Låt oss börja från början. Några dagar innan transferfönstret skulle stänga sipprar ryktena ut om att de engelska ligamästarna hade lagt ett bud på Athletics Ander Herrera. Någon som president Urrita bekräftade. Men budet var för lågt.

En dag innan fönstret stänger så fullkommligt exploderar Twitter med inlägg om att allt i stort sätt var klart. Herrera skulle själv deponera de 36 miljoner som krävdes för att lösa sin klausul. Något som späddes på i och med att Herrera inte startade i söndagens match mot Real Madrid. Ander Herreras representanter däremot vägrar svara på ryktena och varken förnekar dem eller bekräftar dem. Athletics tränare, Valverde, hade inte heller han något matnyttigt att säga om ämnet, annat än att spelaren själv inte bett om att få lämna.

Kvällen innan dead line day kommer rykten om att Manchester enbart är sken-intresserade av den baskiska spelaren för att på något sätt sänka prislappen på Fellaini från Everton. Det tar oss till Dead Line Day: Under själva dagen såg det onekligen ut som att Ander skulle bära en Unitedtröjan framöver. Allt var väl klart? Det verkade verkligen vara så tills tre mystiska män i kostym gör entré i dramat.

Männen uppges av spansk och engelsk media representera Manchester United. De uppger själva att de representerar United, säger mannen som tog emot dem på La Ligakontoret. Twitterflödet och andra medier är övertygade om att affären är i hamn. Herrera kommer att gå till United. Enligt vittnesmål (dock ej bekräftat) ska till och med Herrera själv ha gått ut på Twitter och bekräftat.

Men männen i kostym lämnar högkvarteret utan att ha betalt utköpsklausulen och går sin väg. Först är flera tidningar överens om att de kommer att komma tillbaka. Att det rörde sig om något byråkratiskt, pappersarbete som skulle avklaras. Två timmar innan fönstret stängde kom de första uppgifterna om att affären inte skulle bli av. Och det skulle visa sig att just den informationen stämde. Affären blev inte av. Timmen var slagen. Ander Herrera kommer att spela i Athletic i år(iallafall fram tills att nästa fönster öppnar).

Så vilka var då männen? Inte Manchester representanter. Ingen i klubben känner till dem eller vet vilka de är. Påstår Manchesterklubben själva. Det visar sig senare att de tre männen är advokater från samma firma som hjälpte till vid försäljningen av Javi Martinez till Bayern München. Varför uppgav de då att de representerade Manchester United? Vad gjorde de där? Och vilken klubbs intressen var de där för att bevaka?

I slutändan har spekulanter nöjt sig med förklaringen att Herrera helt enkelt var för dyr. Men detta har, i skrivande stund, inte bekräftats från något håll. 
Ja, frågorna är många och även om vi fått några av dem så väntar iallafall undertecknad med spänning på att få de sista. Och jag är övertygad om att de kommer inom de näraste dagarna.