Dags för säsongens första derby för Athletic. För Bielsa bar det av till San Sebastian redan efter träningen igår kväll, med sig hade han också följande trupp:
 
Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo, Ekiza och Ruiz de Galarreta.
 
 
Eftersom den gode Bielsa inte bara är galen utan även envis som få borde det innebära att han säkert mönstrar följande startelva:
 
Gorka i mål, i backlinjen Iraola, Amorebieta, Gurpegi och att kanske Castillo får chansen igen. På mitten borde det bli Susaeta, Iturraspe, De Marcos, Muniain och Isma och från start i anfallet Aduriz. Säkert kommer byten under matchen i form av Ibai och Llorente.
 
Känslan är att Athletic är fast förankrade i botten på sin 16:e plats med fyra inspelade poäng på fem matcher. Dock är det ju faktiskt så att man gått ifrån en något kaosartad säsongsstart med mycket turbulens till att få ordning och reda i leden. 
 
Laget är obesegrat i tre matcher och med en trepoängare idag finns möjligheten att lyfta i tabelln. Om man kan kombinera Malagamatchens försvars och possesionsspel med den målglädje som fanns i början på säsongen så finns det stor potential. Effektiviteten har varit bedrövlig här på slutet.
 
Intressant är också hur Bielsa formerar laget, även om han är väldigt pålitlig och tror på sin startaelva så finns det faktiskt en hel del frågetecken kring hur laget ska se ut för tillfället. Både Ekiza och Ibai är spelare som tillför laget mycket när dom kommer in på planen, försvarsspelet har varit elt annat med än utan Ekiza under säsongsupptakten. Kommer Xabi Castillo att bli den vänsterback med vänsterfot vi letat efter? En evig fråga kommer att bli Llorente eller Aduriz och oavsett allt tråkigt med Llorente under silly season så tror jag den diskussionen hade kommit upp med tanke på deras skilda spelstilar.
 
Det senaste är dessutom en Raul eller Gorka diskussion när Gorka inte alls varit bra i säsongsinledningen. Nu var tydligen Raul lite darrig av och till i helgen men å andra sidan höll han faktiskt nollan så lita på att diskussionen kommer att fortgå.
 
Men oavsett vilka som kommer till spel så finns det stora möjligheter till att hämta hem årets andra trea ikväll. Nu är det bara att hoppas att vi får ordning på effektiviteten framför så vi kan ta dom där poängen.
 
Aupa Athletic