Vad säger du om Champions League-lottningen?
"Vi har redan kommenterat lottningen. Den är intressant, positiv. Vi har säkerligen lika goda möjligheter att ta oss vidare från gruppspelet som Roma eller Chelsea. Svårigheterna är de samma för samtliga lag. Chelsea gjorde en väldigt bra säsong ifjol. De har mycket bra spelare till sitt förfogande. Deras tränare har kunskapen att kunna återuppfinna sig själv kontinuerligt och på så vis även göra sina lag konkurrenskraftiga. Roma är ett spektakulärt lag med en fantastisk tränare. Vi ser verkligen fram emot att vara en del av den här gruppen". 

Hur ser du på Ángel Correa och vad han kan bidra med den här säsongen?
"Alla som reser med laget kan mycket väl spela från start. Samtliga spelare befinner sig i samma situation. Vi väntar alla på att han ska bli jämnare som spelare. Correa är en spelare som kan förändra matcher och det här är en egenskap som inte alla besitter. Det är en utmaning för oss att jobba med honom och det har vi pratat med honom om under försäsongen. Det är ett viktigt år för honom. Han behöver ta ett steg framåt i sin utveckling och vi hoppas att han ska kunna vara ännu mer jämn under 90 minuter. Vi vet redan om att han är en avgörande faktor när han kommer in från bänken". 

Luciano Vietto har ryktats bort under sommaren, men verkar få chansen från start mot Las Palmas i Antoine Griezmanns frånvaro?
"När vi fick reda på att vi inte kan registrera några nyförvärv så fick grabbarna från Atlético B och de som finns tillgängliga också reda på att de alla har chansen att bli startspelare den här säsongen. Han har gjort en bra försäsong. Han är i bra slag, stark, entusiastisk och så länge ingen säger något annat kommer alla spelare finnas tillgängliga för spel. Detsamma gäller Atlético B-spelarna". 

Hur ska Ángel Correa lyckas uppnå en jämnare nivå i sina prestationer?
"Regelbunden speltid. Det gäller att han själv tar det här steget. Han måste bättra på sin beslutsfattning för att veta vart det är han kan göra skillnad på planen. Målet som han gjorde på Montilivi är en referenspunkt för vad Correa verkligen är som fotbollsspelare. Sättet som han använder sig av sin snabbhet i den aktionen är Correa. Han gör en väldigt fin vändning trots att han är vänd med ryggen mot mål, därefter kommer dribblingen och sedermera skottet. Han är en väldigt komplett fotbollsspelare. Vi är i behov av att han tar ytterligare ett steg i sin utveckling som fotbollstränare. Det är en utmaning för oss som tränare och en utmaning för honom som spelare". 

Vitolo kommer inte spela mot Atlético. Är det en fördel för Atlético?
"Jag ser inte att vi har några fördelar när vi går in i den här matchen. Vi spelar på bortaplan. Som hemmalag är man full av entusiasm över att komma igång med säsongen på hemmaplan. Las Palmas kommer kräva en maximal ansträngning från vår sida". 

Hur är det med Filipe Luís?
"Han kommer resa till Las Palmas. Han har tränat på väldigt bra under de senaste dagarna. Vi vet inte riktigt om han kommer spela från start eller om han hoppar in under tillställningen. Han är en väldigt viktig spelare för oss". 

Vad händer egentligen i Diego Costa-affären?
"Las Palmas. Det kommer bli en svår match där de från Atlético B och resten av spelarna som jag har till mitt förfogande kommer vara de enda som gör att vi når till januari månad på bästa möjliga sätt".