Diego Simeone genomförde sin presskonferens inför den tredje ligaomgången mot de regerande mästarna FC Barcelona under fredagskvällen. Argentinaren steg på podiet ett par minuter efter att klockan slagit 18:00 och höll en kvick, men också effektiv presskonferens där han var väldigt klar på vad det är som gäller inför lördagens ligamatch. Samtalsämnena var många även om det kändes som många av frågorna redan hade besvarat sig själva innan de ens ställdes av de journalister som bevakade presskonferensen. Han gav dock de utsända lite att tänka på innan de gör sina respektive införrapporter till matchen.

I slutet av förra säsongen och under sommaren har du nämnt att Koke kommer spela centralt eller att det åtminstone är ett alternativ. Så här långt har han spelat på kanten. Hur kommer det sig?
"Det har bara gått två omgångar av ligaspelet"

När man jämför spelartrupperna från ifjol och den som du förfogar över i år kan man påstå att du har fler alternativ. Tycker du att du har fler alternativ när laget ska ta sig an Barcelona under morgondagen?
"Vi har inte spelat ännu vilket gör att vi alltjämt pratar om antaganden. Däremot har vi alltid varit konkurrenskraftiga när vi ställts mot de, men inte alltid fått med oss resultaten som vi önskat. Trots det fortsätter vi att vara konkurrenskraftiga i samtliga matcher mot de. Vi får se vilken matchbild det kommer bli under morgondagen. Förväntningarna och entusiasmen gör även att vi är uppspelta inför matchen. Vi får se om vi lyckas göra en bra match. Jag kan svara bättre på den här frågan när matchen är färdigspelad"

Gör det dig lugnare att Lionel Messi inte har tränat med Barcelona under fredagen?
"Det här är en fråga som borde riktas mot Luis Enrique och inte mot mig. Själv kan jag bara gratulera honom till faderskapet och som vi vet är det en väldigt stor händelse i varje människas liv när något sådant händer"

Jag skulle vilja veta hur du ser på Barcelona i och med att de haft en del problem att vinna sina två inledande matcher den här säsongen. Hur ser du på det?
"Trots att de inte hittat sitt allra bästa spel har de vunnit sina matcher och det är något som de alltid gör. De har vunnit Supercopa (UEFA Super Cup, reds. anmärkning) och allt annat under den föregående säsongen. Det gör de farliga. De handlar således om en viktig motståndare som vi har en stor respekt för. Det gäller spelarna i laget och deras tränare som har lyckats engagera sig i klubbens egenhet"

Varje gång det är dags för en match mot Barcelona pratas det om vilket skick planen är i. Senast mot Las Palmas kommenterade du att planen var undermålig. Hur ser du på den nu och är Calderóns gräsmatta i tillräckligt bra skick?
"Gräsmattan är i mycket bra skick. Den är perfekt"

Det pratas väldigt mycket om Barcelona, men Atlético går in i den här matchen med samtliga spelare i perfekt skick, dvs. inga skador, inga avstängningar och med två segrar i ryggen, varav en av dessa mot Sevilla i den föregående omgången. Hur tycker du att Atlético går in i den här matchen?
"Många av grabbarna har tränat med laget efter det de visade upp mot Sevilla, även om vissa av de har varit iväg med sina respektive landslag. När de väl har återvänt har vi försökt involvera de i vår spelidé inför den kommande matchen. Det gäller att alla är i bra skick. En av de viktigaste detaljerna var sättet som avbytarna tränade på."

Dags för en ny hemmamatch där ni har radat upp segrar. Därför vill jag fråga dig om Fernando Torres. När han väl spelar mot Barcelona brukar han också göra mål. Så här långt har det blivit nio mål. Kommer ni att ge honom förtroendet mot Barcelona?
"Vi har ännu inte bestämt oss för vilken formation vi kommer använda oss av. För närvarande står det mellan Torres och Jackson Martínez. Det är något som vi kommer att lösa under morgondagen"

Har du ett klarare recept för hur du tror det är bäst att möta Barcelona efter att ha mött de så många gånger som du har. Blir det full fart framåt eller har ni bestämt er för att ligga längre ned i banan?
"Vi har alltjämt inte hittat den perfekta nyckeln till Barcelona. Det har varit svårt för oss även om vi har varit konkurrenskraftiga i de matcherna som vi spelat mot de. Det kommer bli en match som de som vi redan har spelat mot de. Det kommer säkerligen vara svårt att ta sig igenom vårt lag i samband med att vi står på egen planhalva och väntar på att kontringar skall uppstå. De kommer vi försöka utnyttja med hjälp av den fart som vi besitter i anfallet. Jag förväntar mig att de för spelet och att vi väntar på vårt läge att kunna gå till anfall"

Förra säsongen sade du att Antoine Griezmann bör bli en referent i Atléticos anfallsspel och det är något som han själv har sagt på senare tid genom att göra fler än 25 mål den här säsongen. På så vis vill han även nå upp i samma nivå som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Tror du att han kan uppnå det här målet?
"Utmaningar är alltid viktiga i en människas liv. Därför gäller det att man jobbar efter de konsekvenser som uppstår. Antoine har växt enormt mycket sedan han kom hit ifjol och det är något som han har gjort med en stor entusiasm. Rent sportsligt hoppas vi förstås att han ska nå upp i den nivå som han själv vill vara på med hjälp av träningarna och den regelbundna speltiden som han får här"

När du kom till Atlético var matcherna mellan lagen emellan väldigt annorlunda där de befann sig i två olika delar av tabellen. Det har uppenbarligen förändrats. Kan man säga att ni slåss på samma villkor som Barcelona med det i åtanke?
"Jag har alltid sagt och kommer fortsätta säga samma sak trots att vissa av er inte verkar verkar acceptera det. När det gäller en match finns ingen budget att ta hänsyn till. Nu pratar vi om en match. När det däremot gäller en lång ligasäsong så är det däremot fallet. Vissa lag hamnar i ena delen av tabellen och andra lag hamnar i den andra delen av vissa anledningar. Allt kan ske i en match. Vi går in i matchen under morgondagen med förväntningar och entusiasm. Där väntar även en fullpackad arena med våra supportrar"