Gratulerar till segern på bortaplan. Den var viktig och fungerar som ett bevis för att Atlético alltjämt inte har gett upp kampen om ligatiteln. Skulle du hålla med om det?
"Jag är väldigt nöjd med arbetet som spelarna lade ned, speciellt efter att ha spelat med en man mindre i 60-65 minuter häromdagen. Sanningen är att laget återigen svarade på ett väldigt bra sätt, speciellt efter det insläppta målet som mycket väl kunde ha försvagat oss. Istället fick vi se något helt annat. Jag tycker laget såg bra ut innan baklängesmålet och därefter var laget ihärdigt i sin jakt på segern. Vi gjorde en väldigt komplett andra halvlek där vi visade prov på vår spelmässiga kapacitet, fart, skapade målchanser och framförallt bestämdhet och det är vad spelet går ut på". 

Det största beviset på att Cholo tror på att ligaspelet alltjämt inte är avgjort är det faktum att han bara gjorde ett byte i jämförelse med matchen mot Barcelona på Camp Nou i tisdags. Du gick ut med hela ditt artilleri mot Espanyol..
"Jag har lärt mig att man alltid måste försöka och tro i livet. Saker och ting faller på plats om det är menat att de ska göra det. Ur vår synvinkel gäller det att ge allt från ett arbetsmässigt perspektiv och det är precis det vi gör. Vi är ihärdiga, intensiva och fortsätter att slåss för att ta oss framåt". 

Idag tyckte jag mig se att lagets moral var väldigt hög efter det insläppta målet, därefter gjorde ni tre raka mål. Det här är ett lag som känner sig väldigt livligt, som är i väldigt bra skick rent psykologiskt. Är det här det bästa möjliga sättet att förbereda returmatchen i UEFA Champions League på onsdag?
"Det är det bästa sättet att fortsätta vår jakt på de som vi förföljer i ligaspelet. En seger av den här magnituden genererar förstås entusiasm". 

Hur tror du att den här matchen kommer påverka er fysiskt i samband med returen på onsdag?
"Vi har fyra dagar på oss att återhämta oss och vi kommer säkerligen att komma till returmatchen i bra skick". 

Det är ett rejält bakslag för er att inte kunna räkna med en Fernando Torres som är i det här slaget när ni ska spela returmatchen på onsdag..
"När det gäller frågan om Torres så kommer säkerligen en av hans lagkamrater att ta hans plats i laget och göra det med bestämdhet". 

När vi ändå är inne på spelare som är i fin målform går det inte att komma ifrån Antoine Griezmann. Han har gjort mål i sju raka matcher..
"När det gäller Antoine fortsätter han att utvecklas. Han är en fantastisk spelare och vi tycker väldigt mycket om honom". 

Om vi fortsätter på Torres-spåret så verkar inte det här vara den Fernando Torres som vi såg för ett antal månader sedan. Han är inne i en helt fantastisk form. Jag skulle vilja att du värdesätter hans form för tillfället. 
"Allt det som händer Fernando för närvarande är hans egen förtjänst. Han är ihärdig, han insisterar på sitt eget arbete och allt det goda som händer honom för närvarande är helt och hållet Fernandos egen förtjänst". 

Går det att säga att ligan lever om Barcelona skulle tappa poäng ikväll?
"Vi kan inte svara på något som vi inte har någon kontroll över. Därför får vi helt enkelt bara vänta på att se hur det går i deras match".