Det här var en av Atléticos sämsta matcher under säsongen..
"Ja, sanningen är att vi inte gjorde någon vidare insats. Alavés var mycket bättre, speciellt när det gäller intensiteten och andra bollarna. De visade sig vara väldigt starka i den sista fjärdedelen och sanningen är att de gjorde en riktigt bra match. Vi försvarade oss som vi kunde. Vi tar med oss en poäng härifrån, men poängen är betydligt bättre än det vi visade upp i form av spel". 

Du bestämde dig för att spela med den allra mest anfallsinriktade startelvan samtidigt som Gabi var avstängd. Är du förvånad över att motståndarna skapade så många målchanser?
"Nej, eftersom motståndarna gjorde en bra match. De gjorde det de var tvungna att göra när det gällde andra bollarna via Deyverson, Toquero och Raúl Camarasa. De var bra i luftrummet och det var en dålig match i generella termer. Det finns inte så mycket mer att förklara. När man spelar på det här viset finns det inte så mycket mer att göra än att se framåt och tänka på att bli bättre". 

Hur värderar du Nico Gaitáns och Yannick Carrascos respektive insatser?
"De var ungefär som resten av laget i generella termer. Gaitán hade kanske det mest klara läget att ge oss ledningen under matchen. Carrasco spelade på samma vis som resten av laget. Ingen gjorde en bra match och när man gör en dålig match gäller det att försöka bli bättre och tänka på det som komma skall, nämligen nästa match för att det ska gå bättre i den". 

Blev du överraskad av Alavés?
"Nej, de överraskade mig inte eftersom de har spelat på det här viset och med den här intensiteten, speciellt på hemmaplan. De visar en stor hunger när det gäller att vinna andra bollarna och om man har ett så bra huvudspel som Alavés har så lyckas man med det mesta man pratat om på förhand. När vi hade Raúl García, Mandzukic eller Diego Costa kunde vi utnyttja den här typen av spel. Nuförtiden har vi andra karaktärsdrag när det gäller våra fotbollsspelare vilket gör att vi försöker närma oss det bästa sättet som vi kan utnyttja de på, precis som fallet var mot Athletic häromdagen då vi faktiskt gjorde en bra match. Alla matcher är dock inte likadana och det är en sak som är säker".