatcherna?
"Jag följer min son med önskan om att träffa honom, precis som vilken fader som helst". 

Hur ska ni gå till väga för att slå Bayern München?
"Vi spelar på samma sätt flera år i rad. Vi kommer att försöka få matchen dit vi själva vill, motståndarens karaktärsdrag till trots. Vi kommer leta efter sätt för att stoppa deras offensiv och försöka slå till där vi själva anser är bäst för att på så vis skada de".