Det här en match som fått lite extra laddning sedan incidenten för två år sedan när ultras från Atlético låg bakom en Deportivo supporters död. Förra säsongen bojkottade Depors supporterklubb matchen i protest. Den här gången kommer de att dyka upp och matchen har fått stämpeln som en högrisk match.
 
Historiskt har Atleti ett övertag då de har vunnit 46.2% av matcherna mot Deportivo och har en målskillnad på 59-42.
 
Club Atlético de Madrid
Atlético fortsätter att vara obesegrade i säsongsupptakten, även om det är en del oavgjorda matcher. Efter krysset mot Barcelona är det två segrar och tre oavgjorda matcher, och dessutom endast två mål insläppta. Starten var lite trevande men nu när målen har börjat komma verkar harmonin i truppen vara mycket bra.
 
Den senaste perioden har varit milstolparnas tid i Atlético. Koke spelade sin 300:e match i rödvit mot Barcelona medans Saúl gjorde sin 100:e. Dessutom är Filipe Luis nu den brasilianare som dragit på sig den finaste av tröjor flest gånger.
Och mot PSV för lite mer än en vecka sedan gjorde Juanfran sitt 35:e framträdande i Champions League och han tangerar därmed Raúl Garcías rekord som den som gjort flest macher i den finaste klubblagsturneringen för Atleti.
 
Med Champions League så är det en hel del matcher nu för lagen som är med där, i och med att det var ligaomgång mitt i veckan nu senast. Så här tidigt in i säsongen ska de flesta ändå orka någorlunda, men någon rotation borde Simeone bjuda på. Spelare som Godín, Griezmann, Filipe, Koke och Saúl har medverkat i samtliga matcher än så länge. Godín och Griezmann lär vara på planen även mot Deportivo och Bayern från start men sen är det nog ganska öppet för rotation.
  
Truppen
Oblak, Moreira, Godín, Filipe, Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez, Koke, Carrasco, Augusto, Gabi, Thomas, Gaitán, Griezmann, Fernando Torres, Correa och Gameiro.
 
Saúl har inte blivit uttagen, antagligen för att han ska vilas. Tiago och Moyà är fortsatt skadade. Cerci
 
Poteniell startelva
Oblak
Jaunfran – Savic – Godín – Filipe/Lucas
Gaitán – Gabi – Augusto – Carrasco
Griezmann – Torres
 
Deportivo la Coruña
Galicierna inledde säsongen med en seger mot Eibar. I den matchen ordnade Lucas Peréz segermålet samt stod för assisten till det första målet. Sedan såldes Lucas och efter det har målen och segrarna uteblivit. Lucas var klubbens bästa målskytt de senaste två säsongerna och även om Depor fick ganska bra betalt för den vindsnabbe anfallaren så är det ett tungt tapp.
Efter tre-poängaren i premiären har det endast blivit två ytterligare poäng, alltså två oavgjorda och två förluster.
 
 Truppen
Ingen offentlig trupp har släppts utan samtliga spelare har rest med till Madrid.
De som inte kan delta i matchen ändå pga skador är Joselu, Sidnei och Carles Gil.

Poteniell startelva
Lux
Juanfran – Arribas – Albentosa – Fernando Navarro
Mosquera – Borges
Gama – Colak – Moreno
Andone

Matchen
Var: Madrid, Vicente Calderón
Datum: Söndagen den 25/9
Tid: Klockan 16:15
Tv: Matchen sänds inte på någon kanal men finns tillgänglig på Viaplay.